News

Atenționare pentru românii care vor să călătorească în Italia. Transportul aerian va fi afectat de greve

Atenționare de călătorie pentru Italia: vor avea loc greve la nivelul transportului aerian.
23.09.2021 | 16:01
Atenționare pentru românii care vor să călătorească în Italia. Transportul aerian va fi afectat de greve
Atenționare de călătorie pentru Italia. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o informare de călătorie pentru românii care vor să meagră în Italia. Conform acesteia, transportul aerian poate fi afectat.

Greve în Italia la nivelul transportului aerian. Atenționare de călătorie MAE

Conform anunțului făcut de minister, în Peninsulă vor avea loc mai multe greve în ziua de vineri, care pot afecta transportul aerian.

Așadar, toți cei care tranzitează țara, sau care merg acolo în vacanță, trebuie să cunoască aceste informații dinainte, pentru a nu fi surprinși de situații neplăcute atunci când se află acolo.

ADVERTISEMENT

Mai multe organizații sindicale au transmis deja faptul că intenționează să desfășoare „greve naționale”, vizat fiind transportul aerian din țară, au precizat autoritățile italiene, citate de MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că, în conformitate cu informațiile comunicate de autoritățile italiene, mai multe organizații sindicale au anunțat organizarea unei greve naționale la nivelul transportului aerian în data de 24 septembrie 2021”, a informat Ministerul Afacerilor Externe.

ADVERTISEMENT

Toate zborurile interne și externe sunt afectate de grevele de vineri

De asemenea, conform anunțului făcut de MAE, vor fi afectate toate zborurile, atât pe rutele interne, cât și cele internaționale, indiferent că este vorba despre aeronave care părăsesc țara sau care sosesc în ea.

„Astfel, vor fi perturbate zborurile efectuate pe rutele naționale și internaționale, având ca origine sau destinație aeroporturile de pe teritoriul Republicii Italiene”, a mai precizat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat dat publicității în ziua de joi.

ADVERTISEMENT

Recomandările făcute de MAE pentru românii care circulă în Italia

Totodată, MAE le-a transmis românilor să verifice paginile web ale Ministerului de Transport din Italia, acolo unde se găsesc informații despre acest subiect, dar și site-ul Autorității Aeronautice Civile din Italia.

De asemenea, pentru a se asigura că evită orice fel de situații neplăcute, românii pot să analizeze informațiile furnizate de companiile aeriene cu care doresc să zboare.

ADVERTISEMENT

Ei pot să verifice și datele disponibile pe aeroporturile din care pleacă sau în care urmează să ajungă.

„În acest context, autoritățile italiene recomandă consultarea paginilor de internet ale Ministerului Infrastructurii și Transporturilor (https://www.mit.gov.it/) și Autorității Aeronautice Civile Italiene, precum și site-urile oficiale ale aeroporturilor și ale companiilor aeriene”, a mai transmis MAE.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri