News

AUR, acuze dure la adresa UDMR-ului! „Partidul-ONG-balama este veșnic la guvernare”

19.12.2020 | 09:39
AUR acuze dure la adresa UDMRului PartidulONGbalama este vesnic la guvernare
ADVERTISEMENT

Recent intrat în Parlament, AUR a lansat mai multe acuze dure la adresa UDMR-ului, un partid cu ștate vechi în politica românească. 

Alianța pentru Unirea Românilor a reacționat în acest fel după negocierile de la Vila Lac 1. ”Partidul-ONG-balama care nu îi mai reprezintă pe etnicii maghiari din România este veșnic la guvernare.

ADVERTISEMENT

Până când?”, au scris reprezentanții AUR pe Facebook care au transmis că au mari semne de întrebare și în prrivința celui de-al doilea om din Guvern.

AUR, acuze directe la adresa UDMR-ului!

„Kelemen Hunor, al doilea om în Guvern? Zilele astea au loc runde de negocieri la Vila Lac și tot ce auzim este cum cutare își dorește funcția de președinte al Camerei Deputaților sau de vicepremier.

ADVERTISEMENT

Cutare partid va avea X ministere, alt partid Y ministere, un alt partid nu va renunța la ministerul Z și nici la ministerul V.

UDMR face ce a făcut mereu: se relaxează și cere mai mult și mai mult, pentru că a fost învățat să obțină.

ADVERTISEMENT

„Partidul”-ONG-balama care nu îi mai reprezintă pe etnicii maghiari din România este veșnic la guvernare. Până când?”, au mai transmis cei de la AUR.

Vă reamintim că liderul PNL Ludovic Orban a declarat la finalul negocierilor cu USR PLUS pentru formarea unei coaliţii, că Florin Cîţu este candidatul pentru funcţia de prim-ministru, preşedinţia Camerei revine PNL, iar cea a Senatului, USR PLUS.

ADVERTISEMENT

Guvernul va avea doi vicepremieri, şi 18 ministere, dintre ele 9 vor fi conduse de PNL, 6, de reprezentanţi USR-PLUS şi 3 vor fi conduse de reprezentanţi ai UDMR. Printre ministerele USR PLUS se află şi cel al Justiţiei, iar UDMR are ministerele Dezvoltării, Mediului, Tineretului şi Sportului.

Alături de el s-au aflat Florin Cîţu, propus premier, precum şi liderii USR PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş, şi liderul UDMR Kelemen Hunor. Fiecare dintre liderii de partide a făcut declaraţii și a anunţat portofoliile obşinute, iar Florin Cîţu a mulţumit pentru încrederea acordată.

 

 

ADVERTISEMENT