News

Autorităţile române, la vânătoare de proxeneţi în Irlanda. Calvarul a zeci de fete a luat sfârşit, cinci buzoieni au fost arestaţi

Autorităţile române, la vânătoare de proxeneţi în Irlanda. Calvarul a zeci de fete a luat sfârşit după ce cinci buzoieni au fost arestaţi de către procurorii DIICOT.
21.04.2023 | 16:16
Autoritatile romane la vanatoare de proxeneti in Irlanda Calvarul a zeci de fete a luat sfarsit cinci buzoieni au fost arestati
Autorităţile române, la vânătoare de proxeneţi în Irlanda. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Autorităţile române, la vânătoare de proxeneţi în Irlanda. Calvarul a zeci de fete a luat sfârşit după ce cinci buzoieni au fost arestaţi de către procurorii DIICOT. Anchetatorii spun că fetele erau inclusiv ”licitate online” de un grup infracțional organizat cu rădăcinile în Buzău, extins până în Irlanda și Marea Britanie.

Autorităţile române, la vânătoare de proxeneţi

Calvarul fetelor traficate dura din 2017, 12 persoane fiind arestate în acest caz, majoritatea fiind suspectate de trafic de persoane pe teritoriul României și Irlandei. Mai mult, anchetatorii au efectuat 17 percheziții domiciliare la persoanele bănuite de trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani.

ADVERTISEMENT

Pe lângă locațiile din Buzău, polițiștii au descins în locații de pe raza județului Ilfov, precum și în Irlanda, în localitățile Galway și Limerick. Oamenii legii au constatat că tinerele traficate erau racolate din diferite județe ale României, printre care Buzău, Vrancea și Brăila, conform Observatornews.ro.

“Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2017, 12 persoane bănuite, din Buzău, ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat până în anul 2023, în scopul obţinerii unor sume de bani din exploatarea sexuală a mai multor tinere. Astfel, membrii grupului ar fi racolat mai multe tinere, din diferite judeţe de pe teritoriul României (Buzău, Vrancea, Brăila), pe care le-ar fi transportat în Marea Britanie şi Irlanda şi pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia în folosul acestora. Serviciile sexuale ar fi fost anunţate pe site-uri web dedicate, iar actele infracţionale s-ar fi săvârşit în apartamente închiriate, din diferite oraşe“, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, sumele de bani câștigate de pe urma acestor tinere exploatate sexual erau transferate în România, unde erau folosite pentru achiziționarea unor bunuri de lux, respectiv autoturisme și imobile. Totodată, droguri și sume importante de bani au fost descoperite de mascați la aceste percheziții.

“În urma percheziţiilor din România, au fost ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, 21.470 de euro, 4.300 de lei, 70 de lire sterline, 12 telefoane mobile, mai multe carduri bancare, un laptop, o cantitate de drog de mare risc (cocaină) şi înscrisuri. De asemenea, a fost instituită măsura sechestrului asigurător cu privire la şase imobile şi şase autoturisme, până la concurenţa a 481.000 de lire sterline şi 427.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Două dintre autoturismele indisponibilizate, în valoare de 100.000 şi respectiv 40.000 de euro, au fost preluate în custodie de către Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI)”, a transmis IPJ Buzău. Se pare că sufletul grupării infracționale era în Râmnicu Sărat, iar de racolarea tinerelor se ocupa o femeie.

Un caz aparte i-a șocat pe oamenii legii, cel al unei fete care a fost vândută de mai multe ori, între traficanți, pentru diverse sume de bani. “Liderul grupului infracţional a organizat şi dezvoltat, începând cu anul 2017, o reţea de prostituţie, iniţial în Marea Britanie şi, ulterior, în Irlanda, atribuind roluri determinate fiecărui membru, creând, totodată, condiţiile favorabile aderării la această reţea şi a altor proxeneţi.

ADVERTISEMENT

Astfel, o parte dintre membri au recrutat (prin inducerea în eroare sau profitând de starea de vulnerabilitate) mai multe persoane vătămate, în vederea exploatării sexuale. Totodată, s-a reţinut faptul că una dintre persoanele vătămate a fost vândută, în mod repetat, de la un membru al grupului la altul, în schimbul unor diferite sume de bani”, a precizat DIICOT. În urma acestor descinderi, polițiștii au arestat cinci persoane cu vârstele cuprinse între 23 și 38 de ani, din Buzău.

ADVERTISEMENT