News

Avertizare meteo pentru prima zi a weekendului! Averse și descărcări pentru mai multe zone ale țării

Avertizare meteo pentru prima zi a weekendului transmisă de reprezentanții ANM
24.07.2021 | 09:13
Avertizare meteo pentru prima zi a weekendului Averse si descarcari pentru mai multe zone ale tarii
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis un avertisment pentru mai multe zone. Astfel, în prima zi a weekendului, vom avea parte de o zi frumoasă şi temperaturi normale pentru luna iulie, însă vor exista și perioade în care vremea se va schimba brusc.

Concret, dina doua parte a zilei, în dealurile Olteniei şi ale Munteniei, în Transilvania şi pe la munte vor apărea averse însoţite de fenomene electrice. De asemenea, din punct de vedere al maximelor, se pleacă de la 25 de grade în depresiuni şi în Bucovina şi ajung până la 32 de grade în Oltenia.

ADVERTISEMENT

Avertisment meteo pentru prima zi a weekendului!

Dacă ne raportăm strict la Dobrogea şi Bărăgan, atunci trebuie să știți că în aceste zone găsim soare, dar şi câţiva nori de vreme bună. Temperaturile mai cresc puţin şi se opresc pe la 30 de grade.

Urcăm puțin pe hartă și în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosferă va fi însorită, se face mai cald şi dupã prânz se ating 31 de grade.

ADVERTISEMENT

Totodată, în nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă vreme bunã şi doar pe la munte mai pot să apară ploi de scurtã duratã. Interesant este că aici se încălzeşte uşor şi se vor înregistra cel mult 28 grade Celsius.

Ne mutăm puțin și facem trecerea către nordul Transilvaniei şi în Maramureş, acolo unde se așteaptă vreme frumoasã şi se face puţin mai cald. Ploile pot să apară doar întâmplător, mai cu seamã în zonele de munte.

ADVERTISEMENT

Cei care locuiesc în vestul tãrii trebuie să știe că atmosfera va fi una însorită, temperaturile continuã sã creascã şi se opresc pe la 31 de grade.

Strict pentru zona Transilvaniei urmeazã o zi plăcută cu soare şi câţiva nori de vreme bunã. Câteva ploi sporadice, vor uda zonele de munte, iar maximele cresc cu 2-3 grade fațã de ziua trecutã.

ADVERTISEMENT

În sud-vestul tãrii, norii se adunã în zonele mai înalte, pe unde o să mai plouã puţin, dar în rest avem vreme bunã şi maxime de panã la 32 de grade la Drobeta-Turnu-Severin.

Coborâm și în sudul tãrii, se anunţă soare şi atmosferã plãcutã iar dupã prânz se vor atinge 31 de grade Celsius. De asemenea, în Capitală, predomină vremea frumoasã, norii apar doar trecător şi vântul va sufla slab. Se încălzeşte uşor şi la amiază se ating 31 de grade Celsius.

Cei care vor să petreacă un weekend la munte trebuie să aibă în vedere că se anunţă soare în cea mai mare parte a zilei. Dupã-amiază şi seara, se adună norii şi vor aduce ploi pe suprafeţe restrânse şi vântul va creşte în intensitate pe timpul ploilor. Valorile termice vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Românii care vor să meargă pe litoral au parte de o zi frumoasã cu cer variabil şi un vânt mai activ. Pe plajă se ating cel mult 29 de grade şi apa mării va avea în jur de 24 de grade.

ADVERTISEMENT