News

Avocat bucureştean, reţinut de DNA pentru că făcea afaceri cu casele morţilor. Cum acţiona reţeaua

Mai mult persoane au fost reținute după ce un avocat ar fi ajutat la obținerea unor locuințe cu ajutorul unor testamente false
14.03.2024 | 17:13
Avocat bucurestean retinut de DNA pentru ca facea afaceri cu casele mortilor Cum actiona reteaua
Un avocat a fost reținut după ce a ajutat mai multe persoane să obțină case prin testamente false. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pe baza unor testamente falsificate mai multe persoane s-au ales cu locuințe, ajutate de un avocat, a anunțat DNA într-un comunicat emis joi, 14 martie.

Avocat reținut pentru că a obținut case prin documente false

Patru indivizi, printre care și un avocat din București, au fost reținuți de către DNA în legătură cu un dosar ce investighează achiziționarea abuzivă a unor locuințe aparținând unor persoane decedate.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cei menționați, autoritățile cercetează penal alte opt persoane. Potrivit DNA, în perioada 2018 – 2022, mai multe persoane au obținut ilegal proprietăți imobiliare situate în București după decesul proprietarilor acestora.

Avocatul este acuzat pentru mai multe tipuri de infracțiuni: complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte), fals intelectual și uz de fals.

ADVERTISEMENT

Conform anchetatorilor, mecanismul infracțional utilizat de suspecți a fost unul complex și a implicat, printre altele, identificarea imobilelor de interes, falsificarea documentelor (cum ar fi contracte de împrumut și testamentul), implicarea unor persoane influente, pentru redactarea documentelor și conferirea lor de credibilitate în fața autorităților notariale și judiciare, urmată de vânzarea imobilelor în cauză.

Prejudiciu uriaș cu testamente false

Persoanele investigate, ajutate în unele cazuri de un avocat, au influențat notarii și executorii judecătorești și au acționat ilegal, iar astfel au au emis certificate de moștenitori sau au oferit executări silite.

ADVERTISEMENT

Toate acestea au condus la prejudicierea moștenitorilor legali ai persoanelor decedate, care aveau de fapt dreptul să preia proprietățile, mai arată DNA.

„În contextul menționat mai sus, persoanele cercetate, printre care și inculpații S.N.F., R.C.P. și V.D.M.A., în unele cazuri beneficiind și de ajutorul avocatului E.P., ar fi determinat notari și executori judecătorești, care, acționând fără vinovăția prevăzută de lege, ar fi emis certificate de moștenitori sau ar fi procedat la realizarea unor executări silite, aceste demersuri având ca finalitate prejudicierea moștenitorilor legali ai persoanelor decedate, îndreptățite să intre în posesia imobilelor”, se arată în comunicatul DNA.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul estimat în acest caz este de peste 1.365.000 de lei. În cadrul aceluiași dosar, alte opt persoane sunt investigate penal. Avocatul și o altă persoană urmează să fie prezentate joi în fața Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT
Tags: