News

Avertisment pentru părinții care își duc copiii în parcul Herăstrău: “E pericol de accidentare peste tot”

Părinții care-și duc copiii în parcul Herăstrău sunt atenționați că își asumă un risc atunci când le permit micuților să se joace pe tobogane rupte sau stricate.
21.08.2023 | 07:12
Avertisment pentru parintii care isi duc copiii in parcul Herastrau E pericol de accidentare peste tot
Avertisment pentru părinții care își duc copiii în parcul Herăstrău: “E pericol de accidentare peste tot”
ADVERTISEMENT

Spațiul din acest parc a fost închis încă din 2022 de către Protecția Consumatorului, însă sute de părinți își duc acolo copiii în fiecare zi, în timp ce Primăria nu pare să fi făcut niciun efort considerabil pentru a repara toboganele rupte sau stricate. În schimb, părinții sunt ”anunțați” printr-un afiș A4 că își duc copiii în parc pe propria răspundere.

Avertisment pentru părinții care își duc copiii în parc

Conform Observatornews.ro, cel mai frecventat loc de joacă din nordul Bucureștiului se ”laudă” cu leagăne ruginite, tobogane rupte și panouri desprinse, cu margini ascuțite. De altfel, acestea au fost și motivele pentru care ANPC a decis să închidă acest parc în luna martie 2022.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care singura măsură luată a fost ”amplasarea” unei pagini A4 cu un avertisment, sute de părinți fie nu văd foaia, fie o ignoră și își duc copiii în acest parc, asumându-și un risc real pentru siguranța celor mici. Prefectul Bucureștiului nu a putut comenta informația, precizând că are nevoie ”de timp să se informeze cu privire la situație”.

Între timp, o parte dintre părinți se plâng că parcul e un pericol real pentru copii, însă continuă să-și ducă acolo odraselele. ”E pericol de accidentare peste tot. Noi chiar avem un copilaş în grup care şi-a rupt piciorul. Sunt sparte unele tobogane, nu ştiu, nu se pune preţ pe siguranţa copilului”, se plânge o femeie, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

“E periculos pentru că sunt multe leagăne învechite, s-au mai întâmplat multe cazuri în care au mai căzut copiii din leagăne”, adaugă o altă mămică. Singurul care a intervenit a fost consilierul general Marius Pavel, care acuză Primăria Generală că nu a făcut nimic pentru a remedia situația.

“Cu certitudine acestea puteau fi ridicate dar nu vorbim despre lipsa banilor, ALPAB are cel mai mare buget din istorie în acest an. Primăria Generală trebuia să închidă acel loc de joacă”, a declarat Marius Pavel, potrivit sursei citate. De fapt, parcul Herăstrău este doar una dintre ”capcanele” pentru copii din București.

ADVERTISEMENT

Un alt exemplu de ”așa nu” e parcul Carol din Capitală, unde suprafața de tartan e plină de gropi, iar între plăci s-au creat spații prin care poate intra piciorul oricui. Totodată, treptele toboganelor sunt rupte, mesele din pingpong ruginite și un ansamblu de joacă pentru copii zace în derivă.

Și în acest caz părinții sunt nemulțumiți și cer ”mai mulți paznici”, în timp ce autoritățile nu fac nimic pentru a remedia situația.  “Să se pună paznici mai mulţi pentru că nu ne emancipăm niciodată. O să aruncăm gunoaie pe jos, o să distrugem pentru că aici este vorba de distrugere“, se plânge o femeie.

ADVERTISEMENT

Prefectura Capitalei transmitea în urmă cu o săptămână că vor fi efectuate controale la toate parcurile din București, după ce în urmă cu două săptămâni o fată de 10 ani s-a electrocutat la un loc de joacă din Sectorul 6 al Capitalei. Micuța s-a urcat pe un gărduleț metalic care delimita parcul și a atins un stâlp de iluminat, moment în care s-a electrocutat.

ADVERTISEMENT