News

Atenție la mașinile luate din străinătate. Inspectorii RAR, uimiți de improvizația unui samsar

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) Timiș au dezvăluit recent modul în care un șofer a fost păcălit de un samsar din Austria.
12.10.2022 | 15:20
Atentie la masinile luate din strainatate Inspectorii RAR uimiti de improvizatia unui samsar
Inspectorii RAR au subliniat că anul fabricației nu este suficient pentru a garanta că o mașină este sigură. Foto: commons.wikimedia.org, RAR Timiș – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Inspectorii RAR au subliniat că anul fabricației nu este suficient pentru a garanta că o mașină este sigură. Foto: commons.wikimedia.org, RAR Timiș – colaj FANATIK

Avertismentul RAR pentru șoferii care cumpără mașini din afara țării

Folosind formula ”imagini cu puternic impact emoțional”, reprezentanții RAR Timiș au publicat pe Facebook cum arată improvizația de la sistemul de frânare al unei dube de transport.

ADVERTISEMENT

În acest context, aceștia au atras atenția că anul fabricației sau proveniența nu pot garanta starea tehnică a unei mașini. Astfel, ei recomadă verificarea amănunțite a autovehiculelor utilizate înainte de achiziționare.

Altfel, se poate ajunge la o situație similară cu textul expus mai jos. ”Să vă explicăm ce vedeți în fotografii: un etrier demontat de pe fuzetă și prins cu ‘șoricei’ de plastic pe puntea spate, cu pistonul blocat cu o bucată de lemn pentru a nu ieși complet din locașul lui și a duce la pierderea lichidului de frână.

ADVERTISEMENT

Eficiența la frânare a roții respective? Zero… Viața conducătorului auto? Pusă serios în pericol… Și acum, povestea… La RAR Timiș a fost adus, pentru eliberarea CIV, un Renault Master fabricat în 2015.

Mașina a fost cumpărată din Austria

Noul proprietar l-a cumpărat personal din Austria”, se arată în postarea celor de la RAR Timiș. Conform sursei citate, șoferul care a cumpărat duba a fost șocat când cei de la RAR i-au prezentat starea tehnică reală a mașinii.

ADVERTISEMENT

Omul a realizat cât de aproape a fost de un accident rutier groaznic și cât de norocos a fost că a descoperit problema la timp. După ce și-a mai revenit, acesta a spus că a cumpărat duba noaptea, moment în care s-a uitat puțin la ea.

În cele din urmă, autovehiculul a fost respins la RAR Timiș și nu a primit CIV (n.r. – Cartea de Identitate a Vehiculului). Ea va fi eliberată doar când mașina va fi readusă în condiții tehnice optime.

ADVERTISEMENT

La finalul postării, RAR a transmis că noul proprietar a fost foarte inspirat când s-a prezentat la inspecția tehnică periodică înainte de a circula cu autoutilitara încărcată cu marfă.

ADVERTISEMENT