Life

Ea este stewardesa din România care a supraviețuit după ce s-a prăbușit de două ori cu avionul. I s-a spus ”Pisica Neagră” a aviației și a crezut că e urmărită de un blestem

Două accidente majore de avion, dar și nenumărate alte incidente precum un aparat lovit de fulger, depresurizări sau opriri de motoare sunt doar câteva încercările vieții ei.
08.01.2023 | 10:49
Ea este stewardesa din Romania care a supravietuit dupa ce sa prabusit de doua ori cu avionul I sa spus Pisica Neagra a aviatiei si a crezut ca e urmarita de un blestem
Ea este stewardesa din România care a supraviețuit după ce s-a prăbușit de două ori cu avionul. Sursa foto: facebook/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Stewardesa de origine română recunoscută ca ”Pisica Neagră”, pe numele ei real Laura Aurelia Grigore este supraviețuitoarea a două accidente majore de avion. Prima dată a scăpat după ce aeronava Tarom s-a prăbușit în ocean. Al doilea incident a avut loc câțiva ani mai târziu când aparatul de zbor a luat foc la aterizare. Și asta nu e tot, de când a trecut razant pe lângă moartea a avut parte și de alte momente de cumpănă: lovituri de fulger, depresurizări sau opriri de motoare.

”Pisica Neagră” a aviației, urmărită de un blestem?

Deși a supraviețuit de fiecare dată, stewardesa Laura Aurelia Grigore, poreclită ”pisica neagră”, se gândește, adesea, că este urmărită de un blestem.

ADVERTISEMENT

Povestea stewardesei începe în anul 1980 când se afla la bordul unui avion care s-a prăbușit în oceanul Atlantic, lângă coastele Mauritaniei. Paul Mitu, căpitanul avionului, a aterizat în ocean, păcălit fiind de razele lunii care l-au făcut să creadă că sunt de fapt balizajul pistei.

Însărcinată în prima luna, Laura a lăsat totul deoparte și s-a mobilizat în căutarea bărcilor de salvare gonflabile, depozitate într-un compartiment special in exteriorul aeronavei.

ADVERTISEMENT

A sărit în apă fără să se gândească o clipă la rechinii care le puteau da târcoale. Nu a putut face rost de bărci, însă, întoarsă pe fuselajul epavei, a coordonat un grup de supraviețuitori până când au ajuns salvatorii.

Momentele cele mai de groază pentru mine au fost în clipa în care m-am urcat din nou pe avion. Am văzut-o pe colega mea întinsă, care a pierdut foarte mult sânge din cauza unei artere tăiate.

ADVERTISEMENT

Era acoperită de haine pentru că au zis că este moartă. I se vedeau doar picioarele, eu i-am dat hainele la o parte de pe faţă şi atunci a mişcat puţin din gură. Am stat apoi cu ea până au venit şi ne-au salvat”, rememora la un moment dat Laura Aurelia Grigore.

Alte ghinioane cu care s-a aflat față în față

A supraviețuit incidentului din oceanul Atlantic, și mai mult, doar o un deces a fost declarat după acea noapte de coșmar.

ADVERTISEMENT

Viața, însă, câțiva ani mai târziu o punea din nou la încercare pe ”pisica neagră”. În 1986 Laura se afla din nou în aeronava Antonov, când la aterizare, aparatul a luat foc.

Când a atins pista cu trenul față, tot sistemul hidraulic a intrat prin fuselaj în cabina piloților. Avionul s-a aprins instant, iar ei, piloții, mecanicul și navigatorul au fost arși de vii”, mai povestea Laura, cea care a evacuat toți pasagerii.

Blestemul a urmărit-o pe Laura la orice pas. În anii ce au urmat ea s-a aflat la bordul unei aeronave care a fost lovită de fulger, de asemenea în alt aparat de zbor în care fusese amplasată o bombă. Un meteorit, depresurizări sau opriri de motoare sunt alte ”mici” încercări cărora a trebuit să le facă față.

Lovită de blestem și pe plan personal

După retragerea la pensie Laura Aurelia Grigore, poreclită ”pisica neagră” a sperat la o viață mai bună, însă, ghinioanele au lovit-o și pe plan personal.

În decursul a mai puțin de doi ani stewardesa și-a înmormântat mama și tatăl vitreg pe care îl îngrijea.

În 2013 își pierdea și soțul, fostul jucător de fotbal Bruno Grigore, care a decedat din cauza unei boali necruțătoare.

Nu pot să mai intru în casa în care am rămas singură după ce în mai puțin de doi ani mi-au murit patru ființe dragi. O să plec la fiica mea, în Italia”, mărturisea legenda aviației românești.

ADVERTISEMENT