Sport

Australian Open, sferturi de finală. Carlos Alcaraz, învins de Zverev în 4 seturi. Tabloul complet al semifinalelor

Vezi aici Hurkacz - Medvedev, Alcaraz - Zverev, Kalinskaya - Zheng și Noskova - Yastremska în cadrul sferturilor de finală ale Australian Open.
24.01.2024 | 16:23
Australian Open sferturi de finala Carlos Alcaraz invins de Zverev in 4 seturi Tabloul complet al semifinalelor
Tenismenul german Alexander Zverev, cap de serie numărul 6, a produs marea surpriză a sferturilor de finală și l-a învins pe spaniolul Carlos Alcaraz, favorit 2. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
24-01-2024
14:37

Alcaraz, eliminat de Zverev în sferturi

Tenismenul german Alexander Zverev, cap de serie numărul 6, a produs marea surpriză a sferturilor de finală și l-a învins pe spaniolul Carlos Alcaraz, favorit 2.

Zverev s-a impus cu scorul de 6-1, 6-3, 6-7 (2), 6-4, după puțin peste 3 ore de joc.

Pe tabloul feminin, chinezoaica Qinwen Zheng, cap de serie numărul 11, a trecut în sferturile de finală de rusoaica Anna Kalinskaya, locul 75 WTA, scor 6-7 (4), 6-3, 6-1, în 2 ore și 20 de minute.

Rezultatele înregistrate, miercuri, 24 ianuarie, în sferturile de finală de la Australian Open:

Masculin

  • H. Hurkack – D. Medvedev 6-7 (4), 6-2, 3-6, 7-5, 4-6
  • A. Zverev – C. Alcaraz 6-1, 6-3, 6-7 (2), 6-4

Feminin

  • L. Noskova – D. Yastremska 3-6, 4-6
  • A. Kalinskaya – Q. Zheng 7-6 (4), 3-6, 1-6

Tabloul complet al semifinalelor de la Australian Open 2024:

Masculin

  • N. Djokovic – J. Sinner
  • D. Medvedev – A Zverev

Feminin

  • D. Yastremska – Q. Zheng
  • C. Gauff – A. Sabalenka
24-01-2024
11:45

Bopanna, cel mai în vârstă jucător care ajunge pe locul 1 ATP la dublu masculin

Tenismenul indian Rohan Bopanna a urcat pe locul 1 în clasamentul de dublu masculin și a devenit la 43 de ani cel mai în vârstă jucător din istorie care realizează acest lucru.

Bopanna a reușit această performanță după victoria obținută alături de australianul Matt Ebden, în sferturile de finală de la Australian Open. Cei doi au învins perechea argentiniană Maximo Gonzalez/Andres Molteni, scor 6-4, 7-6 (5).

”Sunt mulți jucători în circuit care nici nu erau născuți atunci când eu am devenit profesionist. Sunt cu atât mai fericit că am ajuns primul în lume la această vârstă. Nu mai pot aduce pe terenul de tenis viteză, dar am un atu la fel de important: puterea mentală.

Nu sunt doar un călător în tenis, sunt un băiat care luptă pentru titluri, care joacă la cel mai înalt nivel și nu văd niciun motiv pentru care m-aș opri, în ciuda vârstei.

Reușita mea va inspira o mulțime de oameni, și nu cred că doar în tenis. Oameni din întreaga lume, având 40 de ani și peste, îi va inspira într-un mod diferit”, a declarat indianul, care în trecut a făcut pereche și Florin Mergea.

Recordul precedent de cel mai în vârstă număr 1 la dublu masculin i-a aparținut americanului Mike Bryan, care avea 41 de ani și 76 de zile când a ocupat ultima dată poziția de lider, în 2019. Bopanna va avea 43 de ani și 330 de zile la finalul turneului, când va deveni oficial numărul 1.

Lisa Raymond a fost recunoscută ca fiind cea mai în vârstă lideră la dublu feminin, la 39 de ani, în momentul în care a renunțat la coroană pentru ultima dată în 2012. Serena Williams este cea mai în vârstă femeie care a ocupat locul 1 la simplu, la 35 de ani. Recordul lui Roger Federer la simplu masculin, la 36 de ani, ar putea fi doborât anul acesta de Novak Djokovic.

