Fotbal intern

LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 13-a, ultima a turului. Toate reacțiile de la Poli Iași – FC Botoșani

LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 13a ultima a turului Toate reactiile de la Poli Iasi  FC Botosani
ADVERTISEMENT

Etapa a 13-a din Casa Pariurilor Liga 1, adică ultima a turului, s-a încheiat cu victoria lui FC Botoșani în fața lui Poli Iași cu 3-0. În cel mai tare meci al rundei, CFR Cluj a învins-o pe Universitatea Craiova cu 2-0, în timp ce FCSB a câștigat cu 2-1 în deplasarea cu Chindia Târgoviște. Dinamo a trecut cu 2-0 de Gaz Metan Mediaș, iar Astra Giurgiu s-a impus cu 3-2 împotriva lui Sepsi OSK. Clasamentul complet AICI.


UPDATE, 21 octombrie, ora 23:05 / Hamidou Keyta (FC Botoșani): „A fost foarte important acest meci pentru noi. Nu sunt de multă vreme aici, dar mă simt foarte bine aici. Echipa este bună, iar colectivul îmi place”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 21 octombrie, ora 22:51 / Bucurie mare în vestiarul lui FC Botoșani, după victoria cu 3-0 în fața lui Poli Iași.

Așa ne bucurăm când câștigăm derby-ul de Moldova!!! ??????#WeNeverGiveUp #BotosaniVictorie

Gepostet von Fotbal Club Botoșani am Montag, 21. Oktober 2019


UPDATE, 21 octombrie, ora 22:46 / Andrei Cristea (Poli Iași): „A fost o partidă nereușită. Am făcut o repriza a doua slabă, cei de la Botoșani au fost foarte buni la toate capitolele. Campionatul este lung așteptăm să ne întoarcem în „Copou” pentru că acolo este casa noastră. Nu trebuie să ne găsim scuze, trebuie să ne adunăm și trebuie să începem să câștigăm jocuri. Rămâne să analizăm ce am făcut astăzi, avem nevoie de puncte și de victorii. Au mai fost momente și mai grele, dar nu este un reper faptul că nu am mai câștigat de 7 meciuri”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 21 octombrie, ora 22:34 / Ștefan Târnovan (Poli Iași): „Am lovit mingea prost la golul 2 și îmi pare rău. A fost o victorie meritată a adversarilor. Frășinescu și Breeveld sunt foarte importanți pentru noi. Adversarii ne-au sufocat în timpul meciului, iar rezultatul s-a văzut la final. Încercăm să jucăm mai bine în următoarele meciuri. Meciul cu CFR trebuia să-l jucăm la Iași, dar îl vom juca tot aici, la Botoșani”.


UPDATE, 21 octombrie, ora 22:24 / Mihai Roman (FC Botoșani): „Ne-am bucurat că am jucat la noi acasă. Am făcut un meci bun, nu am dat șanse adversarului. Am arătat că avem atitudine, stăm destul de bine în clasament. Ne bucurăm că suntem într-o perioadă foarte bună. Noi cu orice echipă jucăm la victorie așa că nu am simțit că este un derby. Meciul cu Astra va fi dificil, dar sperăm să obținem un rezultat pozitiv”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 21 octombrie, ora 22:00 / Fanii lui Poli Iași au fost evacuați de jandarmerie de pe stadionul din Botoșani, acolo unde echipa lor joacă din cauza restrcturărilor de la stadionul din „Copou”. Suporterii ieșeni au produs mai multe violențe, iar jandarmii au fost nevoiți să intervină în minutul 33. VIDEO AICI


UPDATE, 20 octombrie, ora 23.23. Bogdan Planic, cel mai apreciat fundaș al FCSB de către suporteri, a explicat la finalul meciului că nu i s-a oferit până în acest moment prelungirea înțelegerii pe care o are cu formația roș-albastră și care este scadentă în vară. Începând cu 1 ianuarie, sârbul poate semna cu oricine pentru a pleca gratis în iunie. ”Nu mă gândesc la contractul meu, mai am aproape un an de contract cu FCSB. Sper că voi rămâne aici până la vară. Nimeni din partea clubului nu mi-a oferit încă prelungirea”, a fost declarația lui Planic. FANATIK a dezvăluit că relațiile dintre apărătorul de 27 de ani și Gigi Becali nu sunt chiar cele mai bune după ce acesta s-a enervat după meciul cu Guimaraes din Europa League și a vrut să ceară rezilierea contractului. În plus, tot de pe site-ul nostru ați putut afla de interesul Stelei Roșii Belgrad pentru jucătorul de 27 de ani. 

