News

Autorii crimei din Sibiu au fost identificați. Complicele ucigașilor lui Adrian Kreiner a spus tot și a fost reținut. Update

Polițiștii i-au identificat pe autorii crimei din Sibiu. Un rol important în acest caz a jucat complicele lor, ridicat din Timiș.
16.11.2023 | 17:07
Autorii crimei din Sibiu au fost identificati Complicele ucigasilor lui Adrian Kreiner a spus tot si a fost retinut Update
Autorii crimei din Sibiu au fost identificați cu ajutorul complicelui ridicat din Timiș. Bărbații ar fi din Dolj. Sursa foto: Facebook / ȘtirileProTV / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
16-11-2023
16:00

Bărbatul suspectat că i-a ajutat pe ucigașii afaceristului din Sibiu, reţinut

Bărbatul de 44 de ani, acuzat că i-a ajutat pe cei trei suspecți în cazul crimei de la Sibiu, a fost reținut pentru 24 de ore. Oamenii legii susțin că acesta i-ar fi transportat și găzduit pe cei trei criminali, iar pe unul dintre aceștia chiar l-ar fi ajutat să părăsească țara. 

”S-a început urmărirea penală față de trei bărbați din județul Dolj, de 31, 33 și 34 de ani, pentru infracțiunile de omor calificat și tâlhărie calificată. Tot astăzi, procurorul criminalist a dispus reținerea unui bărbat de 44 de ani, din Dumbrăvița, județul Timiș, față de care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea infractorului, constând în aceea că ar fi ajutat autorii crimei cu găzduire şi transport, contribuind și la plecarea din țară a unuia dintre autori. La locuința acestuia și la sediul firmei sale s-au efectuat percheziții domiciliare”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

În același comunicat se precizează faptul că scopul omorului a fost jaful și că în imobil au fost găsite urme de ADN al unuia dintre suspecți.

”Din probele administrate până în prezent se conturează ideea că motivul pătrunderii în locuința victimei a fost jaful. Autorii au supravegheat casa victimei începând cu noaptea de 4/5 noiembrie, dintr-un imobil învecinat şi nelocuit. Pe una dintre probele prelevate cu ocazia cercetării la fața locului din acel imobil a fost identificat profilul ADN al unuia dintre autori”, a mai anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

 

La mijlocul acestei săptămâni, anchetatorii i-au identificat pe autorii crimei din Sibiu. În noaptea de duminică spre luni (5 spre 6 noiembrie), omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut până la moarte în propria locuință. Acum, procurorii știu cine sunt criminalii.

Autorii crimei din Sibiu au fost identificați cu ajutorul complicelui ridicat din Timiș. Bărbații ar fi din Dolj

Ancheta în cazul asasinării afaceristului Adrian Kreiner înaintează cu mare viteză. Miercuri, un bărbat din județul Timiș, condamnat în trecut în America pentru furt din bancomate, care este considerat martor-cheie în dosarul uciderii milionarului sibian, a fost ridicat de poliție.

ADVERTISEMENT

Timp de mai multe ore, polițiștii i-au percheziționat acestuia locuința. El locuiește cu chirie în Dumbrăvița, lângă Timișoara. Se pare că aici l-ar fi cazat pe unul dintre suspecți.

Presa din Sibiu notează că bărbatul reținut miercuri în Timișoara ar avea legături strânse cu atacul din Sibiu. Turnul Sfatului, care citează surse apropiate anchetei, scrie că el i-a adus pe cei trei bărbați care l-au omorât săptămâna trecută pe Adrian Kreiner.

ADVERTISEMENT

Complice martor în acest caz, bărbatul a făcut declarații extrem de importante în fața procurorilor. Cele spuse de el i-au ajutat pe anchetatori să-i identifice pe criminali. Individul i-ar fi turnat pentru a primi o pedeapsă mai blândă din partea judecătorilor.

Acum, după ce bărbații care l-au ucis săptămâna trecută pe Adrian Kreiner au fost identificați, urmează să fie emise mandate de arestare în lipsă, spun surse apropiate anchetei pentru presa locală.

ADVERTISEMENT

Procurorii au mai aflat că bărbatul complice ar fi fost apelat de cei trei criminali pentru a găsi un cumpărător pentru ceasurile furate de la Adrian Kreiner. Reamintim că ucigașii au plecat din locuința sibianului cu ceasuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

Criminalii lui Adrian Kreiner ar fi fugit deja din țară

Joi dimineața, prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a confirmat oficial identificarea celor trei criminali.

ADVERTISEMENT

Se pare că ar fi vorba de bărbați din județul Dolj. Aceștia ar fi reușit însă să părăsească țara. ”S-a reușit identificarea celor 3 autori ai crimei de pe str. Moldoveanu. Sunt 3 bărbați din Dolj. Până în prezent niciunul dintre ei nu a fost reținut. Este posibil să fi părăsit țara”, spune purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, conform Ora de Sibiu.

ADVERTISEMENT
Tags: