Fotbal international

Au venit rezultatele autopsiei lui Maradona. Fiica fostului fotbalist se revoltă: „Toți nenorociții așteptau asta”

23.12.2020 | 12:50
ADVERTISEMENT

Rezultatele autopsiei în cazul lui Diego Maradona au arătat că fostul mare fotbalist nu avea în sânge alcool sau droguri ilegale, pe 25 noiembrie, atunci când a decedat, deși, potrivit studiilor toxicologice, a fost detectată prezența drogurilor psihoactive.

Analizele pe care experții le-au făcut asupra sângelui și a urinei și pe care le-au dat echipei de procurori din San Isidro, cea care investighează cauzele morții argentinianului, au dat rezultate negative la alcool și narcotice și rezultate pozitive la „venlafaxină, quetiapină, levetiracetam și naltrexonă”.

ADVERTISEMENT

Considerat cel mai bun fotbalist din istoria fotbalului, Maradona s-a stins din viață la vârsta de doar 60 de ani, într-o casă pe care familia lui o închiriase în cartierul privat San Andres de Tigre, la două săptămâni după externarea din Clinica Olivos, acolo unde argentinianul fusese supus unei operații pe creier.


Fiica lui Maradona, atac dur pe Twitter: „Toți nenorociții se așteptau la droguri și alcool”

UPDATE, 23 decembrie, ora 13:00 / Fiinca lui Diego Maradona, Gianinna Maradona, a reacționat la aflarea rezultatelor autopsiei tatălui său. Ea i-a atacat dur pe cei care se așteptau ca fostul mare fotbalist să fi fost sub influența drogurilor sau a alcoolului atunci când a decedat.

ADVERTISEMENT

„Toți nenorociții se așteptau să fie găsite droguri, marijuana și alcool la autopsia tatălui meu. L-am văzut cum era înainte să moară, avea vocea robotică era umflat, nu era el așa cum îl știam. Nu sunt medic, dar știam că se întâmplă ceva și, totuși, eu eram „nebună”…”, a postat Gianinna Maradona pe Twitter.


Știre inițială 23 decembrie, ora 09:22

Rezultatele autopsiei lui Maradona și rolul substanțelor descoperite de legiști

Conform rezultatelor autopsiei, Diego Maradona a decedat ca urmare a „insuficienţei cardiace acute, la un pacient cu cardiomiopatie dilatativă, insuficienţă cardiacă congestivă care a generat edem pulmonar acut”.

ADVERTISEMENT

Ancheta echipei de procurori începută în urma deciziei procurorului general din San Isidro, John Broyad se concentrează pe trei aspecte: dacă a existat neglijență medicală, cine a fost responsabil pentru această posibilă infracțiune și dacă decesul lui Maradona ar fi putut fi prevenit.

Surse medicale din dosar le-au explicat celor de la Telam, citați de Lavaz ce înseamnă fiecare medicament în parte care a fost găsit în corpul lui Maradona. Venlafaxina este un medicament antidepresiv utilizat pentru tratarea tulburărilor de anxietate. Quetiapina este un antispihotic utilizat și pentru depresia severă și unele dependențe, iar levetiracetamul este un medicament antiepileptic care acționează asupra sistemului nervos central și poate provoca somnolență și o scădere a capacității de reacție. Naltrexona blochează efectul medicamentelor opioide și este utilizat pentru a combate dependența de alcool.

ADVERTISEMENT

Procurorii suspectează medicii de malpraxis

Pe parcursul autopsiei efectuate asupra corpului lui Maradona au fost analizate probe de sânge, urină și tampon nazal pentru toxicologie, dar au fost efectuate și studii histopatologice, care sunt cele care analizează microscopic organele și țesuturile, inclusiv inima fostului „decar”, care a fost extrasă complet

Potrivit celor observate de medicii legiști, Maradona suferea de „cardiomiopatie dilatată”, iar inima lui cântărea 503 de grame, cam de două ori față de cea a unei persoane normale.

În urma acestor rezultate, cei trei procurori care anchetează moartea lui Maradona, Laura Capra, Cosme Iribarren și Patricio Ferrari, vor să convoace un „consiliu medical” interdisciplinar pentru a analiza în detaliu cazul și pentru a putea hotărî dacă decesul putea fi evitat, dacă a existat malpraxis și dacă vreunul dintre profesioniștii care l-au tratat a avut vreo vină în dispariția argentinianului.

ADVERTISEMENT