Sport

Australian Open 2022. Supriză uriașă pe tabloul masculin. Favoritul 5, eliminat în turul 3. Toate rezultatele zilei

FANATIK vă prezintă informații despre partidele din turul 3 de pe tabloul masculin și feminin de la Australian Open, unde sunt calificate Simona Halep și Sorana Cîrstea
Australian Open 2022 Supriza uriasa pe tabloul masculin Favoritul 5 eliminat in turul 3 Toate rezultatele zilei
ADVERTISEMENT
22-01-2022
13:26

Andrey Rublev, învins de Marin Cilic în turul 3

Cea mai mare surpriză a zilei de sâmbătă este fără îndoială eliminarea lui Andrey Rublev. Rusul, cap de serie numărul 5, a fost întrecut de croatul Marin Cilic, în turul 3 de la Melbourne. În schimb, favoriții Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas au reușit să acceadă în optimi.

aop

Pe tabloul feminin, Simona Halep și Sorana Cîrstea au reușit victorii importante și au pătruns astfel în cea de-a doua săptămână de la Australian Open 2022.

aop

22-01-2022
08:20

Jaqueline Cristian, în optimi pe tabloul de dublu feminin

Jaqueline Cristian şi Andrea Petkovic s-au calificat în optimile de finală, de pe tabloul de dublu feminin, după ce au câştigat meciul cu perechea Kaja Juvan/Tamara Zidansek, scor 6-4, 6-0.

În optimile de finală, Jaqueline Cristian şi Andrea Petkovic se vor duela cu Kirsten Flipkens/Sara Sorribes Tormo, pereche care beneficiază de clasament protejat.

22-01-2022
06:21

Anca Alexia Todoni s-a calificat în turul 2, pe tabloul junioarelor

Anca Alexia Todoni este singura reprezentantă a României pe tabloul junioarelor. Jucătoarea de 17 ani a debutat sâmbătă dimineaţă la Australian Open 2022 şi a învins-o pe Roisin Gilheany (Australia), beneficiară a unui wildcard, scor 6-1, 6-4.

În turul 2, Anca Alexia Todoni o va întâlni pe Ksenia Zaytseva (Rusia), favorită numărul 3. Rusoaica a eliminat-o pe Li Yu-yun, scor 6-2, 6-1.

21-01-2022
15:36

Rezultatele înregistrate vineri în turul 3, pe tabloul masculin

21-01-2022
14:17

Rezultatele înregistrate vineri în turul 3, pe tabloul feminin

21-01-2022
13:50

Rafael Nadal a pierdut primul set la Australian Open

Spaniolul Rafael Nadal (5 ATP, cs 6) s-a calificat în optimi la Australian Open, după ce l-a învins pe rusul Karen Khachanov (30 ATP, cs 28) cu 6-3, 6-2, 3-6, 6-1 după 2 ore și 54 de minute.

Este primul set pierdut de spaniol la actuala ediție a Australian Open, după ce în primul tur a trecut de americanul Marcos Giron (66 ATP) cu 6-1, 6-4, 6-2, iar în al doilea de germanul Yannick Hanfmann (126 ATP, venit din calificări) cu 6-2, 6-3, 6-4.

La finalul partidei cu jucătorul rus, Nadal a declarat că este fericit că poate juca sportul pe care-l iubește. „Este o săptămână specială pentru mine. Sunt foarte fericit că pot juca sportul pe care-l iubesc. Am întâlnit un adversar bun, care îmi este și prieten.

Este cel mai bun meci al meu la acest turneu. Îi urez mult succes în continuare lui Karen Khachanov.

Am trecut printr-o perioadă grea anul trecut, dar în seara asta am avut energie din tribune și este foarte important pentru mine. Am tras mult să mă recuperez și să joc bine. Mulțumesc celor din tribune pentru susținere”, a spus jucătorul spaniol.

Ulterior, Rafael Nadal a stat de vorbă cu specialiștii eurosport Mats Wilander si Alize Lim și a recunoscut că anul trecut a fost tentat să se retragă. „Timp de câteva luni, mă duceam pe teren, cu staff-ul lângă mine șl nu eram în stare să mă antrenez 20 de minute.

Alteori mă antrenam și 2 ore. Mi-a fost foarte greu să prezic ce voi face a doua zi, să găsim soluții. Chiar dacă am mai revenit de câteva ori în carieră după accidentări, este important să știi că ai un calendar de parcurs, o agendă, să știi că faci lucruri să revii.

Dar când mergi zilnic la sală și la antrenament și nu ai îmbunătățiri, apare îndoiala. Dar acum am aceeași pasiune”, a declarat ocupantul locului 6 în clasamentul mondial.

Nadal s-a referit și la tactica adoptată în meciul cu jucătorul rus. „Am jucat mai agresiv, am schimbat direcția cu forhandul.

Am greșit de câteva ori în setul al treilea, am stat prea departe la retur, a fost cea mai mare greșeală. După care am schimbat dinamica în setul 4. Lucrurile nu pot perfecte după ce nu am jucat mult timp.

Cred că nivelul meu de acum este bun. Acum o lună și jumătate nu aș fi crezut că pot juca așa de bine.

Nu mă gândesc la cine este adversar. În primele 2 meciuri am simțit că stau prea în spate la retur. Trebuie să returnez mai de aproape. Dacă returnez bine mă simt mai dinamic. Ziua, când sare mingea mai mult, pot returna de la distanță, dar seara mingea sare mai puțin”, a mai spus jucătorul care are în palmares 20 de titluri de Mare Șlem, dintre care unul singur la Australian Open, în 2009.

21-01-2022
11:09

Naomi Osaka a fost învinsă de Amanda Anisimova cu 6-4, 3-6, 6-7 (5)

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka (14 WTA, cs 13), deținătoarea trofeului la Australian Open, a fost învinsă în turul 3 de americanca Amanda Anisimova (60 WTA) cu 6-4, 3-6, 6-7 (5).

În urma acestui rezultat, Osaka a pierdut 1.870 de puncte dintre cele 2.000 pe care le avea de apărat, astfel că, după Australian Open va fi pe locul 84 WTA.

Japoneza a început meciul cu un break, suficient pentru a-și adjudeca setul, dar în partea a doua și-a pierdut serviciul la 1-2.

În decisiv, Naomi a ratat două mingi de meci pe serviciul adversarei la 5-4 (a condus cu 40-30 și a avut avantaj), iar în tie-break și-a cedat serviciul de două ori: la primul punct și la 4-7. A fost primul meci direct dintre cele două.

21-01-2022
10:58

Ashleigh Barty s-a calificat fără probleme în optimi

Jucătoarea australiană Ashleigh Barty, liderul clasamentului WTA și principala favorită la Australian Open 2022, nu a avut niciun fel de probleme în turul 3. Ea a învins-o în 63 de minute pe Camila Giorgi (Italia, 33 WTA, cs 30) cu 6-2, 6-3.

Punctul forte al australiencei a fost serviciul, ea trecându-și în cont nu mai puțin de patru game-uri albe. De partea cealaltă, Giorgi nu și-a procurat nicio minge de break.

A fost a treia victorie a lui Barty în fața lui Giorgi, după ce în 2017 s-a impus cu 6-3, 6-0 în optimi la Strasbourg, iar în sferturi la Birmingham, în același an, a beneficiat de abandonul italiencei când o conducea cu 5-2.

21-01-2022
06:54

Jaqueline Cristian și Andrea Petkovic au făcut glume după ce au învins-o pe Simona Halep

Perechea română-germană alcătuită din Haquelie Cristian și Andrea Petkovic s-a calificat în turul 2 la Australian Open, după ce a trecut de Simona Halep și Gabriela Ruse cu 6-4, 6-0.

Învingătoarele au dominat meciul de la un capăt la celălalt și puteau câștiga mult mai clar, luând în calcul că în primul set au ratat două mingi de break, în game-uri diferite.

La final, Cristian și Petkovic au avut un dialog amuzant, imediat după ce și-au salutat adversarele și au ajuns în dreptul băncii, românca a întrebat-o pe partenera ei: „Acum o să mă urmărești pe Instagram, nu?”.

Evident, Petkovic a fost de acord. „Bine, bine, accept. Vei obține follow-ul meu. De fapt, o să primești mai multe follow-uri înapoi”, a spus, în glumă, sportiva din Germania.

În turul 2 al competiției, Jaqueline și Cristian le vor întâlni pe Kaja Juvan și Tamnara Zidansek, care le-au eliminat cu 6-5, 7-6 (5) pe Nadiya Kichenok și Sania Mirza (cs 12).

21-01-2022
06:34

Victoria Azarenka a participat la conferința de presă alături de fiul ei, Leo

Jucătoarea belarusă de tenis Victoria Azarenka (25 WTA, cs 24) a produs una dintre surprizele turul 3, eliminând-o pe Elina Svitolina (Ucraina, 17 WTA, cs 15) cu scorul de 6-0, 6-2.

Sportiva a fost însoțită la conferința de presă de cel mai important fan, fiul ei, Leo, în vârstă de cinci ani, ambii portând ochelari de soare. El a fost întrebat de unul dintre ziariști cum i s-a părut prestația mamei lui, iar răspunsul a fost categoric: „Minunată!”. Iar la scurt timp a venit și replica sportivei: „Mulțumesc!”.

În timpul conferinței de presă, puștiul s-a jucat cu acreditarea mamei lui, la un moment dat și-a scos ochelarii de soare de la ochi și a suflat de câteva în microfon, fără să deranjeze pe cineva din sală, iar la final a bătut palma cu mama lui.

În ceea ce privește meciul cu Svitolina, Azarenka s-a declarat mulțumită de faptul că a avut controlul asupra partidei de la început până la final. Următoarea ei adversară este cehoaica Barbora Krejcikova (4 WTA, cs 4), care a învins-o cu 2-6, 6-4, 6-4 pe letona Jelena Ostapenko (27 WTA, cs 26).

21-01-2022
04:17

Halep / Ruse - Cristian / Petkovic 4-6, 0-6, turul 1 în proba de dublu

FINAL: Halep / Ruse – Cristian / Petkovic 4-6, 0-6

4-6, 0-6. Scor final. Halep / Ruse, eliminate în turul 1 în proba de dublu de Cristian / Petkovic. Învingătoarele vor juca împotriva perechii Zidansek / Juvan în turul 2.

0-5. Partida se apropie de final.

0-4. Cristian / Petkovic domină setul doi.

0-3. Un nou break, Cristian / Petkovic.

0-2. Cristian / Petkovic confirmă break-ul.

0-1. Cristian / Petkovic, start cu break și în setul doi.


4-6. Cristian / Petkovic închid setul cu serviciul.

4-5. Halep / Ruse rămân în set.

3-5. Jaqueline / Petkovic își refac avantajul.

3-4. Halep / Ruse strâng diferența.

2-4. Cristian și Petkovic își fac din nou serviciul.

2-3. Halep / Ruse, game facil pe serviciu.

1-3. Cristian / Petkovic confirmă break-ul de această dată, după un game foarte lung.

1-2. Al treilea break consecutiv din meci.

1-1. Halep și Ruse răspund bine la retur.

0-1. Cristian / Petkovic, start cu break.

Simona Halep și Gabriela Ruse fac pereche în proba de dublu la Australian Open 2022, în care debutează astăzi. O au adversară în turul 1 chiar pe Jaqueline Cristian, cea care joacă alături de Andrea Petkovic.

Învingătoarele din partida Halep / Ruse – Cristian / Petkovic le vor înfrunta în turul 2 pe Juvan / Zidansek.

S-au încheiat joi, 20 ianuarie, cu partidele Johnson – Sinner la masculin și Simona Halep – Haddad-Maia la feminin meciurile din cadrul turului al doilea la Australian Open. Ca și în primul tur surprizele nu au lipsit din competiția femininină, acolo unde au zburat deja câțiva capi de serie, printre care și britanica de origini române Emma Răducanu, învingătoarea anul trecut de la US Open.

