Fotbal intern

Atenție, FCSB! Chindia Târgoviște este singura echipă din campionat ce s-a impus în ultimele trei etape! Formația lui Viorel Moldovan nu a mai primit gol de aproape două luni

20.10.2019 | 17:30
Atentie FCSB Chindia Targoviste este singura echipa din campionat ce sa impus in ultimele trei etape Formatia lui Viorel Moldovan nu a mai primit gol de aproape doua luni
ADVERTISEMENT

Chindia Târgoviște și FCSB se întâlnesc duminică, de la ora 20:30, în etapa a 13-a din Casa Pariurilor Liga 1. Chiar dacă, cel puțin la prima vedere, echipa lui Bogdan Vintilă pornește ca favorită, forma Chindiei din ultimele meciuri anunță o dispută interesantă. Formația condusă de Viorel Moldovan este singura din primul eșalon ce a reușit să se impună în ultimele trei runde și a fost impecabilă pe faza defensivă, ultimul gol primit de Mihai Aioani în campionat datând din 1 septembrie.

Chindia, cea mai în formă echipă din campionat

Chindia primește vizita celor de la FCSB în ultimul meci al zilei de duminică în Casa Pariurilor Liga 1. Partida se va disputa la Ploiești, stadionul din Târgoviște nefiind omologat pentru meciurile din primul eșalon, acolo unde formația lui Viorel Moldovan s-a simțit bine, reușind să învingă Dinamo sau Astra.

ADVERTISEMENT

Nou promovata a traversat o perioadă excelentă înaintea pauzei pentru jocurile echipei naționale, înregistrând trei victorii consecutive în Casa Pariurilor Liga 1, peste adversara de duminică, ce a câștigat un singur meci același interval, cu Academica Clinceni. Ultimul meci pierdut de Chindia în campionat a fost pe 1 septembrie, când Hermannstadt s-a impus în fața trupei lui Viorel Moldovan cu 2-1. De atunci, echipa din Târgoviște a mai disputat patru partide în campionat, egalul cu Sepsi și victoriile cu FC Botoșani, Astra și Voluntari. Pe lângă rezultatele pozitive, în aceste patru jocuri, Chindia nu a primit niciun gol, Mihai Aioani fiind singurul portar care a reușit să păstreze poarta intactă în ultimele patru etape.

Mihai Aioani nu a mai primit gol în campionat de peste o lună și jumătate. Sursă Foto: Sportpictures
Mihai Aioani nu a mai primit gol în campionat de peste o lună și jumătate. Sursă Foto: Sportpictures

Mihai Aioani, revanșă de luat în fața lui Andrei Vlad

Chiar dacă portarul Chindiei nu a mai luat gol în campionat de mai bine de o lună și jumătate, Mirel Rădoi l-a preferat în poarta echipei naționale de tineret pe Andrei Vlad, goalkeeper ce nu a mai apărat la FCSB de pe 25 august, când acuza o accidentare în minutul 34 al jocului cu Gaz Metan și era înlocuit.

ADVERTISEMENT

Mihai Aioani va purta, cel mai probabil, un duel de la distanță cu Andrei Vlad în meciul de duminică seara de la Ploiești. Bogdan Vintilă pare obligat să-l folosească pe Vlad din cauza puținelor soluții pentru regula U21 pe care le are pentru moment, Florinel Coman și Răzvan Oaidă fiind suspedanți, iar Man accidentat. Chiar dacă nu a mai evoluat de aproape două luni, portarul transferat de FCSB de la Craiova nu a avut probleme în cele două partide în care a apărat poarta echipei naționale de tineret, ce a câștigat atât cu Ucraina, cât și cu Irlanda de Nord, fără să primească gol.

Duel pentru play-off

Înaintea jocului direct, Chindia și FCSB sunt vecine de clasament, locul 10, respectiv 11, cu același punctaj, 15. În cazul unei victorii, indiferent de ce parte ar fi vorba, echipa ce se va impune va ajunge la 18 puncte, suficiente pentru a fi la egalitate cu echipa ce ocupă locul șase, ultimul ce asigură prezența în play-off la sfârșitul sezonului regular. Totuși, poziția ar putea fi ocupată doar pentru mai puțin de 24 de ore, Poli Iași jucând luni cu FC Botoșani. În cazul unei victorii a echipei lui Mihai Teja, echipa de pe locul șase va fi Astra, cu 19 puncte.

ADVERTISEMENT

Chindia Târgoviște – FCSB se joacă duminică, de la ora 20:30, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești.