News

Au crezut că și-au cumpărat apartamentul mult visat în Brașov, dar s-au trezit că au de plătit chiar și cu 55.000 de euro mai mult. E cea mai mare țeapă imobiliară pentru acești români

Mai mulți români care au decis să își cumpere apartamente în Brașov de la un dezvoltator imobiliar renumit au ajuns să regrete enorm această decizie.
05.04.2024 | 21:30
Au crezut ca siau cumparat apartamentul mult visat in Brasov dar sau trezit ca au de platit chiar si cu 55000 de euro mai mult E cea mai mare teapa imobiliara pentru acesti romani
Au crezut că și-au cumpărat apartamentul mult visat în Brașov, dar s-au trezit că au de plătit chiar și cu 55.000 de euro mai mult. E cea mai mare țeapă imobiliară pentru acești români
ADVERTISEMENT

Asta, pentru că deși blocul a fost finalizat în decembrie 2022, iar cumpărătorii și-au rezevat apartamentele în baza unor antecontracte, dezvoltatorul imobiliar le-a transmis că de fapt mai au de plătit câteva zeci de mii de euro în plus.

Au crezut că și-au cumpărat apartamentul mult visat în Brașov, dar se pare că au luat țeapă

Se pare că acel bloc nu este intabulat, astfel că dezvoltatorul imobiliar a apelat la procedura concordatului preventiv pentru a scăpa de insolvență. În consecință, doritorii de apartamente în ansamblul rezidențial Qualis II din cartierul Tractorul au fost contactați de compania care se ocupă de concordatul preventiv al dezvoltatorului, pentru a le cere mai mulți bani.

ADVERTISEMENT

Dezvoltatorul le-ar cere cu 30.000 de euro mai mult pentru apartamentele cu două camere și 55.000 de euro pentru cele cu trei camere. Conform Bizbrașov, dezvoltatorul imobiliar a ajuns într-o situație financiară extrem de dificilă pentru că nu a reușit să vândă toate locuințele din complex.

În acest context lucrările de construcție la alte clădiri au stagnat, astfel că s-a apelat la procedura specială pentru a preveni insolvența. Această procedură presupune actualizarea prețurilor și renegocierea datoriilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, cumpărătorii s-au trezit cu trei propuneri din partea companiei, prin care li se solicită să accepte majorarea prețurilor, fie renunță la apartamente și pot cere înapoi avansul fără despăgubiri. O altă variantă e rezilierea unilaterală a antecontractului de către dezvoltator, astfel că toți cumpărătorii sunt liberi să acționeze în judecată constructorul.

Oamenii se plâng că antecontractele au fost semnate în 2020, când blocul era în stadiul de proiect, însă în aceste antecontracte scria clar că prețul e fix și nu se poate schimba. Acum, oamenii se tem că vor rămâne fără locuințe.

ADVERTISEMENT

Un nou scandal scandal imobiliar, de data aceasta în Brașov

Blocul a fost finalizat acum un an, însă Primăria Brașov nu a efectuat recepția imobilului, pentru că ar exista nereguli cu acest bloc. Se pare că și alți cumpărători vor fi afectați de această situație. Conform Bizbrașov, Primăria Brașov a transmis că dezvoltatorul imobiliar nu a respectat autorizația de construcție în care era prevăzută amenajarea unei parcări supraetajate.

Astfel s-a decis reluarea procedurii de autorizare și transformarea locurile de parcare în parcări la sol. Între timp, în Alba Iulia un dezvoltator imobiliar a vândut de trei ori câte un apartament într-un bloc din centrul orașului.

ADVERTISEMENT

Deși construcția nu a fost terminată, firma a intrat deja în insolvență cu datorii de peste 9 milioane de euro. Conform presei locale, Parc Residence Alpha SRL a ajuns deja cel mai controversat imobiliar din zonă. Blocul cu 47 de apartamente și 11 spații comerciale ar fi fost vândut de trei ori, iar constructorii au spus că au făcut asta pentru că au crescut prețurile la materialele de construcție, explicație considerată absurdă de specialiști.

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Locurile în care n-ai voie să parchezi niciodată. Riști amenzi mari
Locurile în care n-ai voie să parchezi niciodată. Riști amenzi mari
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori