ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Avertisment pentru Andrei Miron! Cum s-au descurcat de-a lungul timpului jucătorii veniți de la Botoșani la FCSB

Autori: Andrei Șchiopu, Ionut Neamţu | 09.01.2020 | 12:07
Avertisment pentru Andrei Miron! Cum s-au descurcat de-a lungul timpului jucătorii veniți de la Botoșani la FCSB
Cătălin Golofca, pe vremea când juca la FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu

Andrei Miron este noul jucător al FCSB-ului, transfer anunțat în exclusivitate de FANATIK, și completează o listă lungă de fotbaliști veniți de la FC Botoșani la vicecampioana României.

ADVERTISEMENT

Fundașul central trebuie să evolueze cel puțin la fel de bine cum a făcut-o în echipa moldovenilor pentru că de-a lungul timpului mai mulți fotbaliști s-au întors la Botoșani, după ce l-au dezamăgit pe Gigi Becali.Cum s-au descurcat jucătorii veniți de la Botoșani la FCSB

De-a lungul anilor mai mulți jucători de la FC Botoșani au ajuns la FCSB, însă nu toți au reușit să confirme și s-au întors înapoi în Moldova. Andrei Miron, noul jucător al FCSB-ului, a avut evoluții foarte bune pentru Botoșani, însă trebuie să își mențină forma și la vicecampioana României, mai ales că Gigi Becali este recunoscut pentru faptul că nu are răbdare cu jucătorii noi veniți.

ADVERTISEMENT

Cătălin Golofca și Mihai Roman au fost jucătorii care s-au întors de la FCSB la FC Botoșani, în urma evoluțiilor mai puțin satisfăcătoare pe care le-au avut. Între timp, Golofca a prins un transfer la CFR Cluj, însă nici în echipa lui Dan Petrescu nu a reușit să se adapteze.

Răzvan Oaidă și Aristidis Soiledis au ajuns în vara anului 2019 la vicecampioana României și au reușit să facă față cerințelor impuse la FCSB, iar Oaidă a intrat chiar în grațiile patronului. Nici Soiledis nu s-a lăsat mai prejos, el jucând de-a lungul timpului și pe postul de fundaș central, deși nu este poziția lui de bază, dar a reușit să înscrie un gol în partida cu Viitorul (2-0).

Olimpiu Moruțan a fost „perla” de la FC Botoșani, în care Valeriu Iftime, patronul echipei, își punea mari speranțe. Moruțan a fost dorit insistent de Gigi Becali, iar în vara anului 2018 prindea un transfer important la FCSB.

ADVERTISEMENT

Moruțan a avut evoluții fluctuante pentru vicecampioana României, însă în ultimele meciuri pe care le-a jucat în campionat s-a descurcat mult mai bine, iar la partida cu Universitatea Craiova (ultima din 2019) a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren.

Lista jucătorilor veniți de la FC Botoșani la FCSB:

  1. Cătălin Golofca (mijlocaș) – 400.000 de euro în 2017
  2. Mihai Roman (mijlocaș) – 400.000 de euro în 2018
  3. Olimpiu Moruțan (mijlocaș) – 700.000 de euro în 2018
  4. Răzvan Oaidă (mijlocaș) – 700.000 de euro în 2019
  5. Aristidis Soiledis (fundaș) – 75.000 de euro în 2019
  6. Andrei Miron (fundaș) – gratis în 2020
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan își dorește să joace mai multe meciuri la FCSB

Olimpiu Moruțan a fost unul dintre cele mai dorite transferuri ale lui Gigi Becali din ultima vreme și visează că mijlocașul venit de la FC Botoșani îi va aduce mulți bani printr-un transfer în străinătate.

Totuși, Olimpiu Moruțan a jucat doar zece partide în campionat în actualul sezon și își dorește ca în 2020 să primească mai multe șanse. Imediat după meciul cu Universitatea Craiova (2-0), Moruțan și-a pus o dorință pentru viitor: Chiar îmi pare rău că se termină acum, îmi doream să continui tot aşa şi să nu se termine campionatul”.

ADVERTISEMENT

„Vreau să joc cât mai multe meciuri şi să îmi ajut echipa să câştige. Încă nu am jucat foarte multe meciuri aici ca titular, dar îmi doresc ca de la anul să fie un an împlinit”, a mai spus Olimpiu Moruțan.

Condițiile în care Andrei Miron a fost transferat de FCSB

Andrei Miron a fost transferat pe gratis de FCSB de la FC Botoșani, însă va mai rămâne încă două meciuri în echipa moldovenilor, pentru a-i ajuta să se lupte pentru locurile de play-off. Gigi Becali a explicat condițiile în care fundașul central a fost adus: O să rămână cu ei, facem actele de acum. Joacă două sau trei meciuri și vine la noi.

Vine gratis, Iftime ia 30% din următorul transfer. E gratis, nu e bună afacerea? L-am vrut demult. L-am vrut și pe Burcă, dar nu l-am luat”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!