News

Avocatul elevului criminal din Craiova, primele declaraţii despre clientul său. „A spus că-i pare rău pentru fată”

Avocatul elevului criminal din Craiova a dat primele declarații despre acest caz. Ce a spus adolescentul în fața magistraților?
28.06.2023 | 23:39
Avocatul elevului criminal din Craiova primele declaratii despre clientul sau A spus cai pare rau pentru fata
Avocatul elevului criminal din Craiova, primele declaraţii despre clientul său. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Captura TV Oltenia
ADVERTISEMENT

Avocatul elevului criminal din Craiova, primele declaraţii despre cazul șocant. Ce a spus adolescentul de 17 ani când a fost adus în fața magistraților? Ce motiv a avut să îi înjunghie pe cei doi tineri?

Avocatul elevului criminal din Craiova, primele declaraţii despre clientul său

Ies la iveală noi detalii despre crima care a avut loc în Grădina Botanică din Craiova, marți, 27 iunie. Făptașul, un adolescent de 17 ani, a ajuns în fața magistraților de la Tribunalul Dolj, în cursul zilei de miercuri.

ADVERTISEMENT

El a fost însoțit de avocatul său, Florin Ciocoiu. Tânărul, elev la Liceul Militar din Craiova, nu a oferit nicio declarație în fața jurnaliștilor. În schimb, avocatul adolescentului a spus care a fost firul evenimentelor.

Băiatul a venit marți în municipiul Craiova din localitatea Calopăr, acolo unde locuiește cu părinții. Ulterior, a ajuns în Grădina Botanică, iar acolo și-a întâlnit victimele, pe Emi și Meliss, care se plimbau.

ADVERTISEMENT

Potrivit spuselor criminalului, nu i-ar fi cunoscut pe cei doi. Totul s-ar fi produs în urma unui conflict spontan între el și tânărul de 19 ani. Elevul a spus că celălalt băiat s-ar fi înfuriat pentru că s-a uitat la minoră.

„A spus că nu-i cunoștea pe cei doi. De trei ori l-am întrebat, și eu și doamna procuror. A zis că nu-i cunoștea. A trecut pe lângă ei, s-a uitat la fată insistent, fata s-a uitat la el, iar celălalt băiat care era cu fata i-a reproșat de ce o privește așa, i-a dat doi pumni în falcă și-n stomac. Clientul meu a avut atunci un exces de furie, a deschis rucsacul, a scos mănușile și cuțitul.

ADVERTISEMENT

S-a dus după băiat, l-a doborât, l-a înjunghiat, după aceea s-a dus după fată pentru că îi era frică să nu spună ce a văzut. Asta a fost motivația lui. Și-a pus masca și a fugit spre ieșirea din spate a Grădinii Botanice”, a declarat avocatul băiatului, conform Adevărul.ro.

Criminalul a spus că-i pare rău pentru fată

Cu privire la maceta cu care i-a înjunghiat pe cei doi, adolescentul ar fi declarat că „a uitat-o” în rucsac și că o avea acolo de aproximativ un an de zile. De asemenea, criminalul i-ar fi mărturisit avocatului său că îi pare rău pentru fata care a murit. Însă, pentru băiat îi pare rău „mai puțin”.

ADVERTISEMENT

„A spus că-i pare rău pentru fată. Eu am rămas puțin blocat. Și doamna procuror, și eu… și l-am întrebat pentru băiat nu ai nicio remușcare? A spus da, îmi pare rău și pentru el, dar mai puțin pentru că puteam să găsesc altă soluție să rezolv conflictul”, a adăugat Florin Ciocoiu, avocatul băiatului.

Adolescentul de 17 ani, care marți a înjunghiat mortal o fată de 14 ani și a rănit un alt tânăr de 19 ani, și-a recunoscut faptele în fața magistraților. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru omor și tentativă de omor.

ADVERTISEMENT