Sport

Derby-ul Dinamo – FCSB, întrerupt din cauza torțelor. Conflict între jucători

Derby-ul Dinamo - FCSB din etapa 17 a SuperLigii se dispută pe Arena Națională într-o atmosferă electrizantă, demnă de un meci cu o asemenea tradiție.
26.11.2023 | 22:11
Torțe aruncate de fanii FCSB la derby-ul cu Dinamo. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT
26-11-2023
20:49

Peluza Nord FCSB sare în ajutorul PCH

Chiar dacă Dinamo este „dușmanul de moarte” al FCSB-ului, suporterii celor două echipe rivale se respectă unii pe alții. Iar cel mai elocvent exemplu l-au oferit fanii de la Peluza Nord a FCSB conduși de Gigi Mustață, care i-au atacat pe ultrașii dinamoviști „rupți” de PCH.

Astfel, la derby-ul de duminică seara, în Peluza Nord au apărut bannere dedicate facțiunilor DNL și FCD Sud, care s-au rupt de PCH, grupul recunoscut de ultrași ai „câinilor”. 

Banner afișat de Peluza Nord FCSB

„De PCH alungați, fără stăpân vă visați” și „Asta da o glumă bună, ultrașii stau la tribună” sunt două dintre mesajele afișate de Peluza Nord condusă de Gigi Mustață dedicate facțiunilor DNL și FCD Sud.

Banner afișat de Peluza Nord FCSB
26-11-2023
20:10

Meci întrerupt din cauza torțelor aruncate pe teren de fanii FCSB-ului

La puțin timp după începerea reprizei secunde, suporterii FCSB-ului au dat drumul unui nou spectacol pirotehnic, cu torțe și fumigene, dar din păcate lucrurile puteau să degenereze.

La un atac al formației favorite, desfășurat chiar la poarta unde se aflau, suporterii FCSB-ului au început să arunce pe gazon cu torțe în momentul când „roș-albaștrii” au primit o lovitură liberă din preajma careului advers după un fault comis de fundașii lui Dinamo.

Centralul Iulian Călin a fost nevoit să întrerupă partida pentru a permite pompierilor să degaje gazonul de materialele pirotehnice, moment în care între jucătorii celor două echipe a izbucnit un mic conflict.

Iar fanii FCSB-ului au început să arunce cu torțe aprinse și petarde fix înspre grupul fotbaliștilor, deși printre ei se aflau și din echipa favorită. Din fericire nu a existat niciun incident major, iar arbitrul a fluierat reluarea jocului.

Torțe aruncate de fanii FCSB

Imediat, din lovitura liberă care a urmat, Florinel Coman a deschis scorul pentru FCSB cu o execuție magistrală.

26-11-2023
19:35

Banner acuzator al suporterilor DNL

Ultrașii dinamoviști din grupul DNL au mai afișat un banner, în care acuzau o parte a suporterilor care, în opinia lor, ar fi părăsit echipa în momentele grele.

„În vremuri grele, mulți s-au sustras / În vremuri bune, toți sunt ultras”, era scris pe bannerul afișat de cei de la DNL.

Banner DNL
26-11-2023
19:22

Fanii FCSB, atac la rivalii de la CSA Steaua

Chiar dacă era vorba de un derby cu „dușmanul de moarte” Dinamo, suporterii FCSB-ului nu i-au uitat nici pe rivalii de la CSA Steaua. Ei au afișat un banner cu atac direct la Peluza Sud, care susține echipa Armatei din Liga 2.

„Iarba rea din holde piară / Piară tot Sudul din țară”, era scris pe bannerul afișat de oamenii lui Gigi Mustață de la Peluza Nord.

Banner Peluza Nord
26-11-2023
19:17

Suporterii lui Dinamo, divizați la derby-ul cu FCSB

Ultrașii lui Dinamo nu au stat împreună în peluză la derby-ul cu FCSB, semn că „ruptura” dintre diferitele grupări este iremediabilă. Astfel, cei mai mulți fani din PCH, aproximativ 5.000 de suporteri, au luat loc în peluza din stânga tribunei oficiale, în timp ce alte două facțiuni au poposit la Tribuna a II-a.

