Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dan Șucu, declarații tari despre Rapid – FCSB. „E marea noastră realizare. Îmi amintesc și acum duelurile dintre Liță Dumitru și Anghel Iordănescu”

Dan Şucu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre derby-ul Rapid - FCSB, spunând că cel mai important este că giuleştenii vor juca în faţa a 50.000 de fani cu marea rivală.
07.03.2024 | 00:29
Dan Sucu declaratii tari despre Rapid  FCSB E marea noastra realizare Imi amintesc si acum duelurile dintre Lita Dumitru si Anghel Iordanescu
„Derby de România” Dan Șucu, declarații tari despre Rapid – FCSB. „E marea noastră realizare. Îmi amintesc și acum duelurile dintre Liță Dumitru și Anghel Iordănescu”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid – FCSB încheie sezonul regulat al SuperLigii. Meciul se dispută sâmbătă, de la ora 20:00, pe Arena Naţională, şi poate fi ultima şansă a giuleştenilor la câştigarea titlului, diferenţa dintre primele două clasate fiind în acest moment de 12 puncte.

„Derby de România” Dan Șucu, declarații tari despre Rapid – FCSB. „E marea noastră realizare”

Dan Şucu a dat declaraţii tari pentru FANATIK referitor la meciul pe care îl numeşte “Derby de România”, spunând că marea realizare a Rapidului este că a ajuns să joace pe Arena Naţională în faţa a 50.000 de fani:

ADVERTISEMENT

„Cel mai important lucru este faptul că Rapidul a ajuns să joace în Derby de România. Rapid – FCSB de sâmbătă este Derby de România şi cel mai important este faptul că echipa noastră a ajuns acolo, că este la cel mai înalt nivel şi acolo va rămâne mulţi ani de acum încolo.

Nu vreau să facem acum un ţel disperat din a câştiga titlul de campioană, bineînţeles că ne dorim asta, bineînţeles că ne dorim 3 puncte şi vrem să batem FCSB-ul.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că putem să facem asta, am făcut-o de atâtea şi atâtea ori, dar mult mai important şi mult mai frumos este că noi ajungem să jucăm pe Arena Naţională în faţa a 50.000 de oameni Derby de România cu FCSB.

Asta este marea realizare a Rapidului şi sunt mândru de suporterii noştri. Vom fi acolo, în prim plan, mulţi ani de-acum încolo. Evident că un rezultat negativ ne-ar afecta şansele la titlu, dar în niciun caz nu înseamnă că ar fi compromise 100%.

ADVERTISEMENT

“Este o şansă uriaşă ca familiile, bunicii să îşi aducă nepoţii, să vadă această minunăţie de Derby de România”

Eu cred că adevărata bătălie se va da în play-off. Însă, nici măcar nu ne gândim că am putea avea un rezultat prost împotriva FCSB-ului. Eu ştiu calitatea jucătorilor, entuziasmul suporterilor, ştiu cât de puternici suntem atunci când ne adunăm şi formăm adevărata familie a Rapidului.

Atunci nu ne poate învinge nimeni. Cel mai fericit sunt că meciul a fost programat ideal, sâmbătă, de la ora 20:00, şi vreau să mulţumesc Ligii Profesioniste de Fotbal. Este o şansă uriaşă ca familiile, bunicii să îşi aducă nepoţii, să vadă această minunăţie de Derby de România, această frumuseţe a fotbalului.

ADVERTISEMENT

Vor fi, probabil, peste 5000 de copii, care vor avea intrare gratuită, până în vârsta de 14 ani. Asta mă face cel mai fericit. Asta este marea fericire privind Derby de România, cu FCSB. Faptul că putem să asistăm la un spectacol, faptul că generaţiile următoare pot să se bucure de ceea ce înseamnă frumuseţea fotbalului.

“Normal că ne dorim titlul, dar repet, nu facem o obsesie din asta”

Îmi aduc aminte cu nostalgie de acum 50 de ani când tata mă ducea la marile meciuri dintre Steaua şi Rapid şi vedeam duelurile fantastice între Liţă Dumitru şi Anghel Iordănescu. Nu mi-au dispărut nici acum, după cinci decenii, de pe retină.

Aşa îmi doresc ca aceste generaţii de copii să nu uite nici ei duelurile dintre Săpunaru şi Florinel Coman, aşa cum, în mod sigur, vor fi sâmbătă seara. Asta e cel mai important, pentru asta intrăm în fotbal, asta e frumuseţea pură a fotbalului.

Bineînţeles, în rest există presiune, obiective. Normal că ne dorim titlul, dar repet, nu facem o obsesie din asta. Cel mai important lucru este că Rapidul este acolo, sus, şi va rămâne mult timp de-acum încolo, în primul rând pentru aceşti suporteri minunaţi, unici în România”, a spus Dan Şucu pentru FANATIK.

„Derby de România” Dan Șucu, declarații tari despre Rapid – FCSB. „E marea noastră realizare"

ADVERTISEMENT
Tags: