Sport

Atentat cu armă asupra vicepreședintei Argentinei. Toate meciurile de azi din campionat au fost amânate

Un brazilian a avut o tentativă de asasinat asupra vicepreședintei Argentinei, Cristina Fernandez. Aceasta a scăpat nevătămată pentru că pistolul nu a funcționat.
02.09.2022 | 19:45
Atentat cu arma asupra vicepresedintei Argentinei Toate meciurile de azi din campionat au fost amanate
Cristina Fernandez este vicepreședintele Argentinei din 2019, după ce a fost președinta Republicii între 2007 și 2015. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Șoc în Argentina cu doar o săptămână înaintea primului Superclasico al sezonului, Boca Juniors – River Plate! Un bărbat de naționalitate braziliană a încercat să o împuște joi pe Cristina Fernandez de Kirchner, vicepreședinta Republicii, în preajma locuinței sale din cartierul Recoleta, din Buenos Aires.

Atacatorul brazilian mai avea antecedente pentru port ilegal de armă

Tentativa de asasinat a eșuat întrucât arma nu a funcționat atunci când atacatorul a îndreptat-o spre Cristina Fernandez de la o distanță de numai 15 centimetri. Acesta se afla în mulțimea care o aștepta pe fosta președintă a Argentinei între 2007 și 2015.

ADVERTISEMENT

Agresorul a fost arestat. Numele lui este Fernando Andrés Sabag Montie, are 35 de ani, este de naționalitate braziliană și avea antecedente pentru purtarea de arme neconvenționale.

În urma acestui atac, Federația Argentiniană de Fotbal a luat imediat măsuri și a anulat toate partidele programate astăzi în campionat.

ADVERTISEMENT

Ziua de vineri, declarată sărbătoare națională în Argentina

“AFA își exprimă dezaprobarea fermă pentru ceea ce i s-a întâmplat vicepreședintei națiunii, Cristina Fernandez de Kirchner. Facem apel la întreaga societate, avertizând că violența de orice fel nu este niciodată o cale de urmat”, a fost comunicatul oferit de forul fotbalistic de la Buenos Aires.

Mai mult chiar, președintele Argentinei, Alberto Fernandez a considerat că pacea socială a fost alterată prin acest atentat, considerat cel mai grav după obținerea independenței Argentinei la capătul sângeroasei dictaturi militare.

ADVERTISEMENT

“Am decis să declar ziua de vineri sărbătoare națională pentru ca, în pace și armonie, poporul argentinian să se poată exprima în apărarea vieții, a democrației și în solidaritate cu vicepreședintele nostru. Poporul argentinian vrea să trăiască în democrație și în pace și guvernul nostru este ferm hotărât să lucreze în fiecare zi pentru ca noi să putem realiza asta” a anunțat președintele Alberto Fernandez.

Trei meciuri din prima ligă a Argentinei au fost amânate

Astfel, meciurile din Superliga Argentinei care ar fi trebuit să se desfășoare astăzi, Patronato – Union de Santa Fe, Lanus – Tigre și Rosario Central – Talleres Cordoba, au fost reprogramate.

ADVERTISEMENT

Cristina Fernandez de Kirchner a fost și prima femeie aleasă prin vot public în funcția de președinte al Argentinei, pe care a ocupat-o între 2007 și 2015, după ce l-a înlocuit la conducere pe soțul său, Nestor Kirchner, decedat în 2010, la vârsta de 60 de ani.

ADVERTISEMENT