Sport

Atacantul folosit de Edi Iordănescu în preliminariile EURO 2024 a marcat în amicalul echipei: „Golul îmi dă moral”

Atacantul convocat de Edi Iordănescu în lotul naționalei României pentru preliminariile EURO 2024 a înscris în amicalul echipei disputat sâmbătă, 23 martie.
23.03.2024 | 19:10
Atacantul folosit de Edi Iordanescu in preliminariile EURO 2024 a marcat in amicalul echipei Golul imi da moral
Atacantul lăsat de Edi Iordănescu în afara lotului României a marcat în amicalul echipei sale. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Daniel Bîrligea, titular în România – Andorra, scor 4-0, în preliminariile EURO 2024, nu a fost convocat de Edi Iordănescu pentru acțiunea naționalei de la finalul lunii martie. Atacantul de la CFR Cluj a marcat singurul gol al duelului amical cu Unirea Dej.

Atacantul folosit de Edi Iordănescu în preliminariile EURO 2024 a marcat în amicalul echipei: „Golul îmi dă moral”

Daniel Bîrligea a debutat în tricoul echipei naționale în toamna anului trecut. Atacantul în vârstă de 23 de ani a fost titular în victoria categorică a României, scor 4-0 cu Andorra, în etapa a 8-a din preliminariile EURO 2024.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Edi Iordănescu a ales să nu se bazeze pe atacantul celor de la CFR Cluj pentru amicalele cu Irlanda de Nord (1-1) și Columbia de la finalul lunii martie. Bîrligea a marcat în victoria celor de la CFR Cluj cu Unirea Dej, scor 1-0, în cadrul unui meci amical.

„Cu siguranță, golul îmi dă moral. Victoria dă moral echipei. Chiar dacă am câștigat cu 1-0, importantă este victoria. Jucătorii care au evoluat mai puțin în campionat au intrat pe teren. A fost un test bun, o să avem o zi liberă și o să fim pregătiți pentru ce urmează”, a declarat Daniel Bîrligea.

ADVERTISEMENT

Daniel Bîrligea, în alertă înainte de următoarele două meciuri ale CFR-ului: „Deplasări importante pentru viitorul nostru”

CFR Cluj a pierdut pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 1-2, în prima etapă din play-off-ul SuperLigii. Echipa finanțată de Neluțu Varga ocupă locul 4, cu 27 de puncte, la 8 puncte în spatele liderului FCSB.

Pentru CFR Cluj urmează două deplasări dificile. Echipa lui Adrian Mutu le înfruntă pe Sepsi la Sf. Gheorghe și pe Rapid în Giulești. „Chiar mi-a plăcut cum au jucat. Băieții au dat totul chiar dacă sunt din liga secundă.

ADVERTISEMENT

Mi-a plăcut agresivitatea, dorința de a juca împotriva CFR-ului. A fost un meci frumos. O să fie două deplasări foarte importante pentru moral și pentru viitorul nostru. O să dăm totul. Avem nevoie de ambele victorii, a mai spus Daniel Bîrligea.

Ce jucători a folosit Adrian Mutu în amicalul CFR Cluj – Unirea Dej 1-0

CFR a câștigat la limită meciul amical cu Unirea Dej disputat în cursul zilei de sâmbătă, 23 martie, la Cluj-Napoca. Ardelenii s-au impus cu 1-0 după golul marcat de Daniel Bîrligea din pasa italianului Filippo Falco.

ADVERTISEMENT

A fost prima apariție pentru extrema dreaptă de la transferul la CFR Cluj. De asemenea, stoperul ucrainean Alan Aussi a bifat prima apariție în tricoul „vișiniu”. Cimpoeșu – Kresic, Boben, Aussi – Falco, Fică, Tachtsidis, Avounou, Camora – El Kaddouri, Michael a fost echipa de start folosită de Adrian Mutu în amicalul cu Unirea Dej, locul 18 în Liga 2.

ADVERTISEMENT