Sport

Aurelian Chițu l-a desființat pe Iulian Călin după deciziile din FC Botoșani – FC U Craiova 4-1: „Este rușinos. A stricat jocul. Ne lăsăm toți de fotbal”

Aurelian Chițu a avut un discurs extrem de dur la adresa lui Iulian Călin. Arbitrul a fost criticat pentru deciziile din FC Botoșani - FC U Craiova, scor 4-1.
14.04.2024 | 16:40
Aurelian Chitu la desfiintat pe Iulian Calin dupa deciziile din FC Botosani  FC U Craiova 41 Este rusinos A stricat jocul Ne lasam toti de fotbal
Aurelian Chițu a avut un discurs extrem de dur la adresa arbitrului Iulian Călin după FC Botoșani - FC U Craiova 4-1. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FC U Craiova a pierdut categoric duelul din deplasare cu FC Botoșani, scor 1-4, în etapa a 4-a din play-out-ul SuperLigii. Aurelian Chițu a fost eliminat în minutul 70 al meciului, când a primit al doilea cartonaș galben. Jocul s-a rupt, iar moldovenii au marcat de trei ori până la finalul partidei.

Aurelian Chițu l-a desființat pe Iulian Călin după deciziile din FC Botoșani – FC U Craiova 4-1: „Este rușinos. A stricat jocul”

Atacantul de 33 de ani l-a criticat dur pe arbitrul Iulian Călin pentru deciziile luate pe parcursul jocului de pe „Municipal”. Moldovenii au marcat primul gol dintr-un penalty. Aurelian Chițu este convins că nu s-a pus problema acordării unei lovituri de la 11 metri.

ADVERTISEMENT

Totodată, „veteranul” lui FC U Craiova susține că nu ar fi trebuit să primească al doilea cartonaș galben și să fie eliminat. „Aş vrea să spun că la începutul meciului domnul arbitru mi-a spus că nu vrea să iasă în evidenţă, că noi trebuie să ieşim în evidenţă.

Este ruşinos. Mâine se va trece cu vederea şi se va uita tot. Nici nu a fost vorba de penalty. Cartonaş roşu nu mai zic. Doar dacă vrei să ieşi în evidenţă cum ai zis să nu faci la începutul meciului. Ce să mai zic. A stricat jocul.

ADVERTISEMENT

„Niciodată nu poți să dai roșu. Ne lăsăm toți de fotbal”

Noi am jucat foarte bine 40-60 de minute. Nu a fost nimic (n.r. – la faza în care a fost eliminat pentru al doilea galben). Poate dai fault. Niciodată nu poţi să dai roşu. Altfel, ne lăsăm toţi de fotbal.

E un moment foarte greu pentru noi. Parcă nu avem voie să câştigăm. Am început mai greu repriza a doua. Dacă dai acel penalty… Nu mai avem voie să ne atingem, nu mai suntem bărbaţi.

ADVERTISEMENT

Şi acest domn arbitru este… Şi cei de la Botoşani au stat numai pe jos. Nu am ce să le spun lor”, a declarat Aurelian Chițu, la TV Digi Sport. Aurelian Chițu a primit cartonașul roșu, după două galbene luate în decurs de doar 6 minute.

Atacantul lui FC U Craiova a primit primul cartonaș galben în minutul 64. Ulterior, în minutul 70, Chițu a primit al doilea cartonaș galben pentru un fault ușor asupra lui Andrei Miron. Oltenii au coborât pe locul 9 în play-out.

ADVERTISEMENT

Clubul lui Adrian Mititelu se află pe primul loc retrogradabil și riscă să ajungă pe ultima poziție, dacă Dinamo obține un rezultat pozitiv pe teren propriu cu Poli Iași. Clubul „alb-albastru” are un golaveraj dezastruos în play-out: 2 goluri înscrise și 7 primite.

ADVERTISEMENT