News

Austria va începe testarea în masă a populației. ”Va fi o provocare”

16.11.2020 | 10:44
Austria va incepe testarea in masa a populatiei Va fi o provocare
ADVERTISEMENT

Cancelarul Austriei a făcut un anunț important cu privire la pandemia de COVID-19. Țara condusă de Sebastian Kurz va lua o direcție importantă începând cu 6 decembrie.

Șeful statului a precizat că Austria va desfăşura o campanie de testare masivă a populației. Acest lucru ar urma să se întâmple după terminarea perioadei de carantină care începe marți 17, noiembrie.

ADVERTISEMENT

“Am decis aici în Austria (…) să urmăm aceeaşi cale”, a transmis Sebastian Kurz, referindu-se la testarea pe scară largă făcută de Slovacia.

Cancelarul Sebastian Kurz: Austria va începe testarea populației

Decizia anunțată de Kurz vine chiar înainte de startul perioadei de carantină. Aceasta ar trebui să se termine pe 6 decembrie, moment în care va începe campania de testare.

ADVERTISEMENT

Guvernul din Austria va oferi săptămâna viitoare mai multe detalii cu privire la acest proiect.

“Va fi o provocare logistică”, a precizat cancelarul pentru postul public de radio, ORF.

Restricțiile parţiale impuse acum 14 zile n-au dat roade, iar Kurz a fost criticat pentru că nu a luat mai repede măsuri mai dure.

Austria are peste 4.000 de persoane infectate în acest moment, dintre care 560 sunt la terapie intensivă. Aproape 2.000 de persoane au murit de la începutul pandemiei provocate de COVID.

ADVERTISEMENT

Austria are o populaţie de 8,9 milioane de locuitori și va încerca să urmeze modelul Slovaciei. Vecinii austriecilor au testat ,recent, 3,6 milioane de locuitori din totalul de 5,5.

Au fost făcute teste pe persoane cu vârste cuprinse între 10 și 65 de ani. Au fost astfel depistați zeci de mii de infectați care nu prezentau simptome. Aceștia au intrat în izolare.

ADVERTISEMENT