Sport

Atenţie, Dinu Todoran! Ce s-a întâmplat cu antrenorii care au fost pe la FCSB în ultimii 6 ani

FCSB a câştigat ultima oară titlul în vara lui 2015, iar de atunci şi până în prezent o serie de antrenori s-au perindat pe banca "roş-albaştrilor". FANATIK îţi prezintă ce s-a întâmplat cu aceştia, mulţi fiind liberi de contract.
08.08.2021 | 14:44
Atentie Dinu Todoran Ce sa intamplat cu antrenorii care au fost pe la FCSB in ultimii 6 ani
Atenţie, Dinu Todoran! Ce s-a întâmplat cu antrenorii care au fost pe la FCSB în ultimii 6 ani
ADVERTISEMENT

Pe 28 mai 2015, FCSB termina la egalitate cu Poli Iaşi, în timp ce ASA Târgu Mureş era învinsă de Oţelul Galaţi. “Roş-albaştrii” deveneau campionii României, iar Gigi Becali sărbătorea pe gazon şi îşi stropea cu şampanie jucătorii. La scurt timp după finalul partidei de la Iaşi, Costel Gâlcă era anunţat că nu va continua la echipă, iar caruselul antrenorilor a început să se învârtă.

Nouă antrenori au trecut pe la FCSB până la Dinu Todoran. Mirel Rădoi, primul care a intrat în “horă”

Atunci când Gigi Becali a anunţat plecarea lui Costel Gâlcă, patronul a dezvăluit că Mirel Rădoi îi va fi succesorul celui care tocmai câştigase titlul în Liga 1. Actualul selecţioner al naţionalei României a rezistat până la finalul lui noiembrie 2015 şi mandatul lui scurt cuprinde eliminările în faţa lui Partizan Belgrad (turul 3 al Ligii Campionilor) şi a lui Rosenborg (play-off-ul Europa League.

ADVERTISEMENT

După prima experienţă ca antrenor, Mirel Rădoi a trebuit să aştepte aproape doi ani şi jumătate până la întoarcerea pe bancă. În august 2018, fostul internaţional român era numit la cârma naţionalei României U21, unde a cunoscut cel mai important moment al carierei, semifinalele la EURO 2019. Apoi, în noiembrie 2019, a făcut pasul la selecţionata mare, însă rezultatele nu au mai fost la fel de bune.

Revenirea lui Laurenţiu Reghecampf nu a mai adus titlul în Liga 1. A revenit în România, dar la U Craiova

Laurenţiu Reghecampf a fost readus de Gigi Becali la FCSB în decembrie 2015, iar fanii visau din nou la hegemonia din primul mandat. “Roş-albaştrii” au ratat titlul la finalul sezonului 2015-2016, primul cu play-off, în faţa celor de la Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Cu Laurenţiu Reghecampf pe bancă, FCSB a trebuit să se mulţumească cu o victorie în finala Cupei Ligii, în faţa Concordiei Chiajna, singurul trofeu din al doilea mandat al acestuia. După un nou titlu ratat, în sezonul 2016-2017, în faţa Viitorului, Reghe a plecat şi şi-a continuat cariera în ţările arabe, unde le-a pregătit pe Al Wahda, Al Wasl şi Al Ahli. Pe 26 iulie, FANATIK a anunţat în exclusivitate reîntoarcea lui Laurenţiu Reghecampf în România, la U Craiova.

Nicolae Dică, ultimul antrenor cu un parcurs lung în Europa. A devenit mâna dreaptă a lui Mirel Rădoi

Înainte de startul sezonului 2017-2018, Gigi Becali a ales să meargă pe mâna lui Nicolae Dică. Cu puţină experienţă ca antrenor, anterior fusese interimar un meci la FCSB şi o pregătise pe FC Argeş, fostul internaţional român i-a dus pe “roş-albaştrii” până în 16-imile de finală din Europa League în primul sezon, însă nu a câştigat titlul.

ADVERTISEMENT

La jumătatea celui de-al doilea sezon, după o înfrângere pe teren propriu cu CFR Cluj, scor 0-2, Nicolae Dică şi-a dat demisia. După ce a stat pe bară şase luni, “Dicanio” s-a întors la FC Argeş, însă mandatul în Trivale a fost unul scurt, de 9 meciuri. În noiembrie 2019, la scurt timp după despărţirea de formaţia piteşteană, Nicolae Dică a devenit secundul lui Mirel Rădoi la echipa naţională.

Mihai Teja, şase luni la FCSB. A antrenat trei echipe după experienţa cu Gigi Becali

La scurt timp după demisia lui Nicolae Dică, Gigi Becali l-a adus pe Mihai Teja, mutare anunţată în exclusivitate de FANATIK. De această dată, patronul FCSB alegea un antrenor cu puţin mai multă experienţă, dar care bifase mandate scurte la U Cluj, România U21, Dinamo, Pandurii Târgu Jiu şi Gaz Metan Mediaş.

ADVERTISEMENT

FCSB a pierdut un singur meci din cele 15 în care Mihai Teja a fost principal, însă titlul a ajuns la CFR Cluj. Singura înfrângere a venit chiar în prima etapă a play-off-ului, 1-2 cu Viitorul, şi a fost decisivă în lupta pentru trofeu. După plecarea de la FCSB, Mihai Teja şi-a găsit repede echipă şi a semnat cu Poli Iaşi, ca mai apoi să ajungă la FC Voluntari. În prezent este antrenorul lui Gaz Metan Mediaş, echipă de unde a plecat ca să semneze cu “roş-albaştrii”.

Epoca secunzilor promovaţi: Bogdan Andone şi Vergil Andronache. Ambii sunt liberi de contract

A venit rândul lui Bogdan Andone, secundul lui Mihai Teja, să o preia pe FCSB, mutare anunţată în exclusivitate de FANATIK. Mandatul acestuia a fost scurt, cu 7 meciuri, şi s-a terminat după înfrângerea ruşinoasă, 2-3 cu Alashkert. Bogdan Andone le-a mai pregătit pe Astra Giurgiu şi pe FC Voluntari, iar din mai 2021 este liber de contract.

Următorul la rând a fost Vergil Andronache, secundul lui Bogdan Andone şi cel care ocupase aceeaşi poziţie şi în staff-ul lui Mihai Teja. Numit ca interimar, a reuşit să obţină calificarea în play-off-ul Europa League, după dubla cu Mlada Boleslav, iar mai apoi a fost înlocuit cu Bogdan Argeş Vintilă. Andronache a fost secundul lui Edi Iordănescu la CFR Cluj în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, iar în prezent este liber de contract.

Bogdan Vintilă, retrogradat la echipa a doua spre finalul sezonului

Gigi Becali a continuat să surprindă, iar Bogdan Vintilă a fost al treilea antrenor numit în sezonul 2019-2020, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Fostul portar a rezistat la cârma echipei, chiar dacă a ratat calificarea în grupele Europa League, însă finalul sezonului trecut i-a fost fatal.

Înainte de finalul play-off-ului, Gigi Becali l-a înlocuit cu Toni Petrea, informaţia oferită în exclusivitate de FANATIK, iar Bogdan Vintilă ajungea la echipa a doua, în Liga 3. “Chiar mi-a lăsat impresia că este mulțumit că i-am oferit în continuare un loc de muncă la echipa a doua”, spunea patronul FCSB în iulie 2020. La finalul sezonului trecut, Bogdan Vintilă şi-a reziliat contractul şi este fără angajament în prezent

Toni Petrea a luat Cupa României şi a fost aproape de titlu, acum e liber de contract

Toni Petrea a fost al patrulea antrenor pe care FCSB l-a avut în sezonul 2019-2020, mutare anunţată de FANATIK în exclusivitate. A câştigat Cupa României, la scurt timp de la numire, iar în stagiunea trecută a terminat sezonul regulat pe primul loc şi pornea cu prima şansă la câştigarea titlului.

FCSB a ratat titlul în play-off, când echipa a înregistrat patru înfrângeri, iar la finalul sezonului a părăsit banca tehnică. În mandatul său, “roş-albaştrii” au fost eliminaţi de Slovan Liberec în turul 3 preliminar al Europa League, într-un moment în care mai mulţi titulari erau infectaţi cu coronavirus. În prezent, Toni Petrea este liber de contract.

Dinu Todoran a început cu stângul mandatul: out din Europa după turul 2

După ce a negociat cu Marius Şumudică, Gigi Becali a mers pe mâna lui Dinu Todoran, un antrenor cu foarte puţină experienţă. Startul mandatului a adus şi una dintre cele mai mari ruşini din istoria FCSB, după ce “roş-albaştrii” au fost eliminaţi de Şahtior Karagandy în turul 2 preliminar din Conference League.

Iritat de faptul că mereu este întrebat cine face schimbările la FCSB, Dinu Todoran a devenit ţinta ironiilor după ce la meciul cu UTA a efectuat trei înlocuiri în minutul 33. La finalul meciului de la Arad, tehnicianul a evitat să-şi motiveze decizia. “Nu aţi obosit să mă întrebaţi asta? Altceva”.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Gaz Metan Mediaș: 2,30 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT