Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Atac virulent la adresa arbitrilor după thriller-ul UTA – FC Voluntari 4-3: „Flueran, din camera VAR, a ratat meciul!”

UTA - FC Voluntari a fost, probabil, cel mai spectaculos meci din acest sezon de SuperLiga. Din păcate, arbitrajul nu s-a ridicat la nivelul partidei
19.03.2024 | 11:42
Atac virulent la adresa arbitrilor dupa thrillerul UTA  FC Voluntari 43 Flueran din camera VAR a ratat meciul
Arbitrul central Marcel Bîrsan așteptând VAR-ul în meciul de fotbal dintre UTA Arad si FC Voluntari, contând pentru Superliga Superbet Play-Out, desfășurat pe Arena Francisc Neuman din Arad, luni 18 martie 2024. © FOTO: Alexandra FECHETE/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

UTA – FC Voluntari 4-3 a fost un meci de povestit nepoților, cu mai multe răsturnări de situație și un final dramatic, două dintre goluri fiind marcate în prelungiri. Arbitrajul n-a scăpat însă de critici.

Arbitrii, atacați după UTA – FC Voluntari 4-3. „Ori a rămas închis pe din afară, ori a uitat să se uite la televizor”

„Thrillerul” din prima etapă a play-out-ului a fost arbitrat de o brigadă care l-a avut la centru pe Marcel Bîrsan. Bucureșteanul a fost ajutat de la cele două linii de asistenții Radu Ghinguleac și Radu Ghiciulescu. În camera VAR s-au aflat Viorel Flueran și Alexandru Filip, în timp ce rolul celui de-al patrulea oficial a fost îndeplinit de Florin Mazilu.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici: „Mama, dar ce meci ieri. Cine aratat meciul dintre UTA și Voluntari să ridice degetele!”.

Robert Niță: „Flueran din camera VAR a ratat meciul. Ori a rămas închis pe din afară, ori a uitat să se uite la televizor”.

ADVERTISEMENT

Florin Gardoș: „Eu am ratat prelungirile”.

Robert Niță: „E îmbucurător că ierarhiile se stabilesc în continuare cu contribuția unor arbitri. Meciul, spectacol, dar, Voluntari, fără un punct sau trei, poate se duce direct la B! Sau poate prinde chinuit barajul.

Nu se poate, nu e ok! Vorbim de cifre. Uite, meciul Rapid – FCSB a avut audiență, pe cele trei posturi, cât ultimul meci al echipei naționale. Asta spune ceva. Crește credibilitatea.

ADVERTISEMENT

Au venit niște patroni, niște sponsori și o să mai vină. Dar cum îi atragem pe oamenii ăștia? Cu seriozitate. Să nu mai existe transferuri în perioada competițională când nu există perioadă de transferuri, oamenii să fie conștienți că rezultatele se stabilesc pe teren, nu că mai vorbește patronul de nu știu unde cu patronul de nu știu unde și se știe rezultatul dinainte.

Că se respectă regulile. Că toți când greșesc sunt chemați pe la comisii, sunt atenționați, sunt avertizați ș.a.m.d. Așa creștem fotbalul în România”.

ADVERTISEMENT

„Bă, să nu dai faza?”

În urma eșecului de la Arad, FC Voluntari a rămas pe loc direct retrogradabil. Echipa lui Florin Pîrvu e pe poziția a 15-a, cu 14 puncte, la trei lungimi de salvarea directă. Faza pe care o incriminează Robert Niță e cea din minutul 79, când Alexandru Tudorie a făcut 3-2.

Atacantul „textiliștilor” a marcat dintr-o poziție suspectă de ofsaid, care s-a analizat la VAR timp de șase minute. În final, decizia brigăzii a fost să valideze golul, deși, pe TV, n-au apărut niciodată liniile care să confirme că Tudorie era în joc.

„Un punct pentru Voluntari poate face diferența între retrogradarea directă și baraj. Bă, să nu dai faza? Putea să-i treacă liniile printre ghete, că s-a mai întâmplat, să confunde roșu cu albastru.

Toată lume zice nu e ofsaid. Păi nu e ofsaid când bagă mingea în poartă. Ofsaid e la pasa în diagonală, când jucătorul în atac este între fundași și portari și se bagă în ăla și se dă un pic în spate și nu îi dă voie să se ducă să dea gol”, a adăugat Niță, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, emisiune care e live pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

Atac virulent la adresa arbitrilor după thriller-ul UTA - FC Voluntari 4-3: „Flueran, din camera VAR, a ratat meciul!”

ADVERTISEMENT