News

Au picat WhatsApp și Facebook. Utilizatorii nu mai pot folosi aplicațiile

Au picat WhatsApp și Facebook. Numeroși utilizatori nu pot să folosească niciuna dintre cele două aplicații. Ce s-a întâmplat?
03.04.2024 | 21:47
Au picat WhatsApp si Facebook Utilizatorii nu mai pot folosi aplicatiile
Au picat Facebook și Whatsapp. Sursă foto: pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
03-04-2024
18:49

De ce au picat WhatsApp și Facebook

După ce WhatsApp nu a funcționat vreme de mai bine de 30 minute, iar aplicația Facebook a picat și ea pentru scurt timp, lucrurile s-au redresat.

Cele două aplicații funcționează acum normal. Nu este clar de ce au picat WhatsApp și Facebook, însă cel mai probabil vor exista lămuriri în acest sens în curând.

Menționăm faptul că această situație nu a fost prezentă doar în România ci în mai multe țări de pe glob. Astfel, milioane de utilizatori nu au putut să folosească aplicațiile. 

Au picat WhatsApp și Facebook. În urmă cu foarte puțin timp, numeroși utilizatori au raportat probleme. Aplicația de mesagerie extrem de utilizată la nivel mondial nu a mai funcționat după ora 21.00. Ulterior, au apărut probleme și la Facebook.

Au picat WhatsApp și Facebook

Dacă în urmă cu câteva săptămâni a picat Facebook, iar utilizatorii nu se mai puteau conecta, iată că de această dată există probleme și la WhatsApp. Aplicația nu a mai funcționat după ora 21.00.

ADVERTISEMENT

Numeroși utilizatori au încercat să intre pe aplicație, însă aceasta se încărca în gol. La prima vedere pare că nu există conexiune la internet, însă, în realitate, WhatsApp a picat.

„Serviciu indisponibil. Avem probleme cu conectarea la WhatsApp. Reîncercați peste câteva minute”, este mesajul care apare pe WhatsApp Web, în cazul celor care încercau să se conecteze.

ADVERTISEMENT

Nu a durat mult, iar după câteva minute a picat și Facebook. Nu este clar ce s-a întâmplat cu cele două aplicații, cert este că o mulțime de persoane au raportat probleme, fără a știi care este cauza. Ulterior însă, problema a fost rezolvată, iar ambele aplicații funcționează acum.

Facebook a mai picat și pe 5 martie 2024

WhatsApp și Facebook au picat după ce, în urmă cu aproape o lună de zile, un eveniment similar a avut loc. Pe 5 martie 2024, zeci de minute în șir, niciun utilizator nu putea să mai intre pe Facebook. Situația era însă ciudată în contextul în care utilizatorii păreau că au fost delogați.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, a venit ulterior cu un mesaj pentru a aduce câteva lămuriri. Acesta le-a cerut scuze utilizatorilor afectați pentru perioada în care rețeaua nu a funcționat.

El a subliniat faptul că a fost vorba despre o problemă tehnică. Nu a dat prea multe detalii în acest sens, însă a menționat faptul că lucrurile s-au rezolvat într-un timp cât se poate de scurt.

ADVERTISEMENT

„În cursul zilei de astăzi, o problemă tehnică a provocat dificultăți în accesarea unora dintre serviciile noastre. Am rezolvat problema cât mai repede posibil pentru toți cei care au fost afectați și ne cerem scuze pentru orice inconvenient”, declara atunci purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone.

ADVERTISEMENT