News

Aterizare forțată pentru un avion de mici dimensiuni. Pilotul este rănit, fiind transportat la spital

15.05.2020 | 18:39
Aterizare fortata pentru un avion de mici dimensiuni Pilotul este ranit fiind transportat la spital
ADVERTISEMENT

Aterizare forțată pentru un avion de mici dimensiuni. Acesta a ajuns la sol în localitatea Vurpăr din judeţul Alba, Conform primelor informații, pilotul a suferit mai multe leziuni la cap şi la mâini.

Aterizare forțată pentru un avion de mici dimensiuni

Acesta a fost transportat de urgență la UPU Alba. Accidentul a fost anunţat la numărul de urgență, 112 chiar de fiul pilotului.

ADVERTISEMENT

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Garda de Intervenţie Sebes a intervenit de urgență pentru acordarea primului ajutor.

Pilotul este rănit, fiind transportat la spital

“În avionul de mici dimensiuni se afla doar pilotul acestuia, care este conştient, cooperant, prezentand leziuni minore la nivelul capului si memebrelor superioare”, a transmis ISU Alba.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului au fost mai multe accidente aviatice care au implicat aparate de zbor mici. Ultimul s-a petrecut chiar pe 15 mai anul trecut.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-o zonă montană din apropierea oraşului Nehoiu din judeţul Buzău, iar două persoane au murit. Avionul s-a prăbuşit în arealul geografic al satului Valea Nehoiului, care aparţine de oraşul citat.

ADVERTISEMENT

Pe 21 februarie anul trecut, o aeronavă de şcoală şi agrement, cu două persoane la bord, a aterizat forţat pe câmp, în zona aeroportului Tuzla, din cauze necunoscute. Aparatul de zbor era unul bimotor de tip Diamond Aircraft (DA) 42, iar accidentul a avut loc în apropierea pistei.

Medicii au declarat decesul uneia dintre persoanele aflate în carlinga avionului. Persoana declarată decedată la bordul avionului era un elev, în vârstă de 50 de ani, care efectua un zbor de antrenament alături de instructorul şcolii de pilotaj de la Tuzla. Pilotul instructor a suferit mai multe traumatisme.

ADVERTISEMENT

Pe 7 noiembrie 2018, un accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni a avut loc pe un câmp de lângă localitatea argeşeană Topoloveni. Pilotul a fost rănit.

Alte două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer în timpul unor zboruri de antrenament efectuate deasupra localităţii Frătăuţii Vechi din judeţul Suceava, incident în urma căruia unul dintre piloţi a murit. După ciocnire, ambele aparate de zbor s-au prăbuşit în afara pistei, piloţii rămânând blocaţi în interior.

ADVERTISEMENT