Sport

Ca-n Ghencea! Atalanta – Villarreal, amânat din cauza ninsorii. S-a stabilit oficial când se va juca meciul decisiv din Liga Campionilor

Unul dintre cele mai așteptate meciuri ale serii de Liga Campionilor, Atalanta - Villareal, a fost amânat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.
09.12.2021 | 08:28
Can Ghencea Atalanta  Villarreal amanat din cauza ninsorii Sa stabilit oficial cand se va juca meciul decisiv din Liga Campionilor
Meciul Atalanta - Villareal, din Liga Campionilor, a fost amânat din cauza ninsorii
ADVERTISEMENT
09-12-2021
06:29

Atalanta - Villarreal se va juca de la ora 20:00

După mai multe negocieri între conducătorii cluburilor Atalanta Bergamo și Villarreal, și cu acordul observatorului UEFA și a brigăzii de arbitri, meciul se va juca în cele din urmă joi, 9 decembrie, de la ora 20:00.

Este meci direct pentru calificarea în optimile de finală ale Champions League, italienii având nevoie de victorie, în timp ce spaniolilor le ajunge și un rezultat de egalitate. Ambele formații au asigurat locul în Europa League, după ce Young Boys Berna nu a scos decât un  1-1 pe terenul lui Manchester United și încheie grupa pe locul 4.

O ninsoare abundentă s-a abătut asupra orașului italian Bergamo, acest lucru cauzând probleme organizatorilor meciului din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, dintre Atalanta și Villareal.

Meciul Atalanta – Villarreal a fost inițial întârziat, apoi amânat

Ninsoarea abundentă de la Bergamo a făcut ca meciul să nu se mai dispute. Terenul de joc a fost inspectat de brigada de arbitri și observatorul UEFA, la ora 21.30.

ADVERTISEMENT

Terenul de joc a fost declarat impracticabil, iar lovitura de începere, inițial, a fost amânată cu 20 de minute. Jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au urmărit pas cu pas evenimentele și au anunțat că meciul este în pericol de amânare.

În cele din urmă, meciul care în mod normal trebuia să înceapă la ora 22.00, a fost amânat pentru joi, cu începere de la ora 16.00.

ADVERTISEMENT

Arbitrul Anthony Taylor a luat această decizie după ce s-a consultat cu antrenorii celor două echipe, Gasperini, respectiv Emery.

Atalanta și-ar dori să joace seara, la lumina reflectoarelor, dar oficialii se tem că până atunci va veni o nouă furtună de zăpadă care va împiedica iarăși desfășurarea meciului.

ADVERTISEMENT

În componența grupei F din Liga Campionilor se mai află Manchester United și Young Boys Berna. Englezii sunt deja calificați pentru primăvara europeană, în vreme ce Villareal, 7 puncte, și Atalanta, 6 puncte, luptă pentru locurile 2 și 3.

Programele televiziunilor deținătoare de drepturi vor suferi și ele modificări importante, meciul dintre Atalanta și Villareal neavând cum să lipsească din grilă, indiferent de ora la care va începe.

ADVERTISEMENT

Ce spune regulamentul în cazul ninsorii

În astfel de cazuri neprevăzute, regulamentele internaționale prevăd ca vizibilitatea să fie de cel puțin 150 de metri, adică arbitrul să vadă din poartă în poartă.

Mingea trebuie să sară pe o suprafață de cel puțin 75%, iar terenul nu trebuie să fie acoperit cu bucăți sau porțiuni de gheață, care să pericliteze integritatea fizică a jucătorilor și arbitrilor.

În general, regula spune că participanții la meci nu trebuie să fie puși în pericol în niciun fel. În cazurile în care un teren se declară impracticabil, clubul organizator este obligat să facă tot posibilul pentru ca meciul să se poată disputa.

Atalanta Bergamo nu are însă nicio vină pentru faptul că meciul cu Villareal, decisiv pentru un loc în play-off-ul Ligii Campionilor, nu a putut începe astăzi.

Villareal a pățit-o și în Ghencea

“Submarinul galben “nu este la prima pățanie de acest gen. În 2005, pe 10 martie, Villareal trebuia să joace în optimile de finală ale Cupei UEFA, contra Stelei. Cu puțin timp înainte ca meciul să înceapă, din senin a pornit o ninsoare viscolită.

Meciul, din motive meteorologice, nu a putut începe, iar 25.000 de spectatori au rămas preț de două ore în tribună, sperând că meciul se va juca.

Partida Steaua – Villareal a fost reprogramată pentru 16 martie și s-a încheiat la egalitate, 0-0. Antrenorul de atunci al roș-albaștrilor era Walter Zenga, iar militarii eliminaseră în turul anterior o altă echipă spaniolă de top, Valencia.

Pe zăpadă s-a mai jucat în Ghencea, un meci memorabil, cu Juventus Torino, în decembrie 1995, când Steaua a remizat contra Bătrânei Doamne, 0-0.

ADVERTISEMENT