News

Autocar cu ucraineni, răsturnat în Vrancea. 13 ambulanțe au fost trimise la fața locului, 23 de persoane sunt rănite

Un autocar cu cetățeni ucraineni s-a răsturnat în Vrancea, fiind activat planul roșu de intervenție. 13 ambulanțe au fost trimise la fața locului și au transportat la spital 23 de oameni.
27.08.2022 | 09:29
Autocar cu ucraineni rasturnat in Vrancea 13 ambulante au fost trimise la fata locului 23 de persoane sunt ranite
Autocar răsturnat în Vrancea, cu ucraineni. Foto: ISU Vrancea
ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, 23 de persoane au fost rănite, fiind vorba de 20 de femei și trei copii, care au fost preluați de ambulanțele trimise la locul accidentului.

Un autocar cu ucraineni s-a răsturnat în Vrancea

Gravul accident de circulație a avut loc sâmbătă la ora 2.45 noaptea, pe DN2, în localitatea Garoafa din județul Vrancea. Autocarul se deplasa pe direcția Focșani – Bacău și s-a răsturnat în afara drumului, într-un șanț betonat.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, autocarul venea din Istanbul și mergea spre Ucraina. Exceptând cei 23 de răniți care au fost preluați de ambulanțe, alți 20 de oameni au ajuns la un centru din Focșani, unde vor primi asistență de specialitate.

Polițiștii fac cercetări în acest caz pentru vătămare corporală din culpă, însă șoferul a fost testat cu etilotestul și nu s-a constat că acesta ar fi consumat băuturi alcoolice.

ADVERTISEMENT

Din fericire, anunță prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, nu există persoane în stare gravă.

“Planul Roşu de Intervenţie a fost activat în această dimineaţă, după ce un autocar s-a răsturnat pe E 85, la intrare în comuna Garoafa. 23 de persoane au fost conduse la spital pentru evaluare medicală, dar nimeni nu este în stare gravă. O persoană a suferit o dislocare de umăr şi a fost internată, iar o altă persoană ar avea un politraumatism la coloană, dar medicii evaluează încă persoanele care au ajuns la unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani.

ADVERTISEMENT

Restul pasagerilor din autocar au fost conduşi la Centrul de Primire a Refugiaţilor şi mai apoi în Centrul de Cazare Refugiaţi. În jurul prânzului vor fi trimişi în Ucraina, urmând să le asigurăm transportul până la graniţă”, a declarat prefectul pentru Agerpres.

Primarul comunei Garoafa, Laurențiu Diaconu, a anunțat că șoferul a pierdut controlul autocarului și a intrat în șanț.

ADVERTISEMENT

“Şoferul autocarului cu persoane din Ucraina, care veneau din Turcia şi se îndreptau spre Ucraina, la intrare în Garoafa, la circa 300 de metri pe partea dreaptă, pe sensul de mers dinspre Focşani către Bacău, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un şanţ. În autocar se aflau mame şi copii. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, la faţa locului intervenind circa 13 ambulanţe, a explicat Laurenţiu Diaconu.

ADVERTISEMENT