Life

Au fost eliberați după 42 de ani de stat pe nedrept în pușcărie: „Primul pas e să mă duc la o cină”

Doi verișori au fost eliberați după ce au stat mai bine de 42 de ani în închisoare. Care au fost primele dorințe ale celor bărbați.
16.12.2023 | 16:38
Au fost eliberati dupa 42 de ani de stat pe nedrept in puscarie Primul pas e sa ma duc la o cina
Doi verișori au fost eliberați din închisoare după 42 de ani. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Doi verișori au fost încarcerați pe nedrept timp pe 42 de ani și eliberați din închisoare de curând de un judecător care i-a achitat. Ei au fost acuzați de crimă în anul 1981. Care au fost primele lor dorințe.

Doi deținuți au fost eliberați după 42 de ani de stat pe nedrept în pușcărie

James Soto, de 62 de ani, și David Ayala, cu doi ani mai mic, au fost judecați și condamnați în fața unui juriu pentru împușcături care au avut loc pe 16 august 1981, în parcul Pietrowksi din Chicago, în urma cărora Julie Limas și Hector Valeriano și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Totuși, nu a existat nicio dovadă concretă care să demonstreze că cei doi verișori sunt cei care au făcut crima. Totodată, nici ei nu au recunoscut niciodată că sunt vinovați.

Mai mult decât atât avocații celor doi verișori au dezvăluit că aceștia au fost condamnați la închisoare numai pe baza declarațiilor făcute de martori.  „A fost greșit dintotdeauna și nu vom încerca să ne gândim la trecut.

ADVERTISEMENT

Este vorba de viitor și vom încerca să recuperăm tot timpul pierdut. Avem atât de mulți membri ai familiei pe care el nu i-a văzut”, a declarat Diana Gauna, soția lui James Soto, conform Mediafax.

Primul gând după 42 de ani petrecuți după gratii

Acum, familia consideră că celor doi li s-a făcut dreptate. Joi seară, James a fost eliberat de la Centrul Corecțional Stateville din Crest Hill. Ayala a ieșit, la rândul său, din închisoarea Cook County, după cum a spus avocatul său.

ADVERTISEMENT

„Entuziasmat, încântat, dar, așa cum am menționat mai devreme, furios, pe drept. Nu ar fi trebuit să dureze 42 de ani pentru ca acest lucru să se întâmple”, a spus Ayala.

Totodată, după ce au stat 42 de ani în închisoare pe nedrept, verii au dezvăluit că se vor ajuta și se vor susține reciproc. Pe de altă parte, primul gând al lui Soto a fost să ia masa în oraș.

ADVERTISEMENT

„Știu că nu putem relua totul de unde am rămas, dar voi încerca să fac tot ce pot pentru a-l ajuta, așa cum mă va ajuta și pe mine, pentru a-mi reface viața. Primul meu pas este să mă duc la o cină bună cu friptură și homar”, a spus bărbatul.

De altfel, el nu a lăsat anii să treacă în zadar și a studiat sociologia, dreptul și scrierea creativă din închisoare. În noiembrie și-a obținut diploma de licență și își dorește să devină avocat pentru a-i ajuta pe alții care sunt în situația sa.

ADVERTISEMENT
Tags: