News

Austria a cedat! Manifestul PPE care cere aderarea României la Schengen, votat în unanimitate

Delegația Austriei nu s-a mai opus manifestului electoral al PPE prin care se cere aderarea României la Schengen, anunță Siegfried Mureșan.
06.03.2024 | 20:02
Austria a cedat Manifestul PPE care cere aderarea Romaniei la Schengen votat in unanimitate
Europarlamentarul Siegfrie Mureșan a anunțat că votul a fost unanim Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Europarlamentarul PNL  a anunțat că documentul a fost votat în unanimitate de delegațiile prezente la Congresul PPE, inclusiv de cea a Austriei.

Manifestul PPE care cere aderarea României la Schengen, votat în unanimitate

Siegfried Mureșan a precizat că acest vot înseamnă că blocajul a fost depășit, în ciuda faptului că partidul lui Karl Nehammer anunțase că va continua să se opună aderării complete a României la Schengen.

ADVERTISEMENT

”BREAKING NEWS: Surpriză la Congresul Partidului Popular European de la București. Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen. Manifestul a fost adoptat în unanimitate.

Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen.

ADVERTISEMENT

Manifestul electoral votat mai devreme, care va sta la baza programului politic al Partidului Național Liberal, cuprinde următorul paragraf:

‘Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil’ ”, a scris europarlamentarul român pe Facebook.

ADVERTISEMENT

PPE a adoptat la București manifestul “Europa noastră, o casă bună și sigură pentru popoarele noastre”. Acesta conține mai multe puncte cheie, a explicat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

“PPE susține intrarea deplină în Schengen a României și Bulgariei, ridicând nu doar controalele aeriene și navale, ci și cele la granițele terestre, cât mai curând posibil. Securitatea europeană și siguranța economică a tuturor statelor de pe continent.

ADVERTISEMENT

PPE va propune crearea cadrului legislativ pentru intrarea în funcție a două noi roluri cheie: un comisar european pe securitate și apărare și altul pentru IMM-uri. Vrem o Europă sigură și prietenoasă în materie de taxe, care sprijină mediul de afaceri.

O Uniune competitivă care susține antreprenorii, tinerii și fermierii. Vrem ca politicile de mediu să meargă împreună cu cele economice și sociale.

Ținta de reducere cu 55% a emisiilor de carbon rămâne în picioare, dar trebuie ca specialiștii și piața să decidă care sunt cele mai bune tehnologii pentru a obține neutralitatea emisiilor de carbon, până în 2050”, a explicat președintele Senatului.

ADVERTISEMENT