News

AUR insistă să-l suspende pe Klaus Iohannis, George Simion îi cere ajutorul Gabrielei Firea

17.12.2020 | 08:02
AUR insista sal suspende pe Klaus Iohannis George Simion ii cere ajutorul Gabrielei Firea
ADVERTISEMENT

Co-președintele AUR, George Simion, nu renunță la ideea suspendării lui Klaus Iohannis. Acesta face un apel către PSD și îi cere ajutorul Gabrielei Firea în acest sens.

Miercuri, președintele României a ironizat ideea celor de la Partidul Alianța pentru Unirea Românilor de suspendare a sa din funcție, pe care o cataloga drept o ”poveste cam fumată”.

ADVERTISEMENT

Imediat, din tabăra AUR a venit replica pentru Iohannis, iar Simion a întărit ideea că partidul său ia în calcul tot mai serios suspendarea șefului statului, rugând-o pe Gabriela Firea ca PSD să semneze inițiativa.

AUR insistă cu suspendarea lui Klaus Iohannis. George Simion, mesaj pentru Gabriela Firea

În ciuda faptului că PSD este cel mai aprig rival al lui Klaus Iohannis pe scena politică a ultimei jumătate de deceniu, problemele pentru președinte ar putea veni dinspre revelația alegerilor din 6 decembrie, AUR.

ADVERTISEMENT

Alianța pentru Unirea Românilor este surpriza alegerilor parlamentare, partidul urmând să intre în Parlament după ce a obținut aproape 9% din voturi, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

După ieșirea lui Iohannis de miercuri, George Simion este și mai convins de faptul că șeful statului trebuie suspendat. În acest sens, el face un apel către Gabriela Firea, voce importantă din PSD, partid cu peste 30% în Parlament, pe care o roagă să semneze inițiativa suspendării lui Iohannis.

ADVERTISEMENT

“L-am văzut pe Iohannis foarte deranjat de AUR, pentru că nu a mai pus nimeni pe tapet subiectul suspendării, deși ce a făcut în campanie a fost fățiș, a fost vârf de lance pentru PNL și, cu toate astea, a luat doar 25%.

Avem multe de învățat și am fost votați de toți românii. Chiar dacă PSD nu o face, noi o să insistăm pentru suspendarea președintelui. Noi deja ne-am aliniat la o familie europeană respectabilă, familia Conservatorilor Europeni. Noi suntem pro-europeni, suntem euro-realiști.

ADVERTISEMENT

Mă surprinde poziția doamnei Firea, una echilibrată, pentru că domnii Grindeanu, Ciolacu și Dîncu nu păreau de aceeași părere. Eu vreau să o rog pe doamna Firea ca PSD să semneze initiațiva de suspendare a președintelui”, a spus George Simion la România TV.

Iohannis nu se teme de suspendare

În ceea ce-l privește, Klaus Iohannis nu se teme că ar putea avea parte de o suspendare din funcție. Șeful statului a avut o reacție ironică față de AUR, partid care a anunțat că va iniția procedura suspendării.

”Asta cu suspendarea este, cum se spune foarte popular, o poveste cam fumată. Dacă îmi permiteţi să mă exprim aşa foarte informal. Este o formaţiune despre care nu se prea ştie ce vrea şi ce face în politică.

Mai mult în momentul acesta nu am ce să comentez”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat miercuri ce opinie are despre partidul AUR şi faptul că doreşte suspendarea sa din funcţie.

ADVERTISEMENT