ADVERTISEMENT

UPDATE, 20 octombrie, ora 22:42 / Portarul echipei Chindia Târgoviște, Mihai Aioani, a fost aplaudat la scenă deschisă la finalul meciului cu FCSB și i-a dăruit mănușile unui puști din tribună. ”Trebuie să vedem unde am greșit să să reparăm. Cel mai dureros e că nu am scos punct sau puncte. Ne-au egalat cu un gol norocos și de acolo au preluat controlul jocului. Am încercat să gestionăm mijlocul terenului, să nu dăm spații, dar acolo s-a făcut diferența. Nu a fost nicio presiune suplimentară pentru mine”, a declarat internaționalul de tineret.

Daniel Florea: ”E o seară mai tristă pentru noi. Am început bine, am dat gol, dar apoi nu știu ce s-a întâmplat. FCSB ne-a fost superioară în această seară. Nu mă interesează ce spun cei de la FCSB despre golul meu. Ne-am propus un obiectiv mai îndrăzneț și trebuie să devenim o echipă mai pragmatică. Nu am găsit acea idee de joc prin care să-i surprindem. Ei au venit peste noi ca un tăvălug și era normal să înscrie. Am avut și noi ocazii pe final, dar nu ne-a ieșit nici măcar un punct. Traversam o perioadă foarte bună și poate era mai bine dacă nu se întrerupea campionatul”.


UPDATE, 20 octombrie, ora 20:35/ Fanii Chindiei au pregătit o scenogragie pentru duelul cu FCSB. La Tribuna a Doua a stadionului Ilie Oană din Ploiești, suporteri veniți de la Târgoviște au ridicat plăcuțe colorate în roșu și albastru și au afișat un banner: “61, 77, 81, 96, 19. Chindia rescrie istoria“. Anii fac trimitere la promovările reușite de Chindia în primul eșalon fotbalistic din România.


UPDATE, 20 octombrie, ora 19:54 / Gabriel Tamaș este mulțumit de colaborarea cu antrenorul Bogdan Andone: ”Play-off-ul a fost obiectivul nostru de la începutul campionatului. Ne bucurăm că am câștigat aici împotriva unei echipe bune. Ei aveau cea mai bună apărare, dar noi am dat 3 goluri azi. Am făcut și câteva greșeli, am luat și două goluri, dar până la urmă mă bucur că am câștigat. Este foarte bine cu Bogdan Andone, îmi place. Mi-a plăcut și de Alexa, nu pot să spun că este vreunul slab. Trebuie să învățăm lucrurile bune de la fiecare”.

Mijlocașul Mihai Răduț vrea să ajungă cu Astra în play-off: ”Mă bucur că am câștigat, era o victorie importantă mai ales că veneam după câteva rezultate slabe. Am intrat pe locurile de play-off și sper să ne menținem acolo. Azi am avut mai mult sarcini defensive, pentru că ofensiv erau Alibec și Budescu. Este o luptă strânsă acolo în față, dar vrem să ne menținem în locurile pentru play-off. Orice jucător știe când joacă mai puțin bine, eu încerc să-mi îndrept greșelile și să-mi ajut echipa”.


UPDATE, 20 octombrie, ora 16:00/ Chiar dacă Dunărea a retrogradat la finele stagiunii trecute, stadionul din Călărași a găzduit și în acest sezon meciuri din prima divizie, Academica Clinceni jucând aici. Înaintea meciului cu Viitorul, camerele au surprins un moment cel puțin interesant. Cei ce se ocupă de gazonul stadionului “Ion Comșa” au spălat laturile suprafeței de joc cu un mop. Click pentru video cu faza.


UPDATE, 19 octombrie, ora 23:12 / Bilel Omrani, atacant CFR Cluj: Antrenorul a decis să-l bage pe Traore titular, eu respect deciziile antrenorului. Când să intru tocmai a marcat Lacina, după am marcat și eu. Sunt foarte bun prieten cu Lacina. Sper să câștigăm meciul cu Rennes, nu contează cine înscrie. Nu mi-a fost greu să aud tot ce se vorbea despre noi. Toată echipa a trebuit să fie concentrată și am demonstrat că merităm să fim pe primul loc”.


UPDATE, 19 octombrie, ora 22:51 / Lacina Traore, atacant CFR Cluj: „A fost foarte bine pentru mine, pentru că nu mi-a fost ușor. Colegii m-au ajutat foarte mult să înscriu. Nu am uitat limba română, eu am venit aici pe vremea când eram copil și nu am cum să uit limba țării care m-a adoptat. Trebuie să uităm victoria de azi, pentru că o să avem un meci foarte greu cu Rennes. Dan Petrescu m-a ajutat mult la Kuban și eu am venit aici pentru el. El e tatăl meu!” ?


UPDATE, 19 octombrie, ora 22:49 / Mario Camora, fundaș CFR Cluj: „A fost o victorie foarte importantă pentru echipa noastră. Craiova este o echipă bună, dar noi am jucat foarte bine, mai ales în a doua repriză si am stat mai bine în teren, probabil asta a făcut diferența. Mie îmi place să joc din 3 în 3 zile, chiar dacă nu mai am 20 de ani. Mergem la victorie la Rennes, diferența de ritma este mare între noi și ei, dar sperăm să facem o figură bună, avem o victorie cu Lazio și suntem în grafic. Cu Rennes mergem să jucăm fotbal, nu avem de ce să ne temem”


UPDATE, 19 octombrie, ora 18:00/ În dimineața meciului cu CFR, jucătorii Craiovei au ieșit la o scurtă plimbare prin oraș și au fost asaltați de fani cu solicitări pentru poze.

Jucătorii Craiovei au făcut poze cu fanii din Cluj. Sursă Foto: Facebook
Jucătorii Craiovei au făcut poze cu fanii din Cluj. Sursă Foto: Facebook

UPDATE, 18 octombrie, ora 22.37.

Răzvan Pleșca, portar Gaz MetanPuteau să ne bată mai rău, Dinamo a jucat bine, proporțiile scorului puteau fi mai mari. Ne-am prezentat jalnic! Dacă vom continua așa, vom rămâne în afara play-off-ului. Avem jucători cu oferte, dar uite că dacă vom evolua la fel, nu vor mai fi oferte pentru ei. Nu lipsa lui Edi Iordănescu a contat atât de mult, ci faptul că noi nu avem pic de atitudine”. 

Ionuț Stelescu, antrenor secund Gaz Metan-  ”Am jucat extrem de slab. Din nefericire, am întâlnit și un Dinamo extrem de agresiv și de bine motivat”


UPDATE, 18 octombrie, ora 21.30. Dinamo ar fi trebuit să aibă 2-0 la pauză, în loc de 1-0. Cu puține secunde înainte de finalul primei părți, Filip Mrzljak a reușit să împingă mingea în poartă după o pasă a lui Sorescu. Asistentul Șovre a ridicat însă fanionul, semnalizând ofsaid. Reluările au arătat că a fost însă o decizie complet eronată. Nu a fost ofsaid nici la pasa inițială, cea a lui Daniel Popa pentru Deian Sorescu, iar la cea a lui Sorescu pentru Mrzljak nici nu se pune problema, croatul neapărând nici măcar în cadru pe imaginile transmise de Digisport când mijlocașul dinamovist a trimis pe lângă portar!

Pasa lui Popa pentru Sorescu
Pasa lui Sorescu pentru Mrzljak. Croatul nici nu se vede în cadru, e mult în spate

UPDATE, 18 octombrie, ora 20.30. Puțină lume în tribunele arenei din Ștefan cel Mare la Dinamo-Gaz Metan Mediaș. 1.100 de spectatori au venit să asiste la meciul care o poate aduce pe Dinamo pe loc de play-off în premieră în acest sezon.


LIVE BLOG Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 13-a

Cu această rundă se pune așadar capăt primei jumătăți a campionatului regulat, dar cea de-a doua parte va începe imediat, pentru că după ce se va încheia tot sezonul normal întrecerea se va despărți în cele două grupe valorice, cele șase formații care vor intra în play-off și de unde se va decide numele campioanei și cele opt care vor lupta pentru a evita locurile 13 și 14, care înseamnă retrogradarea directă și chiar poziția a 12-a, cea de baraj.

CFR Cluj e meciul care poate decide care va fi echipa care va încheia turul pe prima poziție. Spunem poate pentru că în cazul unui destul de posibil rezultat de egalitate CFR ar acumula 25 de puncte, iar oltenii cu unul mai puțin.

Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 13-a. Clujenii sunt campionii ultimelor două ediţii în prima divizie

Viitorul ar putea fi prima dacă bate la Clinceni şi e egal la Cluj

Însă o altă echipă cu 23 de puncte, ocupanta locului 2, Viitorul Constanța, ar putea profita de remiză și cu un succes, deloc exclus, pe terenul nou promovatei Clinceni ar fi ea echipa care ar încheia prima parte a sezonului regulat pe treapta întâi, pentru că ar acumula 26 de puncte!

Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 13-a. Gabi Iancu şi Viitorul merg să câştige la Clinceni

La Cluj se va vedea cine este mai bun între Dan Petrescu și Victor Pițurcă. Primul are probleme cu atacul, unde absența lui George Țucudean începe să se vadă tot mai mult. Al doilea are abundență în compartimentul ofensiv, după ce a reușit și legitimarea celui de-al doilea atacant bosniac, Goran Zakaric.

Dinamo – Gaz Metan, alt meci interesant al rundei

Echipa din Bănie a dat la naționale doi jucători care s-au remarcat în mod deosebit, mai întâi Valentin Mihăilă la U21, care a și marcat cu Irlanda de Nord și apoi Nicușor Bancu la seniori, care a scos un penalty cu Norvegia, ratat, din păcate, de Pușcaș. Clujul i-a avut la seniori pe Ciprian Deac, Mihai Bordeianu și Andrei Burcă, dar ultimul nu a fost folosit.

Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 13-a. Cu Popa foarte posibil în atac Dinamo joacă acasă cu Mediaşul

În afară de partida din Gruia promite un spectacol interesant și meciul Dinamo – Gaz Metan Mediaș, cu doi antrenori de calitate pe bănci, Dușan Uhrin respectiv Edi Iordănescu, dar ultimul vrea să plece de la echipa sibiană. Dinamo e pe locul 11, la două lungimi de ultimul loc de play-off, dar și la trei de poziția de baraj și poate profita de degringolada existentă la Mediaș, unde se pare că mijlocașul Boubacar Fofana s-ar fi înțeles cu FCSB. Dinamo va fi lipsită însă de un jucător cheie, italianul Mattia Montini, accidentat.

FCSB întâlneşte trupa surpriză a lui Viorel Moldovan

Din grupul echipelor existente momentan în zona play-off mai fac parte Politehnica Iași și Botoșani, care se vor întâlni luni între ele în duelul moldav, pe terenul echipei din Copou. Antrenorul oaspeților, Marius Croitoru, se află serios sub amenințarea demiterii în cazul unui eșec.

Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 13-a. FCSB nu are meci uşor cu Chindia, dar Harlem Gnohere e optimist şi speră să marcheze măcar o dată

FCSB, neînvinsă de la venirea pe bancă a lui Bogdan Vintilă, va face o deplasare foarte scurtă, până la Ploiești, pentru a întâlni Chindia Târgoviște, ambițioasa formație a lui Viorel Moldovan, fără străini, dar cu o tot mai bună coeziune și exprimare în teren, care de patru etape nu numai că nu a mai pierdut, dar ultimele trei am consemnat numai victorii. Ambele formații au câte 15 puncte, la unul de zona play-off.

Primul meci la Astra pentru antrenorul Bogdan Andone

Cu un antrenor nou, o mare surpriză, Bogdan Andone, Astra Giurgiu merge la Sfântu Gheorghe, teren extrem de dificil, unde nu a învins decât, norocos, cu un gol în ultimele minute, Dinamo. Sepsi este regina remizelor din fotbalul românesc, 9 în 12 etape!

În fine, vineri, în uvertura etapei se joacă un meci al amărăştenlor, la Târgu Mureş, casa lui Hermanstadt, iar Voluntari, cu şase eşecuri consecutive ar părea victima perfectă pentru primul succes pe banca sibienilor pentru Eugen Neagoe.

Programul etapei a 13-a din Casa Pariurilor Liga 1

Vineri, 18 octombrie

ora 18:00 Hermanstadt – Voluntari

ora 20:30 Dinamo – Gaz Metan

Sâmbătă, 19 octombrie, ora 20:30

CFR Cluj – Craiova

Duminică, 20 octombrie

ora 15:45 Academica Clinceni – Viitorul

ora 17:30 Sepsi – Astra Giurgiu

ora 20:30 Chindia Târgovişte – FCSB

Luni, 21 octombrie, ora 20:30

Politehnica Iaşi – Botoşani

Clasament Casa Pariurilor Liga 1 înainte de etapa a 13-a

Casa Pariurilor Liga 1 etapa a 13-a. Clasament înaintea etapei
ADVERTISEMENT