Sport

Avertisment pentru Edi Iordănescu după transferul lui Horațiu Moldovan. „Va avea o problemă”

Bogdan Stelea trage un semnal de alarmă după transferul lui Horațiu Moldovan în Spania. Fostul internațional este de părere că România are nevoie de jucători în formă pentru Euro.
26.01.2024 | 07:38
Avertisment pentru Edi Iordanescu dupa transferul lui Horatiu Moldovan Va avea o problema
Horatiu Moldovan este obligat sa joace la Atletico Madrid pentru a ramane in vederile selectionerului
ADVERTISEMENT

Horatiu Moldovan, proaspăt transferat la Atletico Madrid pentru suma de 800.000 de euro de la Rapid, se confruntă cu o provocare semnificativă în lupta pentru postul de titular în fața legendarului Jan Oblak. Cu Oblak în calitate de portar principal la Atletico Madrid, Stelea atrage atenția că Moldovan ar putea să aibă dificultăți în menținerea unui ritm constant.

Edi Iordănescu trebuie să caute alternative după transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid

“Acum, selecționerul va avea o mare problemă, pentru că va trebui să hotărască ce va face cu el și o să îi fie destul de greu. Eu spun cum eram eu. La 26 de ani, aveam nevoie de jocuri ca să fiu bine.

ADVERTISEMENT

Dacă nu jucam, nu eram în priză în permanență și nu mă hrăneam cu realizări din meciuri, nu eram în regulă. S-a și văzut! La acel meci cu Cipru, după care domnul Dinu a spus că nu sunt ok, eu deja nu mai apăram de vreo șase luni.

Nu eram titular, jucam din când în când în meciuri din Cupă. A avut perfectă dreptate, nu eram în regulă. Eu cred că are nevoie de meciuri. Una e să ți se întâmple un lucru ca ăsta, să stai pe bancă la 26 de ani, alta e la 35 de ani.

ADVERTISEMENT

După ce ai trecut printr-o mulțime de situații, ai o anumită liniște. La 26 de ani, vrei să rupi munții. Pentru asta ai nevoie de continuitate și de încredere, care se obține doar cu meciuri în picioare”, a declarat Bogdan Stelea pentru Digisport.ro.

Horațiu Moldovan, rezerva lui Jan Oblak la Atletico Madrid

Fostul portar internațional Bogdan Stelea anticipează că această competiție strânsă ar putea să își pună amprenta asupra prestațiilor lui Moldovan și să creeze o dilemă pentru selecționerul Edi Iordănescu înaintea EURO 2024. Horațiu Moldovan trebuie să tragă tare pentru a-l impresiona pe Diego Simeone și să prindă minute în La Liga.

ADVERTISEMENT

“Probabil i se va mai da șanse. Nu spun dacă ar mai trebui să apere poarta naționalei. Eu cred că ar mai trebui văzut la antrenamente, la meciurile amicale. Nu sunt radical să spun că nu pot fi portari care să apere fără să joace.

Sunt o mulțime. Era Burgos la Atletico Madrid. La început era titular, apoi era la naționala Argentinei. Burgos nu mai apăra la Atletico Madrid, iar Bielsa a spus la conferința de presă că Burgos e numărul 1.

ADVERTISEMENT

Lucrurile pot funcționa, dar selecționerul trebuie să ia o hotărâre în privința asta. E mult mai ușor să iei o decizie în momentul în care vezi ce se întâmplă cu jucătorul tău la meciuri. Necunoscuta va fi destul de mare. Depinde foarte mult de cât de inspirat va fi.

Poate să îl bage primul meci la EURO sau în anumite meciuri, să facă un meci fantastic și să se hrănească din asta. Nu ai de unde să știi, nu toți suntem la fel”, a punctat Bogdan Stelea.

ADVERTISEMENT