24-01-2024
07:26

Daniil Medvedev și Dayana Yastremska s-au calificat în semifinale

Daniil Medvedev a avut o misiune foarte complicată în fața lui Hubert Hurkacz, din Polonia. Rusul a reușit în cele din urmă pasul spre semifinale, în cinci seturi, scor 7-6 (4), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4.

În semifinale, Medvedev va juca împotriva învingătorului dintre Carlos Alcaraz și Alexander Zverev, partidă programată tot joi, în jurul orei 12:00. În cealaltă semifinală de pe tabloul masculin, Novak Djokovic îl va înfrunta pe Jannik Sinner.

Dayana Yastremska este și ea în semifinale după victoria cu Linda Noskova, Cehia, scor 6-3, 6-4. Yastremska va juca în semifinale contra învingătoarei din partida Anna Kalinskaya – Qinwen Zheng, programată tot joi, în jurul orei 10:15. Coco Gauff – Aryna Sabalenka este celaltă semifinală de la Australian Open 2024.

23-01-2024
15:30

Sinner, Gauff și Sabalenka au ajuns în semifinale

Într-o confruntare intensă la Australian Open, Jannik Sinner a reușit să învingă pe Andrey Rublev cu scorul de 6-4, 7-6, 6-3. Prin această victorie, italianul și-a asigurat un loc în semifinale, unde îl va întâlni pe actualul lider mondial, Novak Djokovic.

În altă partidă tensionată, Coco Gauff, a patra favorită a turneului, a reușit să treacă de Marta Kostyuk din Ucraina cu scorul de 6-7, 7-6, 2-6. Aryna Sabalenka, a doua favorită, și-a continuat parcursul impresionant, învingând-o pe Barbora Krejcikova cu un scor clar de 6-2, 6-3. Sabalenka, care acum accede în a șasea ei semifinală consecutivă de Grand Slam

23-01-2024
08:08

Novak Djokovic - Taylor Fritz 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3. Sârbul e în semifinale

Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Australian Open 2024 după victoria cu Taylor Fritz. Va juca pentru finală contra învingătorului dintre Jannik Sinner și Andrey Rublev, partidă programată tot marți.

Novak Djokovic – Taylor Fritz 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3

  • Fritz face rebreak în setul 4 tocmai când Nole părea să scape ca învingător.
  • Djokovic face primul său break din a 16-a oportunitate, chiar în startul setului 3.
  • Novak Djokovic a ratat toate cele 15 șanse de break de care a beneficiat în primele două seturi ale partidei! De partea cealaltă, Fritz a fructificat una din patru.

Coco Gauff este prima semifinalistă de pe tabloul feminin, după ce a învins-o în trei seturi pe Marta Kostyuk, scor 7-6 (6), 6-7 (3), 6-2. Gauff o va înfrunta pentru calificarea în finală pe câștigătoarea dintre Barbora Krejcikova și Aryna Sabalenka.

Înaintăm cu pași repezi spre momentul culminant al primului turneu de Grand Slam al anului 2024, de la Australian Open, când sâmbătă, la feminin, și duminică, la masculin se vor decerna trofeele învingătorilor. În noaptea de luni spre marți, 23 ianuarie, și apoi în cea de marți spre miercuri, 24 ianuarie, se vor juca pe terenurile centrale de la Melbourne Park partidele din sferturile de finală. Și, cel puțin, în turneul masculin, sunt multe meciuri care promit spectacole atractive.

