Sport

Ați avea răbdarea să așteptați 9 ani un titlu, cum e situația lui Gigi Becali? Atacul subtil al lui Dan Șucu: „Contraperformanță!”

Dan Șucu a analizat șansele Rapidului la titlu. Formația de sub Podul Grant are în vitrină doar trei campionate, iar pe ultimul nu l-a mai câștigat de peste două decenii.
17.03.2024 | 13:10
Ati avea rabdarea sa asteptati 9 ani un titlu cum e situatia lui Gigi Becali Atacul subtil al lui Dan Sucu Contraperformanta
Ați avea răbdarea să așteptați 9 ani un titlu, cum e situația lui Gigi Becali? Atacul subtil al lui Dan Șucu: „Contraperformanță!”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Șucu a dezvăluit la „Suflet de Rapidist” cum s-ar simți dacă Rapid n-ar lua titlul nouă ani la rând. Atât a trecut de când rivala, pe care giuleștenii tocmai au învins-o cu 4-0, n-a mai terminat pe locul 1 în SuperLiga.

Ar avea Dan Șucu răbdare ca Rapid să nu ia titlul timp de 9 ani? Cum comentează situația lui Becali

Rapid a cucerit doar trei titluri de campioană în toate istoria: în 1967, în 1999 și în 2003. Dan Șucu promite să rescrie istoria și să facă din giuleșteni o echipă care va avea vitrina plină de trofee.

ADVERTISEMENT

(n.r. – Ați avea puterea să așteptați 9 ani să câștigați un titlu?) Nu știu ce să spun. N-am privit-o în niciun fel. N-am privit-o în felul ăsta. Mi se pare pentru o echipă ca Rapid,nu mai vorbesc de alte echipe din România, posibilitatea să investești mult și an după an să pierzi posibilitatea de a fi măcar o dată campion în ultimii 10 ani, mi se pare o contra performanță.

Dacă s-ar întâmpla lucrul ăsta, ar fi ceva problematic pentru noi. Și economic ar fi neviabil. Oricum ai întoarce-o, bugetul nostru de cheltuieli e undeva pe la 10 milioane și jumătate. Între 10 și 11 milioane. Nu vorbesc de investiții, vorbesc doar de cheltuieli. În condiția în care veniturile sunt undeva pe la opt milioane. Deci deficitul e destul de mare.

ADVERTISEMENT

Ca să putem să fim mai aproape de ce ne dorim trebuie să ne ducem spre 14-15 milioane cheltuieli, dar și venituri de 14-15 milioane. Dacă nu participi în cupele europene e aproape imposibil să faci lucrul ăsta.

Și trebuie tot timpul să finanțezi deficitul. Noi ne-am propus posibilitatea de a finanțat trei, patru, cinci ani deficitul respectiv. Și atunci e extrem de important ca băieții să bage mingea în poartă. Toate lucrurile până acolo ajung. Băieții trebuie să bage mingea în poartă”, a declarat Dan Șucu, în exclusivitate la „Suflet de Rapidist”, show care e live pe FANATIK.RO, marțea de la 13:30.

ADVERTISEMENT

Rapid a retrogradat când FCSB a luat ultimul titlu

Întrebarea lui Robert Niță a plecat de la faptul că FCSB, liderul la zi al clasamentului, se chinuie de nouă ani să devină campioana României. Roș-albaștrii n-au mai terminat pe primul loc din sezonul 2014-2015, atunci când antrenor era Constantin Gâlcă. Interesant este faptul că, deși acum se luptă cu FCSB pentru câștigarea campionatului, în 2015, ultimul an de grație al roș-albaștrilor, giuleștenii au retrogradat.

Începând cu sezonul 2015-2016, în SuperLiga a fost introdus sistemul cu play-off și play-out. De atunci până în prezent, FCSB a terminat de șapte ori pe locul 2 și o dată pe locul 5 (2019-2020).

ADVERTISEMENT

“ATI RABDA 9 ANI SA CASTIGE RAPID TITLUL?!” | Dan Sucu, RASPUNS NEASTEPTAT