Este vorba despre DNL (Dinamo Nostru Lux), care s-a rupt din PCH și care a stat în partea din stânga a Tribunei a II-a, cum priveai din față. Erau în jur de 100 de persoane, iar printre bannerele afișate s-a numărat și unul cu „D-ul este sfânt!”

Facțiunea DNL a suporterilor dinamoviști

Mai mulți suporteri ai „câinilor” au fost cei de la FCD Sud. În jur de 400, aceștia au luat loc tot la Tribuna a II-a, dar în partea dreaptă, foarte aproape de peluza în care se aflau ultrașii de la FCSB. Erau despărțiți de un sector tampon, dar și de forțe de ordine pregătite să intervină imediat în caz de incidente.

Suporterii de la FCD Sud

Dinamo – Steaua/FCSB a fost întotdeauna un meci de o mare încărcătură emoțională, indiferent de forma sportivă pe care o traversau cele două echipe în acel moment. Orgoliile sunt nemăsurate, iar suporterii trăiesc parcă numai pentru acest Derby dse România.

Atmosferă incendiară la derby-ul Dinamo – FCSB

Este și cazul meciului de duminică seara Dinamo – FCSB din etapa 17 a SuperLigii. Chiar dacă cele două formații ocupă poziții diametral opuse în clasament, cu gazdele la retrogradare și oaspeții cocoțați pe prima poziție a clasamentului, ceea ce teoretic ar da o învingătoare încă din star.

ADVERTISEMENT

Iar fanii sunt deciși să onoreze cum se cuvine acest derby de mare tradiție al fotbalului românesc. În ciuda frigului de afară, 25.000 de oameni au luat loc în tribunele Arenei Naționale, convinși că vor asista la un spectacol atât pe gazon, cât și în tribune.

Mai ales că și galeriile celor două rivale și-au ocupat locurile tradiționale de la peluze și s-au pregătit cum se cuvine de „marea confruntare”. Beneficiind de sprijinul dinamoviștilor, fanii FCSB-ului de la Peluza Nord au primit un număr semnificativ de bilete la derby și au venit în număr mare să-și susțină favoriții.

ADVERTISEMENT

Ei au făcut spectacol și înainte de meci, pe străzile Capitalei, în marșul lor spre stadion. Deși au fost păziți în permanență de jandarmi. oamenii lui Gigi Mustață au aprins torțe și au oferit un adevărat show pirotehnic pe traseul spre stadion, semn că sunt gata de „luptă”.

Dorin Rotariu, „inamicul public” numărul 1 pentru fanii lui Dinamo

Și fanii lui Dinamo au venit în număr mare la Arena Națională. Evident, cei din Peluza Cătălin Hîldan au dat tonul scandărilor, iar pe lângă încurajările adresate propriei echipe au avut de-a face și cu un dușman de marcă.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Dorin Rotariu, fost jucător al formației „roș-albe”, care acum s-a transferat la rivala de moarte. Acesta a fost înjurat copios de ultrașii dinamoviști în momentul în care i s-a pronunțat numele la stația de amplificare, semn că „trădarea” sa nu poate fi uitată foarte ușor.

Apoi, cu puține momente înainte de fluierul de start al arbitrului Iulian Călin, fanii  rivali de la cele două peluze au început să-și expună și coregrafiile pe care le-au pregătit pentru acest derby.

ADVERTISEMENT

„Câinii” știu prin ce moment dificil trece formația lor și sunt conștienți că meciul cu liderul FCSB poate fi unul al renașterii. Iar mesajul afișat înaintea partidei a fost cât se poate de elocvent: „Punct și de la capăt!”.

coregrafie 18401633_n
Coregrafie suporteri Dinamo

De partea cealaltă, suporterii FCSB de la Peluza Nord au afișat o coregrafie în culorile roșu-albastru-alb, cu mesajul „Trăim cu intensitate pentru PN”.

coregrafie fcsb 72665462_n
Coregrafie suporteri FCSB

Iar, după fluierul de început al partidei, s-a dezlănțuit „infernul” pe Arena Națională. Pentru că suporterii lui Dinmao și cei au FCSB-ului au dat drumul unui adevărat spectacol pirotehnic, cu torțe și fumigene, așa cum îi stă bine cu adevărat unui asemenea derby.

ADVERTISEMENT
1,93 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1 solist și peste 1,5 goluri” la meciul FCSB - Oțelul