News

Atenționare meteo de vânt puternic. Este cod galben în 20 de județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat vânt puternic în mai multe județe din țară. Atenționarea meteo cod galben este valabilă începând cu ora 10:00
15.01.2022 | 13:07
Atentionare meteo de vant puternic Este cod galben in 20 de judete din tara
ADVERTISEMENT

A fost emisă o atenţionare meteo cod galben de vânt puternic. Alerta este valabilă până sâmbătă seara. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sunt vizate mai multe județe din țară.

ANM a emis sâmbătă, 15 ianuarie, o atenţionare cod galben de intensificări susţinute ale vântului, valabilă până la ora 20:00, în 20 de judeţe.

ADVERTISEMENT

Atenționare meteo cod galben! Vântul va sufla cu 90 de km la oră

Cod galben în 20 de județe. Foto ANM

Potrivit meteorologilor de la ANM, între orele 10:00 – 20:00, în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 m, rafalele vor depăşi 90…110 km/h, viscolind zăpada depusă.

În cea mai mare parte a Moldovei vor fi rafale de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse 75…80 km/h.

ADVERTISEMENT

Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că intensificări ale vântului vor fi local şi în restul zonei de munte, în sud-estul şi centrul ţării, dar cu viteze mai mici, în general, între 45 şi 55 km/h.

Rafale de peste 70…80 km/h se vor mai consemna şi în prima parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (15/16 ianuarie) în zona Carpaţilor Meridionali, dar vor diminua treptat în intensitate şi ca arie.

ADVERTISEMENT

Atenționare cod galben în Județul Tulcea

Sâmbătă dimineață, ANM a emis și o atenționare nowcasting pentru județul Tulcea. Se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu rafale de peste 55…65 km/h.

Codul galben este valabil doar pentru prima jumătate a zilei. Atenționarea va expira la ora 14:00.

În restul țării, prognoză pentru sâmbătă, 15 ianuarie 2022, nu ar trebui sperie pe nimeni. Temperaturile din timpul zilei vor fi mai ridicate decât cele normale pentru luna ianuarie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cea de-a doua parte a zilei, în mod special în zonele montane și centrul țării, unde sunt șanse ca precipitațiile și ninsorile să își facă apariția.

ADVERTISEMENT

În cursul nopții însă valorile termice vor fi într-o scădere semnificativă.

Tags: