News

Avertisment pentru șoferi! Risc de polei pe drumuri din mai multe județe

Reprezentanții Poliției Rutiere au emis un avertisment pentru șoferi. Miercuri seara, pe mai multe drumuri din țară există risc ridicat pentru depunere de polei.
26.01.2022 | 20:41
Avertisment pentru soferi Risc de polei pe drumuri din mai multe judete
ADVERTISEMENT

Odată cu încălzirea vremii, locul precipitațiilor solide a fost luat de lapovițe și ploi. În aceste condiții, riscul de depunere a poleiului pe șosele este unul ridicat.

Poliția Română, avertisment pentru șoferi. Risc de depunere a poleiului pe drumuri din mai multe județe

Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române anunță că pe mai multe şosele din Banat, Transilvania și Moldova există, miercuri seara, risc de formare a poleiului.

ADVERTISEMENT

”Pe mai multe artere rutiere din județele Arad, Iaşi, Timiș și Hunedoara se circulă în condițiile unui carosabil umed, fiind semnalate precipitații mixte, care local pot favoriza depunerea de polei”, se arată într-un comunicat emis de Poliția Română.

Date fiind aceste condiții dificile de trafic, cei din Poliție vin și cu o serie de sfaturi utile pentru șoferii aflați în aceste zone.

ADVERTISEMENT

”Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată în permanență condițiilor de drum, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire.

Șoferilor le se mai recomandă să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă și să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului”, mai anunță centrul Infotrafic.

ADVERTISEMENT

Probleme în trafic pe drumuri din Iași și Neamț

Poliția Română anunță și o serie de probleme raportate în trafic pe drumurile din Moldova, în județele Iași și Neamț.

Centrul Infotrafic anunță că pe DN 28A Pașcani-Târgu Neamț, în localitatea Moțca, județul Iași, a avut loc o tamponare în care au fost implicate două autotrenuri, evenimentul nefiind soldat cu persoane rănite. Circulația este oprită pe ambele sensuri, fiind valori normale de trafic.

ADVERTISEMENT

Autoritățile anunță că circulația în zonă ar putea fi reluată în 45 de minute.

Probleme sunt și în Neamț. Circulaţia rutieră este blocată pe DN 15 Târgu Neamț – Borsec, în localitatea Pipirig, pentru a permite repunerea pe roți a unui autotren răsturnat în afara părții carosabile în cursul zilei de ieri.

Se estimează reluarea traficului în aproximativ 100-120 de minute, anunță cei din Poliția Română.

ADVERTISEMENT