News

Avertisment sumbru lansat de Alexandru Rafila. Ce se va întâmpla cu numărul de cazuri după încheierea vacanței

06.09.2020 | 15:48
Avertisment sumbru lansat de Alexandru Rafila Ce se va intampla cu numarul de cazuri dupa incheierea vacantei
ADVERTISEMENT

Sezonul vacanțelor din România se apropie de final, iar medicul Alexandru Rafila vine cu o previziune în ceea ce privește evoluția cazurilor pozitive de Covid-19 din România.

Astfel, după finalul vacanțelor este de așteptat să asistăm la o creștere a procentajului testelor pozitive, spune reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

ADVERTISEMENT

Medicul spune că, pe măsură ce testele care se fac la solicitare dispar, vor mai rămâne doar testele pentru cei care se încadrează la definiția de caz, iar procentul lor de pozitivitate e unul mult mai ridicat.

Ce se va întâmpla cu numărul de cazuri pozitive după încheierea vacanței. Anunțul lui Alexandru Rafila

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila a explicat că în perioada următoare este de așteptat ca procentajul zilnic de cazuri pozitive cu SARS-CoV2 să crească. Principalul motiv este legat de faptul că se încheie perioada vacanțelor și testele la cerere se vor diminua în mare măsură.

ADVERTISEMENT

”Atenție, dacă vom discuta despre o creștere de cazuri în perioada următoare, această creștere va fi dublată și de creșterea numărului de teste (pozitive), dar nu pentru că cineva crește sau scade numărul de teste artificial.

Vorbim de acest lucru pentru că vor fi mai multe persoane care se încadrează în definițiile furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică”, a declarat profesorul Alexandru Rafila la Digi24.

ADVERTISEMENT

Rafila: Capacitatea de testare nu va scădea

În această perioadă, există foarte multe teste de coronavirus care se fac zilnic sunt la cerere deoarece multe țări au impus obligativitatea testării pentru turiștii care vor să le viziteze, ceea ce înseamnă că românii trebuie să își facă testele în țară.

Deși este de așteptat ca aceste examinări la cerere să scadă odată cu finalul sezonului de vacanță, Dr. Alexandru Rafila să asigurări că vom avea în continuare o capacitate de testare ridicată.

ADVERTISEMENT

”În acest moment, o bună parte din testele care se fac în România se fac la cerere, pentru că sunt multe persoane care au nevoie de aceste teste pentru a merge în vacanță în străinătate.

Nu înseamnă că după ce nu va mai exista această cerere, capacitatea de testare a României scade, a precizat profesorul Rafila. Însă laboratoarele private de testare vor rămâne cu o capacitate neutilizată”, a adăugat el pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT