News

AUR a exclus un nume important de pe lista parlamentarilor! Anunț oficial. Video

19.12.2020 | 12:40
AUR a exclus un nume important de pe lista parlamentarilor Anunt oficial Video
ADVERTISEMENT

AUR a exclus un nume important de pe lista parlamentarilor! Astfel, în urma mesajelor primite de la alegători și nu numai, Alianța pentru Unirea Românilor a decis invalidarea alegerii lui Francisc Tobă pentru Camera Deputaților.

Vă reamintim că acesta a ocupat primul loc pe listele AUR la Braşov. Locul lui ar urma să fie luat de Raluca Borta, a doua de pe lista partidului în circumscripție.

ADVERTISEMENT

Interesant este că Francisc Tobă nu a fost niciodată membru AUR, fiind secretar general al partidului Neamul Românesc.

AUR a exclus un nume important de pe lista Camerei Deputaților

Concret, în urma protocolului dintre AUR și Partidul Neamului Românesc, PNR avea 5 parlamentari. vorbim despre  deputații General Mircea Chelaru – Arges, Doctor chirurg Muncaciu Sorin Titus – Galați, Col Tobă Francisc – Brasov, Inginer Lucian Feodorov – Botoșani și la Senat – Avocat Diana Ivanovici Sosoaca

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că partidele politice mai pot face schimbări în configurația viitorilor parlamentari până luni, când are loc depunerea jurământului.

Francisc Tobă, militar de carieră, a intrat în politică după Revoluţia din 1989. Acesta a devenit atunci vicepreşedinte al FSN Sibiu.

ADVERTISEMENT

Presa a scris însă despre acesta că a fost acuzat de tentativă de omor deosebit de grav și complicitate la tratamente neomenoase.

Mai mult de atât, jurnaliștii au adăugat că Tobă împreună cu Lt. Col. Dragomir Aurel, începând cu data de 22.12.1989, însoţiţi de militari în termen, înarmaţi, au ridicat din secţiile Spitalului Judeţean Sibiu mai multe persoane rănite, în ciuda insistenţelor cadrelor medicale. Aceştia au fost duşi într-o sală de sport unde ar fi fost bătuţi de militari.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Tobă a fost şi consilier al lui Adrian Năstase, iar anul trecut făcea parte din conducerea Partidului Neamul Românesc.

ADVERTISEMENT