News

Avertizare de la ANM. Cod galben de furtuni și ploi abundente în majoritatea județelor

23.07.2020 | 11:04
Avertizare de la ANM Cod galben de furtuni si ploi abundente in majoritatea judetelor
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferă accentuată pentru majoritatea regiunilor.

Astfel, ziua de joi va fi una dominată din nou de fenomene meteo severe, precum ploi torențiale, vijelii și posibile căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

La fel ca în ziua anterioară, cantitățile de apă importante anunțate, de până la 50 de litri pe metru pătrat, pot cauza noi inundații în unele regiuni.

Cod galben de la ANM: furtuni și ploi abundente în majoritatea județelor

ANM a actualizat, joi dimineață, avertizările de vreme severă. În vigoare este deja un cod galben de ploi și furtuni, iar o informare va cuprind zilele de 24 și 25 iulie.

ADVERTISEMENT

Aproape pe tot parcursul zilei de 23 iulie, mai precis între orele 10:30 și 23:00, în România pot apărea frecvente fenomene severe, în urma cărora pot să se producă noi inundații.

În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării și local în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

ADVERTISEMENT

Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp, anunță meteorologii.

Informare de instabilitate până sâmbătă

Weekendul care urmează se anunță a fi unul la fel de instabil meteo. Specialiștii au emis, deocamdată, o informare privind perioada 24 iulie, ora 12:00 – 25 iulie, ora 10:00.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, la deal și la munte, precum și în centrul teritoriului, apoi și în vest și sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

De asemenea, ANM mai anunță că până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată îndeosebi în jumătatea de vest a țării, la deal și la munte.

ADVERTISEMENT