News

AUR ar putea rămâne cu un singur președinte. George Simion anunță un congres extraordinar

George Simion a anunțat că la congresul extraodinar de anul acesta AUR ar putea să treacă la o conducere cu un singur președinte. În plus, el și-a anunțat intenția de a candida.
14.02.2022 | 18:21
AUR ar putea ramane cu un singur presedinte George Simion anunta un congres extraordinar
ADVERTISEMENT

George Simion, unul dintre președinții Alianței pentru Unirea Românilor, a vorbit despre posibilitatea ca partidul politic pe care îl conduce să organizeze un congres extraordinar în cursul anului 2022, notează G4 Media.

Printre deciziile pe care delegații ar urma să le ia în acest congres se numără și unele care vizează conducerea formațiunii. Mai exact, după cum a explicat Simion, este posibil ca partidul să treacă de la sistemul cu doi președinți la un singur lider.

ADVERTISEMENT

Aceste declarații vin după o perioadă agitată la conducerea AUR, pusă la încercare de controversele legate de posibila numire a lui Călin Georgescu în funcție de președinte de onoare al formațiunii, dar și după speculațiile legate de excluderea lui George Simion.

Care este situația AUR în acest moment?

AUR este condus în acest moment de doi președinți, George Simion și Claudiu Târziu. În ciuda controverselor din ultima vreme, cei doi susțin că se află pe o poziție de egalitate în partid și că și-au împărțit responsabilitățile.

ADVERTISEMENT

Claudiu Târziu a subliniat relația de egalitate pe care ar avea-o cu George Simion și a explicat că el se ocupă de membrii și doctrină, în timp ce colegul său este cel responsabil de manifestații și organizarea din teritoriu.

Simion este cel care a vorbit despre posibilitatea unui congres extraordinar, dar și despre o schimbare a organizării de la vârful AUR. “Este foarte posibil să fie ales un singur președinte”, a declarat acesta.

ADVERTISEMENT

În plus, el a mai confirmat că vrea să conducă AUR în continuare și că își va depune candidatura la acest viitor congres.

Ce decizii vor fi luate în congresul extraordinar al AUR?

Pe lângă alegerea unui președinte și schimbarea sistemului de organizare al partidului, co-președintele AUR, George Simion, a vorbit și despre celelalte măsuri pe care membrii partidului său le vor lua în acest congres extraordinar.

ADVERTISEMENT

Simion a subliniat că, în acest congres, membrii AUR vor stabili care vor fi numele pe care formațiunea le va propune pentru alegerile prezidențială din 2024 și pentru postul de premier.

“Vom lua o decizie la congresul extraordinar al formaţiunii, care va avea loc anul acesta. Este posibil să stabilim o procedură prin care AUR va desemna candidatul care, vedem după toate sondajele, va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Noi avem tot interesul să-l alegem pe cel mai bun, cu cele mai mari şanse să ajungă preşedinte”, a explicat Simion pe această temă.

Declarațiile controversate ale lui Călin Georgescu legate de Mișcarea Legionară și mareșalul Antonescu au redeschis discuțiile din AUR pe tema unui viitor premier. În acest context, Claudiu Târziu l-a propus pe Marius Lulea, vicepreședinte al formațiunii.

“În funcţia de premier ar putea să facă faţă foarte bine colegul nostru Marius Lulea, preşedinte fondator al partidului, în prezent vicepreşedinte, se ocupă de organizaţia oamenilor de afaceri din partid. Este un om foarte raţional, tată de cinci copii, deci foarte responsabil, romano-catolic, deci are toate calităţile şi profesionale, şi morale”, a declarat Claudiu Târziu.

George Simion a comentat, la rândul său, propunerea făcută de colegul de la conducerea AUR, și a explicat că urmează să fie discutată în interiorul partidului.

“Este o idee bună, ca mai toate care vin de la colegul meu Claudiu Târziu, o s-o discutăm în forurile statutare ale partidului”, a adăugat co-președintele AUR.

ADVERTISEMENT