News

Autoritățile din Grecia au prelungit restricțiile aplicate turiștilor români

13.08.2020 | 14:16
Autoritatile din Grecia au prelungit restrictiile aplicate turistilor romani
ADVERTISEMENT

Autoritatea Aviației Civile din Grecia a extins durata de aplicare a unor restricții de călătorie care vizează cetățeni din statele europene, în special din țările balcanice. Astfel, restricțiile aplicate persoanelor din România sunt menținute până pe 31 august, scrie Greek City Times.

Directiva care reglementează transportul aerian de persoane prelungește restricțiile care erau deja în vigoare.

ADVERTISEMENT

Decizia de prelungire a restricțiilor de călătorie survine în contextul în care Grecia se confruntă cu o creștere accelerată a cazurilor de infecție cu coronavirus.

Restricțiile pentru români, prelungite până pe 31 august

Astfel, zborurile dintre Grecia și Turcia rămân  suspendată pe toată durata acestei luni, iar legăturile aeriene cu Albani și Macedonia de Nord vor fi menținute doar pe aeroportul  internațional ”Eleftherios Venizelos” din Atena.

ADVERTISEMENT

În continuare, pasagerii avioanelor care vin în Grecia din Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Malta și România vor fi obligați să prezinte un test negativ la COVID-19. Testul trebuie  făcut cu cel mult 72 de ore înainte de aterizarea pe teritoriul Greciei.

Pe  lista țărilor pentru care se cere teste negativ la sosirea pe aeroport au mai incluse Albania, Belgia, Cehia, Macedonia de Nord, Olanda, Spania și Suedia.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost prelungită până pe 31 auugust interdicția intrării pe teritoriul Greciei a persoanelor din afara Uniunii Europene, cu următoarele excepții: Australia, Canada, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Japonia, Noua  Zeelandă, Rwanda, Thailanda, Tunisia și Uruguay. Este însă obligatoriu ca cetățenii acestor țări să probeze că au unde  locui.

Rămâne obligatorie completarea documentului Passenger Locator Form (PLF)  cu cel puțin o zi înainte de sosire, cu  informații care să includă, aerportul de plecare, adresa la care vor locui și durata estimată a șederii.

ADVERTISEMENT

Pe lângă decizia de prelungire a restricțiilor legate de transportul aerian, rămân în vigoare și restricțiile care se referă la accesul pe cale terestră în Grecia.

În consecință, românii care intră pe terioriul elen pe la postul de frontieră de la Kulata – Promachonas trebuie să prezinte un test negativ la coronavirus, pe mostre prelevate cu 72 de ore înainte de sosirea la graniță. ”Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie obligatoriu în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și numărul/seria documentului de călătorie ce va fi prezentat în momentul controlului vamal (pașaport sau carte de identitate)”, precizează Ministerul român de Externe.

ADVERTISEMENT
Tags: