News

Avertisment al medicilor. Curățenia de primăvară, nocivă pentru copii

Medicii fac un avertisment îngrijorător pentru părinți. Pe cât de benefică pare, curățenia de primăvară poate fi un adevărat pericol pentru copii. La ce riscuri sunt supuși cei mici?
19.04.2022 | 23:43
Avertisment al medicilor Curatenia de primavara nociva pentru copii
ADVERTISEMENT

Curățenia de primăvară nu este atât de benefică pe cât pare. Copiii sunt expuși la unele pericole, avertizează medicii. În ultima vreme, tot mai mulți minori au ajuns la spital cu probleme de sănătate.

Cum îi afectează curățenia de primăvară pe copii

Medicii trasmit că cei mici pot dezvolta viroze respiratorii sau pot înghiți substanțe extrem de toxice, dacă sunt lăsați nesupravegheați. De exemplu, zilele trecute, a ajuns la UPU Iași un copil de 3 ani care a băut benzină.

ADVERTISEMENT

”Încep să apară accidentele generate de perioada în care toată lumea este ancorată în mai multe activităţi administrative şi cei mici sunt mai puţin supravegheaţi.

Există şi cazuri care sunt mai greu de gestionat, chiar dacă este o cantitate de toxic mai mică”, a detaliat dr. Tamara Roșu, medic șef al UPU Iași, scrie Ziarul de Iași.

ADVERTISEMENT

Copii internați în spital după ce au băut benzină

În ceea ce-l privește pe copilul de 3 ani care a băut bezină a fost internat de urgență, făcându-i-se spălătură gastrică. Acum, se află sub supravegherea cadrelor medicale.

”A necesitat internare în Clinica de Toxicologie. Spălătura gastrică în caz de ingestie a acestor substanţe este contraindicată, însă este nevoie de supraveghere amănunţită din partea personalului medical”, a mai precizat dr. Tamara Roşu.

ADVERTISEMENT

În anii anterior, au fost cazuri când la spital au ajuns în această perioadă, dinainte de Paști, copii care au înghițit din greșeală detergent lichid sau chiar diluant de vopsea și alte produse de igienizare a casei.

”Cei mai mulţi copii au fost consultaţi şi au plecat acasă, procentul internărilor a fost mai mic în contextul virozelor respiratorii. În continuare trebuie să luăm măsuri de izolare pentru a preveni transmiterea.

ADVERTISEMENT

De exemplu, la noi în spital purtarea măştilor de protecţie este absolut necesară, asigură protecţia nu doar în cazul COVID-19, ci pentru celelalte virusuri care se transmit pe cale aerogenă”, a mai avertizat medicul Tamara Roșu.

ADVERTISEMENT
Tags: