News

Caz revoltător la Spitalul Județean Slatina. O pacientă în stop cardio-respirator a murit în lift, după ce ascensorul s-a blocat

O pacientă aflată în stop cardio-respirator a murit în lift. S-a întâmplat după ce ascensorul a rămas blocat între etaje.
18.12.2023 | 11:50
Caz revoltator la Spitalul Judetean Slatina O pacienta in stop cardiorespirator a murit in lift dupa ce ascensorul sa blocat
O pacientă în stop cardio-respirator a murit în lift, la Spitalul Județean Slatina. Foto Gazeta Oltului
ADVERTISEMENT

Caz revoltător la Spitalul Județean Slatina, acolo unde o femeie aflată în stop cardio-respirator a murit în lift. Femeia nu a putut fi resuscitată, deoarece ascensorul s-a blocat timp de câteva zeci de minute.

O pacientă în stop cardio-respirator a murit în lift, la Spitalul Județean Slatina

Incidentul grav a avut loc sâmbătă, însă acum a ieșit la iveală, după ce a ajuns în atenția prefectului de Olt, Mario De Mezzo. Pacienta, mama unei asistente, era internară la etajul 5, pe secția de Neurologie.

ADVERTISEMENT

În dimineața zilei de 16 decembrie, starea femeii s-a agravat, iar ulterior, a intrat în stop cardio-respirator. În acest context, medicii au decis să o transfere de urgență la etajul 2, la Terapie Intensivă.

Cadrele medicale și femeia aflată pe targă au ajuns în lift, cu scopul de a ajunge cât mai repede la etajul doi, pentru a o intuba. Însă, intervenția medicilor nu a putut fi efectuată la timp, deoarece liftul a rămas blocat între etajele 4 și 5.

ADVERTISEMENT

Prefectul județului Olt: „Câți oameni e nevoie să mai moară”

În ciuda manevrelor de resuscitare, femeia a decedat. Deocamdată, nu se știe dacă au fost sesizate autoritățile, însă cazul a fost confirmat, după câteva zile, de directorul unității medicale pentru Digi 24.

De altfel, prefectul Mario De Mezzo a avut o reacție cu privire la această situație. El a dat de înțeles că evenimentul ar fi fost ascuns de autorități și aruncă vina pe managerul Spitalului Județean Slatina.

ADVERTISEMENT

„Sâmbătă dimineață, o femeie a murit în liftul blocat din Spitalul Județean de Urgență Slatina. Femeia era mama unei asistente și trebuia dusă de la etajul 5 (neuro) la etajul 2 (terapie intensivă) pentru a fi intubată.

Liftul s-a blocat între etajele 4 și 5 și, in ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a decedat. Lifturile sunt un risc permanent pentru pacienți și cadre medicale.

ADVERTISEMENT

Câți oameni e nevoie să mai moară până când cineva sa o demita pe aceasta vătafă care-și spune manager de spital? Este exclusiv o problemă de managment ca să se asigure că pacienții nu mor în lifturi. Să le fie rușine!”, a transmis prefectul județului Olt.

ADVERTISEMENT