News

Atentat terorist asupra unui autobuz cu soldați, în Siria. 18 morți și 27 de răniți. Video

Atac cu bombă asupra unui autobuz al armatei din Siria. Cel puțin 18 soldați au fost uciși și 27 răniți în urma exploziei produse în apropiere de Damasc.
13.10.2022 | 14:55
Atentat terorist asupra unui autobuz cu soldati in Siria 18 morti si 27 de raniti Video
Atac cu bombă în Siria. 18 soldați au murit și 27 au fost răniți în Damasc. Sursa foto: Twitter / cola Fanatik
ADVERTISEMENT

Un adevărat măcel a avut loc, joi după amiază, în Siria. Vizat de atac a fost un autobuz al armatei.

Atac cu bombă în Siria. 18 soldați au murit și 27 au fost răniți în Damasc

Cel puţin 18 soldaţi au fost ucişi şi 20 răniţi după detonarea unui dispozitiv exploziv într-un autobuz militar.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a semnalat pe o șosea în apropiere de Capitala Damasc, informează The Defense Post, citând autoritățile locale.

”Un autobuz militar aflat în suburbiile Damascului a fost ținta unui atentat terorist cu un dispozitiv exploziv care a fost instalat anterior.

ADVERTISEMENT

Atacul a dus la moartea a 18 soldați”, a anunțat agenția oficială de presă SANA. ”Alți 27 au fost răniți”, se mai arată în raportul oficialităților.

Încă nu se știe cu exactitate cine se află în spatele atentatului. Acesta se include într-o serie de bombardamente care vizează autobuzele armatei siriene. La originea atacurilor, stau, cel mai probabil, grupări de jihadiști.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai notează că Divizia IV a forţelor siriene, de care aparţinea autobuzul militar, este condusă de Maher Al-Assad, frate al preşedintelui sirian Bashar Al-Assad.

Atentatele asupra autobuzelor militare, extrem de frecvente în Siria

În 2022, jihadiștii au comis o serie lungă de atentate asupra autobuzelor armatei siriene.

În iunie, un atac revendicat de gruparea Stat Islamic a ucis 13 soldați sirieni în provincia nordică Raqqa.

ADVERTISEMENT

Anterior, în martie, 15 soldați au fost uciși într-un atac al ISIS asupra unui autobuz al armatei în deșertul central al Siriei.

În debutul lui octombrie, un atac cu bombă asupra unui autobuz al armatei din Damasc a lăsat în urmă 13 persoane ucise. Acesta nu a fost revendicat de niciun grup de jihadiști.

Conflictul sirian care a izbucnit în 2011 a dus la moartea a jumătate de milion de oameni, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

În plus, jumătate din populația de dinainte de război a Siriei, de 22 de milioane de locuitori, a fost forțată să-și părăsească gospodăriile.

ADVERTISEMENT