News

Atac terorist în centrul Parisului. Un bărbat a atacat trecătorii cu un cuţit şi un ciocan, un turist a murit, doi au fost răniţi

Un turist a fost ucis la Paris de un islamist radical, care şi-a justificat atacul prin faptul că nu suportă să vadă cum musulmanii sunt ucişi în lume.
03.12.2023 | 09:35
Atac terorist in centrul Parisului Un barbat a atacat trecatorii cu un cutit si un ciocan un turist a murit doi au fost raniti
Atacul s-a produs în zona Turnului Eiffel Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Poliția franceză a reținut un bărbat care a atacat cu cuţitul mai mulţi trecători în zona Quai Grenelle, din Paris. În timpul atacului, o persoană a fost ucisă și cel puțin încă două au fost rănite.

Bărbatul ucis era cetăţean german, născut în Filipine

În centrul Parisului, un bărbat necunoscut a atacat trecătorii cu un cuțit în seara zilei de sâmbătă, 2 decembrie. Ca urmare, o persoană a fost ucisă și alte două au fost rănite, a informat ministrul francez de interne Gerald Darmanin pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în timpul unei conferințe de presă, ministrul Darmanen a indicat că bărbatul care a a fost ucis în atacul cu cuțitul avea cetățenie germană.

Aceeași informație a fost difuzată şi de postul francez de televiziune BFM TV, clarificând că este vorba despre un cetăţean german originar însă din Filipine şi care a murit în urma unui atac cu cuțitul. “Persoana care însoţea victima nu a fost rănită în atac”, se mai arată în ştire.

ADVERTISEMENT

Potrivit postului de televiziune, atacatorul era înarmat şi cu un ciocan și a reușit să rănească încă două persoane înainte de a fi reținut de forţele de ordine.

AFP a transmis, citând o sursă din poliție, că atacatorul a strigat fraza „Allahu Akbar!” în momentul în care şi-a atacat victimele. Potrivit agenției, atacatorul s-a născut în Franța și avea cetățenie franceză.

ADVERTISEMENT

De asemenea, bărbatul ar suferi de probleme mentale și era cunoscut deja de poliție drept un islamist radical. După ce a fost reţinut el ar fi spus că „nu suportă faptul că musulmanii sunt ucişi în lume”, a adăugat sursa AFP.

La rândul său, președintele francez Emmanuel Macron a transmis “condoleanțe familiei unui cetățean german ucis la Paris”. În același timp, el a numit incidentul drept un atac terorist.

ADVERTISEMENT

Premierul francez Elisabeth Born a transmis şi ea condoleanțe rudelor victimelor. „Nu vom ceda terorismului. Niciodată”, a subliniat șefa guvernului francez.

ADVERTISEMENT