Programul meciurilor din turul 3 la Australian Open

Masculin

Vineri, 21 ianuarie

ora 03:30 Kecmanovic – Sonego

ora 04:00 Monfils – Garin

ora 05:00 Alcaraz – Berrettini

Opelka – Shapovalov

ora 07:00 Al. Zverev – Albot

ora 11:30 Khachanov – Nadal

Mannarino – Karatsev

Sâmbătă, 22 ianuarie

Andujar – De Minaur

Bautista Agut – Fritz

Daniel – Sinner

Evans – Roger-Aliassime

O’Connell – Cressy

Paire – Tsitsipas

Rublev – Cilic

van de Zandschulp – Medvedev

Feminin

Vineri, 21 ianuarie

ora 02:00 Azarenka – Svitolina

Parrizas-Diaz – Pegula

ora 03:00 Kostyuk – Badosa

Krejcikova – Ostapenko

ora 04:00 Keys – Wang

Kudermetova – Sakkari

ora 10:00 Anisimova – Osaka

Barty – Giorgi

Sâmbătă, 22 ianuarie

CÎRSTEA – Pavliucenkova

Kanepi – Inglis

Mertens – Zhang

Swiatek – Kasatkina

Tauson – Collins

Vondrousova – Sabalenka

Zidansek – Cornet

HALEP – Kovinic

În ceea ce ne privește, mergem mai departe cu două jucătoare: Simona Halep și Sorana Cîrstea. Prima a ratat în turul 3 întâlnirea cu Emma Răducanu, dar are mari șanse să avanseze în fața muntenegrencei Danka Kovinic. Sorana are o misiune mult mai dificilă, rusoaica Anastasia Pavliucenkova, dar nu imposibilă, în cazul în care Cîrstea va reuși unul dintre acele meciuri solide ale ei.

ADVERTISEMENT

Pe tabloul masculin, absența liderului mondial Novak Djokovic, expulzat de autoritățile australiene pentru controverse legate de documentele medicale prezentate la intrarea în țară lupta e clar că se va da între noul favorit, rusul Daniil Medvedev și urmăritorii săi, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas, Rafael Nadal și poate unii dintre lupii tineri Carlos Alcaraz, Jannik Sinner.

Alcaraz – Berrettini, spectacolul marilor speranțe

Întâlnirea dintre spaniolul Carlos Alcaraz  și italianul Matteo Berrettini poate fi numită capul de afiș la masculin pentru al treilea tur, pentru că sunt doi jucători tineri, cu mare potențial, care sigur vor oferi un spectacol pe măsură.

ADVERTISEMENT

Principalul favorit, Daniil Medvedev, va avea în față alt jucător care vine tare pe turnantă, olandezul van de Zandschulp, un jucător cu profil ofensiv, care lovește foarte tare din orice poziție și care are un serviciu foarte bun.

Nadal își măsoară forțele cu un rus

Spaniolul Rafael Nadal s-a arătat mulțumit de decizia autorităților de la Antipozi privind interzicerea accesului lui Novak Djokovic, de nouă ori învingător la Australian Open și speră să aibă o șansă într-un concurs în care altfel ar fi sperat foarte puțin pe hard.

ADVERTISEMENT

Nadal nu va avea însă un meci ușor în turul 3, pentru că în față îi va sta un jucător care iubește suprafețele rapide, rusul Karen Khachanov. În schimb, germanul Alexander Zverev nu ar trebui să aibă vreo problemă cu Radu Albot din Moldova.

Simona Halep are un traseu favorabil

Simona Halep nu va juca împotriva Emmei Răducanu, așa cum păreau a se potrivi zarurile, după ce britanica a fost eliminată dramatic de Danka Kovinic din Muntenegru, jucătoarea cu origini românești accidentându-se la mână și având nevoie de intervenția medicului.

ADVERTISEMENT

În mod normal, după lecția de tenis administrată braziliencei Haddad-Maia, Halep ar trebui să treacă fără probleme și de Kovinic, numărul 98 WTA. Dacă va merge mai departe în optimi, adversara va fi una dintre Alize Cornet (Franța) sau Tamara Zidansek (Slovenia).

Culoar greu pentru Sorana

Sorana Cîrstea nu are șansa Simonei. Primul obstacol e o jucătoare de forță, dar care și greșește mult, rusoaica Anastasia Pavliucenkova. În cazul fericit în care Sorana ar repeta evoluția fără reproș din jocul cu Petra Kvitova în optimi ea ar da peste poloneza Swiatek sau o altă jucătoare din Rusia, Kasatkina.

În această fază, turul al treilea, cele mai tari jocuri la feminin sunt Azarenka – Svitolina, Krejcikova – Ostapenko, Kudermetova – Sakkari, Anisimova – Osaka, Barty – Giorgi și Vondrousova – Sabalenka.

ADVERTISEMENT