Programul partidelor din sferturile de finală ale turneului masculin de la Australian Open 2024

Marți, 23 ianuarie (ora României)

  • ora 05:30 Djokovic – Fritz
  • ora 11:30 Sinner – Rublev

Miercuri, 24 ianuarie

  • ora 05:30 Hurkacz – Medvedev
  • ora 11:30 Alcaraz – Zverev

Bătălia pentru trofeu pare a se da între „Highlander” Djokovic și lupii tineri Sinner și Alcaraz

Primele două meciuri din sferturile de finală aduc pe teren pe Novak Djokovic și americanul Taylor Fritz, evident sârbul fiind clar favorit, și pe italianul Jannik Sinner cu rusul Andrey Rublev, o partidă deloc ușoară pentru elevul lui Darren Cahill, dar pe care Sinner, fie și în mai multe seturi, ar trebui să și-a adjudece. Se profilează o bătălie pentru trofeu între Djokovic și Sinner sau Alcaraz.

ADVERTISEMENT

Djokovic conduce cu un absolut dezarmant 8-0 la meciuri pe Taylor Fritz, care a luat doar două seturi liderului mondial. Și, ca o ironie a sorții, asta s-a întâmplat în 2021, în 16-imile de la Australian Open, meci în care totul părea facil pentru Nole, care însă la 2-0 a avut o cădere, s-a făcut 2-2, dar sârbul a revenit la timp și a închis partida.

Medvedev – Hurkacz, un meci mult mai greu decât ar părea pentru jucătorul rus

Daniil Medvedev este un jucător de calitate din top 10, care poate bate pe absolut oricine când prinde o zi bună. Meciul cu uriașul polonez Hubert Hurkacz va fi unul foarte greu. Hurkacz, locul 9 ATP, are 3-2 la meciuri directe și este un jucător cu lovituri extrem de puternice și serviciu devastator.

ADVERTISEMENT

Și meciul dintre germanul Alexander Zverev și spaniolul Carlos Alcaraz este foarte interesant și deloc simplu pentru iberic. Acesta conduce la scorul general cu 4-3, dar ultima confruntare, la sfârșitul anului trecut, la Turneul Campionilor, a fost o demonstrație de tenis din partea germanului.

Programul partidelor din sferturile de finală ale turneului feminin de la Australian Open 2024

Marți, 23 ianuarie (ora României)

  • ora 04:00 Kostyuk – Gauff
  • ora 10:00 Krejcikova – Sabalenka

Miercuri, 24 ianuarie

  • ora 04:00 Kalinskaya – Zheng
  • ora 10:00 Noskova – Yastremska

Va fi o finalistă absolut neașteptată

Este clar că turneul feminin s-a situat la polul opus în raport cu cel masculin în privința surprizelor. La băieți, favoriții avansează pas cu pas, la feminin nu mai există liderul mondial Iga Swiatek, locul 3 mondial Elena Rîbakina, locul 4 Jessica Pegula, Ons Jabeur, Daria Kasatkina și altele. În schimb avem în sferturi jucătoare care niciodată nu ar fi fost luate în calcul.

ADVERTISEMENT

Dacă pe prima parte a tabloului ne îndreptăm totuși spre o semifinală de top Sabalenka – Gauff pe cealaltă parte de tabel nici una din cele patru rămase în cursă nu spune absolut nimic în tenisul feminin sau mai bine zis nu spunea nimic până la acest turneu de Grand Slam. Vom avea sigur on finalistă la care nimeni nu s-ar fi gândit.

Krejicikova – Sabalenka, disputa a două câștigătoare de Grand Slam

De departe meciul vedetă din sferturile de finală ale competiției feminine este cel dintre două câștigătaore de turnee de Grand Slam, respectiv dintre Barbora Krejicikova și Aryna Sabalenka. Pe suprafațe rapide Sabalenka este superioară, iar scorul la general între ele este clar în favoarea ei, 5-1.

ADVERTISEMENT

Cori Gauff și ucrainenaca Kostyuk, partenera de dublu a Gabrielei Ruse, vor juca înainte de capul de afiș Krejicikova – Sabalenka și americanca este mare favorită. Chinezoaica Zheng pleacă favorită în fața rusoaicei Kalinskaya, dar unicul meci de până acum a fost câștigat de Kalinskaya. Noskova – Yamstreska este o partidă absolut inedită, Noskova beneficiind de abandonul Elinei Svitolina după numai trei ghemuri.

ADVERTISEMENT