Fotbal international

Avertismentul președintelui Federației Spaniole de Fotbal: „E imposibil să jucăm în luna mai!”

25.03.2020 | 20:02
Avertismentul presedintelui Federatiei Spaniole de Fotbal E imposibil sa jucam in luna mai
ADVERTISEMENT

Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, avertizează asupra epidemiei de coronavirus din Spania care se extinde din ce în ce mai mult și nu crede că La Liga se poate reluat în luna mai, așa cum a fost anunțat inițial.

Avertismentul președintelui Federației Spaniole de Fotbal

Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, avertizează asupra datei la care se poate relua campionatul și nu crede că în luna mai se va putea juca fotbal.

ADVERTISEMENT

„Acum avem un scenariu în care campionatul să se încheie în august sau septembrie. E practic imposibil să jucăm în luna mai. Jucătorii trebuie să înceapă pregătirea, iar jocurile să fie recuperate începând cu 30 iunie.

Am susținut mereu că un sezon cu mai mult de jumătate dintre meciuri disputate trebuie să se încheie”, a fost anunțul făcut de spanioli.

ADVERTISEMENT

„Nu vreau să iau în considerare să jucăm o dată la 48 de ore!”

Epidemia de coronavirus se manifestă din ce în ce mai grav, iar numărul deceselor a început să crească alarmant de mult.

Luis Rubiales exclude scenariul în care echipele ar urma să dispute meciurile o dată la 48 de ore: „Nici nu vrea să iau în considerare posibilitatea să se joace la 48 de ore. A fost o propunere făcută de La Liga, dar jucătorii sunt și ei oameni.

ADVERTISEMENT

Să nu ne mai gândim la asta, pentru că nu e un lucru viabil. Cluburile mici trebuie să se salveze, iar alte variante ar fi cu adevărat negative”.

„Când țara se va recupera și o să avem garanții, o să vedem cum vom încheia sezonul”, a mai spus Luis Rubiales.

ADVERTISEMENT

Campionatul Spaniei a fost suspendat după ce Trey Thompkins, un jucător de baschet de la Real Madrid, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Inițial, campionatul de fotbal în Spania trebuia să se reia în luna mai, dar situația de coronavirus a degenerat în ultimele zile.

ADVERTISEMENT