News

Avertisment de la Loteria Română: Puteți fi victimele unor escrocherii legate de Loteria Vaccinării

Avertisment de la Loteria Română: mai multe persoane au fost contactate prin e-mailuri frauduloase prin care erau anunțați că au câștigat la Loteria Vaccinării.
10.11.2021 | 15:35
Avertisment de la Loteria Romana Puteti fi victimele unor escrocherii legate de Loteria Vaccinarii
ADVERTISEMENT

Tentativa de fraudă pe seama Loteriei Vaccinării anunțată de Compania Națională „Loteria Română” se desfășoară pe internet, prin e-mailuri frauduloase trimise românilor.

Oamenii pot fi victimele unor escroci care se folosesc de imaginea Loteriei Vaccinării

Loteria Română atenționează că sunt în curs tentative de înșelăciune și de însușire a informațiilor cu caracter personal prin diferite modalități de fraudare, folosindu-se de însemnele ori de simbolurile organizatorilor Loteriei Vaccinării.

ADVERTISEMENT

Destinatarilor li se solicită informații cu caracter personal și informații despre vaccinare, sub pretextul că doar astfel își pot primi premiul.

„Prin intermediul unor mesaje transmise prin e-mail, destinatarii sunt anunțați că au câștigat la Loteria de Vaccinare și li se solicită, în vederea acordării câștigului, date cu caracter personal și alte elemente legate de vaccinare”, precizează compania pe Facebook.

ADVERTISEMENT

„Informațiile cu privire la Loteria de Vaccinare pot fi obținute exclusiv de pe site-urile oficiale ale Ministerului Sănătății (www.ms.ro), Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (www.economie.gov.ro) și C.N. ”Loteria Română” S.A. (www.loto.ro), care au fost comunicate la începutul campaniei Loteria de Vaccinare”, precizează Loteria Română.

Avertisment de la Loteria Română. Ce urmăresc infractorii cibernetici

Compania atrage atenția cu privire la respectivele înșelăciuni și anunță că infractorii vor doar să fure date personale.

ADVERTISEMENT

Loteria Vaccinării este organizată conform Regulamentului stabilit prin hotărâre comună a Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și a Ministerului Sănătății.

„Atragem atenția cu privire la tentativele de înșelăciune și de obținere de date cu caracter personal prin intermediul mai multor mijloace care folosesc însemne sau simboluri ale organizatorilor Loteriei de Vaccinare (adrese de e-mail cum ar fi loteriavaccinarii.gov@gmail.com sau similare, sigla Loteriei Romane, abrevieri tip gov. s.a.).”, se arată în comunicatul Loteriei.

ADVERTISEMENT

Unde putem afla informațiile oficiale ale Loteriei Române

Regulamentul organizării tragerilor la sorți poate fi accesat și citit pe site-ul Loteriei Române, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și pe site-ul Ministerului Sănătății.

„Conform Regulamentului de organizare a Loteriei de vaccinare, cap. IV – Rezultatele oficiale ale extragerilor Loteriei de vaccinare, Art. 10: Rezultatele extragerilor sunt aduse la cunoștința participanților prin afișarea pe site-ul Loteriei Române www.loto.ro, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și pe site-ul Ministerul Sănătății”, transmite Loteria Română.

„Atragem atenția tuturor cetățenilor să nu dea curs unor astfel de mesaje sau altor tipuri de practici similare și le recomandăm să se informeze numai din surse oficiale”, se mai arată în comunicatul emis de Loteria Română.

ADVERTISEMENT