Sport

Au stricat sărbătoarea! Cum am trăit pe Ghencea debutul negru al “tricolorilor”: lejeritatea Spaniei, scandările ultraşilor şi resemnarea din final

România a debutat cu stângul la Euro U21, 0-3 cu Spania într-un meci pe care ibericii l-au dominat autoritar. Deşi a fost o atmosferă caldă, ultraşii au creat câteva turbulenţe.
21.06.2023 | 23:43
Au stricat sarbatoarea Cum am trait pe Ghencea debutul negru al tricolorilor lejeritatea Spaniei scandarile ultrasilor si resemnarea din final
Secvenţă din meciul România - Spania. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a avut un debut negru la Campionatul European U21. Spaniolii şi-au pus la treabă echipa de zeci de milioane de euro şi au dominat autoritar meciul. Scorul final a fost 3-0, într-o confruntare în care echipa lui Săndoi a arătat prea puţine, deşi speranţele erau mari.

România, după 25 de ani din nou pe Ghencea la Euro U21!

“Tricolorii” mici au debutat pe stadionul Steaua la Campionatul European de tineret. România găzduieşte competiţia după 25 de ani, iar tradiţia a rămas şi la fel ca în 1998, primul meci al echipei noastre s-a jucat în Ghencea, de această dată pe stadionul de 100.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

A fost anunţat sold-out pentru confruntarea cu Spania, una dintre marile favorite ale turneului. Dar, fanii s-au lăsat aşteptaţi în tribune, foarte mulţi dintre ei venind pe ultima sută de metri. Astfel, s-au format cozi de sute de zeci de metri la intrare şi stadionul s-a umplut abia după minutul 20.

Confruntarea dintre România şi Spania a deschis oficial turneul final Euro U21 găzduit de ţara noastră şi Georgia. Deşi s-au disputat trei meciuri de la ora 19:00, festivitatea de deschidere a fost la meciul României. O festivitate de lumină şi culoare, savurată de spectatori.

ADVERTISEMENT
Festivitatea de deschidere de la Euro. Foto: Fanatik
Festivitatea de deschidere de la Euro. Foto: Fanatik

Ultraşii de la Peluza Sud şi “Uniţi Sub Tricolor” au venit cu propriul repertoriu: anti-FRF, Burleanu şi Gigi

În tribune, atmosfera a fost una caldă, singurele turbulenţe venind de la cele două peluze, unde erau grupuri de 3-400 de fani de la Peluza Sud şi de la Uniţi Sub Tricolor, care aveau propria agendă pentru acest meci: mesaje anti-FRF, anti-Burleanu şi anti-Becali.

Ultraşii de la Peluza Sud Steaua. Foto: Fanatik
Ultraşii de la Peluza Sud Steaua. Foto: Fanatik

Selecţionerul spaniol, Santi Denia, a trimis în teren vedete de zeci de milioane de la Manchester City, Villarreal, Bilbao, Betis sau Real Sociedad. Cel mai bine cotat iberic din primul “11” a fost Oihan Sancet, 30.000.000 de euro, cam cât visa Gigi Becali să ia pe Octavian Popescu în urmă cu un an.

ADVERTISEMENT

“Decarul” FCSB-ului a fost în echipa de start a României, una cu mai multe surprize, printre care Alexandu Işfan sau Dragoş Albu, de la cele două Craiove. Louis Munteanu, proaspăt venit de la echipa mare, a fost titularizat.

România a trecut rareori centrul terenului în prima repriză!

România a început meciul în defensivă, în faţa unui adversar superior valoric. Deranjant este că în prea puţine situaţii din prima parte am pus în pericol poarta adversă, portarul Tenas făcând mişcări de încălzire. “Tricolorii” au trecut rareori centrul terenului.

ADVERTISEMENT

Ibericii au dominat autoritar, mai ales la capitolul posesie. Spaniolii au avut câteva şuturi de la distanţă nereuşite, dar cea mai mare ocazie a fost ratată în minutul 43 de Abel Ruiz. Atacantul de 10.000.000 de euro nu a nimerit poarta din trei metri.

Spania ne-a liniştit cu două goluri în repriza secundă! Popa, executat de Baena şi Miranda

Partea secundă a început în acelaşi registru. Cu Spania conducând jocul şi irosind ocazii, iar “tricolorii” mulţumindu-se cu puţin, cantonaţi în propria jumătate. Dar, şansa ne-a părăsit în minutul 56.

Alex Baena a venit singur la o minge trimisă pe jos în centrul careului şi l-a executat fără nicio emoţie pe Mihai Popa. Un rezultat just pentru modul în care s-a desfăşurat partida.

Ibericii şi-au dublat avantajul şapte minute mai târziu, după o nouă acţiune superbă. La finalizare a fost fundaşul stânga Miranda, care l-a învins cu un şut din careu pe Popa.

Bucuria spaniolilor după golul lui Miranda
Bucuria spaniolilor după golul lui Miranda. Foto: Fanatik

Tavi Popescu a ieşit în huiduielile ultraşilor de la Sud Steaua!

Emil Săndoi a mutat prima dată în minutul 68 când a făcut trei schimbări dintr-un foc. Octavian Popescu a ieşit în huiduielile celor de la Peluza Sud, ceilalţi doi jucători înlocuiţi fiind vedeta Pitu şi Bîrligea. Mâini moarte în jocul cu ibericii.

În ultimele 20 de minute a fost trimis în teren şi Adrian Mazilu, în locul lui Louis Munteanu. Dar schimbările nu au adus nimic nou şi ibericii au continuat să se distreze.

Bara ne-a salvat în minutul 83 după o nouă fază sclipitoare a Spaniei, spre disperarea fanilor din tribune care au început să îşi huiduie favoriţii.

Torţe aprinse în peluză. Sursa: sportpictures.eu
Torţe aprinse în peluză. Sursa: sportpictures.eu

Sergio Gomez a închis tabela în prelungiri! “Tricolorii” trebuie să se trezească rapid din pumni

În finalul meciului, ultraşii din peluze şi-au continuat recitalul cu scandării xenofobe împotriva Ungariei, mesaje anti-FRF şi UEFA, dar şi cu câteva torţe.

Trebuia să fie o sărbătoare pentru “tricolorii” mici, dar Spania ne-a servit o lecţie dură. Scorul final a fost 0-3, după golul marcat dintr-o lovitură liberă executată de Sergio Gomez şi deviată de zid. Mai mult decât atât, lejeritatea cu care s-au impus ibericii trebuie să îi dea de gândit lui Emil Săndoi.

Iar selecţionerul nu are mult timp pentru a face retuşuri pentru că, peste doar trei zile întâlnim Ucraina, care şi-a câştigat meciul de debut. Şi nicio ţară gazdă nu vrea să iasă din turneul pe care îl găzduieşte după doar trei zile.

ADVERTISEMENT