News

Au vrut să scape de purici dar au ajuns la spital. Ce au pățit doi gorjeni

Două persoane dintr-o comună gorjeană au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu o substanță periculoasă.
31.12.2023 | 17:34
Au vrut sa scape de purici dar au ajuns la spital Ce au patit doi gorjeni
Două persoane din Gorj au fost transporate la spital din cauza unei intoxicații / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un bărbat și o femeie din comuna Vâșcele, județul Gorj, au fost la un pas de tragedie din cauza intoxicației cu o substanță extrem de periculoasă.

S-au intoxicat cu insecticid contra puricilor

Un bărbat de 64 de ani și o femeie de 60 de ani au fost transportați la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, unde au primit îngrijiri de specialitate.

ADVERTISEMENT

Cei doi acuzau stări de rău, după ce au folosit un insecticid puternic, pe care l-au dat în casă, împotriva puricilor. Ulterior, după ce au început să aibă grețuri și amețeli, au cerut ajutorul medicilor de pe ambulanță.

„Echipajul SMURD Slatina şi un echipaj cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt au intervenit în comuna Vâlcele, sat Bărcăneşti, la două persoane posibil intoxicate cu o substanţă chimică, folosită împotriva insectelor.

ADVERTISEMENT

Echipajele medicale au preluat două persoane, conştiente şi cooperante, un bărbat, în vârstă de 64 de ani şi o femeie, în vârstă de 60 de ani, cu greţuri, vărsături, ameţeli şi frisoane”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu potrivit Stirilor Pro TV.

Vara trecută, un cuplu din Craiova a murit în condiții asemănătoare

Vara trecută, un cuplu din Craiova, de 63 de ani, respectiv 57 de ani, au murit ca urmare a intoxicației cu vapori de insecticid de la un spray pentru muște.

ADVERTISEMENT

Cei doi au fost găsiți în stare gravă, de fiica lor, după ce folosiseră substanța în propria casă. Spre dimineață, când acești deveniseră aproape inconștienți, femeia a decis să-i transporte la spital.

Medicii au încercat să intervină de urgență, însă a fost prea târziu. După câteva ore, cei doi au decedat.

ADVERTISEMENT

Insecticidele pot deveni extrem de periculoase pentru sănătatea umană dacă nu sunt folosite conform recomandărilor producătorilor. Folosirea inadecvată a unor astfel de substanțe poate duce la intoxicații ale căilor respiratorii și chiar deces.

ADVERTISEMENT