Sport

Ana Maria Markovic face furori pe teren și afara lui. Ce nemulțumire are cea mai frumoasă fotbalistă din lume. Foto

Fotbalul feminin începe să prindă din ce în ce mai mult la public și cu ajutorul frumuseții jucătoarelor. Iar una dintre cele care ajută la creșterea popularității este Ana Maria Markovic, atacantul naționalei Croației.
15.06.2022 | 23:42
Fotbalul feminin începe să prindă din ce în ce mai mult la public și cu ajutorul frumuseții jucătoarelor. Iar una dintre cele care ajută la creșterea popularității este Ana Maria Markovic, atacantul naționalei Croației. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

În vârstă de 22 de ani, superba blondă de la Grasshopper Zurich a cunoscut faima mondială după debutul la prima reprezentativă croată.

Ana Maria Markovic, atacantul naționalei Croației, considerată cea mai frumoasă fotbalistă

Ana Maria Markovic evoluează pe postul de atacant și la naționala Croației a jucat cinci meciuri și a marcat un gol într-un meci împotriva Moldovei, din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2023.

ADVERTISEMENT

Considerată una dintre cele mai frumoase jucătoare de fotbal, alături de elvețianca Alisha Lehmann, Markovic nu neagă că este flatată de aceste apelative, însă a precizat că și-ar dori mai mult să fie catalogată pentru jocul său.

”Îmi plac articolele în care sunt numită cea mai frumoasă fotbalistă sau una dintre cele mai frumoase pentru că mă face fericită să aud acest lucru. Dar cele în care sunt descrisă drept cea mai sexy fotbalistă… Nu-mi plac. Mai ales din cauza familiei. Cred că trebuie să ai grijă ceea ce scrii despre oameni.

ADVERTISEMENT

Dar, per total, nu a fost chiar așa grav. Mulți oameni mi-au scris pretinzând că sunt impresari, dar știam exact ce vor de la mine. Nu m-au văzut niciodată jucând fotbal și judecă doar din prisma aspectului fizic. E mare păcat”, a declarat superba blondă, conform SportBible.

Frumoasa blondă a dat gimnastica pe fotbal

Adversară a României într-un meci disputat în aprilie, în preliminariile Cupei Mondiale din 2023, câștigat de fetele noastre cu 1-0, Ana Maria Markovic s-a născut la Split, dar s-a mutat în Elveția cu familia încă de la 12 ani.

ADVERTISEMENT

Ea și-a început cariera sportivă cu gimnastica, însă marea pasiune a fost dintotdeauna fotbalul. La început s-a temut de gura lumii, care cu greu acceptă că fetele pot practica sportul rege, dar încurajată de familie a ales să-și urmeze visul.

Primii pași în fotbal i-a făcut la echipa de junioare a celor de la FC Zurich, dar nu a ajuns niciodată să joace și la senioare. În 2020 a ales să meargă la rivala Grasshopper și lucrurile bune au început să vină pe bandă rulantă. A câștigat patru trofee cu noua sa formație: două titluri și două Cupe ale Elveției și a ajuns la naționala Croației.

ADVERTISEMENT

Ronaldo și Modric, modele pentru Ana Maria Markovic

Cu un fizic de invidiat, Ana Maria Markovic atrage ca un magnet bărbații pe rețelele de socializare. Așa se face că acum ea are nu mai puțin de 600.000 de urmăritori pe Instagram, mai ales că a fost o perioadă în care a publicat foarte multe poze în costum de baie.

Însă, superba blondă nu are de gând să le arate mai mult doritorilor. ”Da, am publicat câteva fotografii provocatoare pe profilul meu, dar nu aș poza goală niciodată. N-aș putea trăi cu așa ceva, cum aș putea să mai apar în fața familiei mele?”, a spus ea.

Fotbalistul ei preferat este Cristiano Ronaldo, dar nu pentru felul în care arată. ”Îl admir pentru cât de disciplinat și riguros este”, a afirmat Markovic, care a mai precizat că dintre fotbaliștii croați îl are ca model pe Luka Modric.

ADVERTISEMENT